Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Talán 2025-től már Szerbia és Montenegró tagja lehet az EU-nak

Tavaly felerősödtek az EU és a Nyugat-Balkán kapcsolatai. Várható egy újabb deklaráció arról, hogy a Nyugat-Balkán elkötelezett az uniós csatlakozás iránt, az EU pedig számít rájuk - mondta Ördögh Tibor délszlávszakértő.
A tervek szerint 2025-re várható Szerbia és Montenegró uniós csatlakozása - mondta Ördögh Tibor délszlávszakértő az M1 aktuális csatornán csütörtökön annak kapcsán, hogy Szófiában csúcstalálkozót tartanak az európai uniós és a nyugat-balkáni országok állam- és kormányfői.

Tavaly felerősödtek az EU és a Nyugat-Balkán kapcsolatai. Várható egy újabb deklaráció arról, hogy a Nyugat-Balkán elkötelezett az uniós csatlakozás iránt, az EU pedig számít rájuk - jegyezte meg a Ördögh Tibor.
    
Az informális találkozókon szóba kerülhet az illegális migráció és az Iszlám Állam hazatérő katonáinak problémája - mondta.
    
Korábbi hírek szerint a találkozó elsődleges célja lett volna, hogy az EU szorosabbra fűzze kapcsolatát a térséggel, amelyben elemzők szerint Kína, Oroszország és Törökország is ki akarja terjeszteni befolyását, azonban a transzatlanti feszültségek felborították az európai vezetők napirendjét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A macedón külügyminiszter hisz a "csodában" a Görögországgal fennálló névvita rendezésénél

Görögország szerint azonban "nagyon messze van" a több évtizedes névvita rendezése. Tovább olvasom