Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

A civileknek is kevesebb jut Makón

Makó - Miközben a támogatási igény nem csökken, idén egymillió forinttal kurtította meg a makói önkormányzat azt a keretet, amellyel civilszervezetek, alkotócsoportok, művészek tevékenységét és külkapcsolatait igyekszik segíteni, két pályázat révén. Összesen harminchárom jelentkező között osztottak szét 1,85 millió forintot.
Sokéves hagyomány Makón, hogy az önkormányzat két pályázat révén – az egyik működési célokat finanszíroz, a másik a külkapcsolatok ápolását – igyekszik segíteni a városban tevékenykedő civilszervezetek, alkotócsoportok, művészek tevékenységét. A rendszerint év elején meghirdetett kiírások iránt változatlanul nagy az érdeklődés, a pénz ugyanakkor egyre kevesebb. A tavalyi 2,85 millióval szemben emiatt most 1,85 millió forint szétosztásáról dönthetett a képviselő-testület művelődési bizottsága – mondta el lapunknak a grémium elnöke, Orosné Spák Hedvig képviselő asszony. A művelődési pályázatra húszan, a külkapcsolatira tizenhárman adták be kérelmüket.

A győztesek közül a régóta működő, tevékenységükkel már bizonyított társaságok kapták a legtöbbet, illetve azok a programok, amelyek több fiatalt mozgatnak meg; a bizottság ezen kívül mérlegelte azt is, hogy a támogatási kerethez képest mennyire reális a megfogalmazott kérelem összege. A legkisebb támogatást, tízezer forintot a városi könyvtár kapta egy egészségügyi témájú előadás-sorozat megrendezésére, a legnagyobbat pedig – százhúsz-százhúszezer forintot – a Bartók Ifjúsági Fúvószenekar egy nemzetközi zenei találkozó részvételének finanszírozására, illetve a Szikszai György Református Általános Iskola a csíkszeredai testvériskola diákjainak vendégül látására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mágoriné: Időntúli szabaddobás lenne a népszavazás

Makó - Mágori Józsefné szerint megkésett annak a népszavazásnak az ötlete, amelyet lapunkban vetett fel Kávási Mihály mérnök-közgazdász. Tovább olvasom