Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

A strandolók bizakodnak, lesz még idén nyár

Az első igazán nyári hétvégén megtelt a makói strand. Míg a törzsvendégek a hűvösebb időben is szívesen áztatják tagjaikat a termálmedencében, a fiatalabbak és a gyermekes családok csak napsütésben választják a pihenésnek ezt a formáját – a legtöbben az időjósok borúlátása ellenére remélik: sok ilyen nap lesz még ezen a nyáron.
Végre igazán nyári volt a napsütés a makói medencék partján. Fotó: Illyés Szabolcs
Először tört meg a makói fürdő idei, telet idéző szezonja szombaton. Pőcze Lászlóné, az intézmény vezetője elmondta: hétszáznál is többen látogattak ki a medencék partjára. A harmincfokos hőség megtette a hatását: fiatalok és idősek, családok és egyedülállók még Szegedről, sőt Békés megyéből is ellátogattak a makói strandra.

– Sajnos hiába van meleg, ha nem süt ki már délelőtt a nap, a legtöbben otthon maradnak. Ezért szeretnénk, ha minél több ilyen hétvégénk lenne, de az időjárás-előrejelzések sajnos nem sok jóval biztatnak – mondta a vezető.

A fürdő előtt sehol egy üres parkoló, odabent sor állt a csúszdánál, a fagyis bódénál és a büfésnél is – ez az igazi „tömegmérő" egy strandon. A jobb napozóhelyeken pedig elsősorban az ifjúság ejtőzött.

– Jöttünk volna mi már iskolaidőben is – osztotta meg véleményét a makói középiskolás Papp Ágnes. – Amíg csak lehet, ilyen jó időben kint maradunk a medencék mellett, este nyolcig haza sem megyünk. Szeretjük a makói strandot, minden medencét kipróbálunk – persze a kicsik pancsolóját kivéve. Nagyon vártuk már az igazi nyarat, reméljük, hogy végig ilyen lesz!

Az ifjak baráti társaságán kívül családok is az élménymedence körül napoztak, pihentek, de az idősebb korosztályt is kicsalogatta a napsütés. Sőt megtudtuk: az igazi törzsvendégeket még a hideg sem riasztotta el. Egyébként kétszáz bérletes látogató állandó használója a fürdőnek.

– Amikor megfúrták ezt a termálkutat, már akkor itt pihentem. Ha jól emlékszem, ez 57-ben volt. Azóta törzsvendég vagyok a fürdőben. Ennek sajnos egészségügyi okai is vannak, hiszen fáj a hátam, és ez a víz nagyon jót tesz neki. A negyvenfokos medencében pedig az sem számít, ha kint hideg van – mondta el Orkonyi Károly.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamis mezek Nagylakon

A Barcelona, az Arsenal, az AC Milan, a Liverpool, és az Internazionale hivatalos színeit viselő, de… Tovább olvasom