Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -1°C | 1°C Még több cikk.

Az intenzíven ápolják a makói tragédia sérültjeit

Makó, Szeged - Válságos állapotban van a makói buszbaleset legsúlyosabb sérültje, a másik két, súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett férfi állapota stabil, az intenzív osztályon kezelik őket.
Továbbra is kritikus állapotban van a makói buszbaleset legsúlyosabb sérültje, akit a csütörtök hajnali tömegszerencsétlenség után szállítottak a szegedi traumatológiai klinikára.

Segít a konzul

Maria Pop, szegedi román konzul tegnap meglátogatta a baleset román sérültjeit, egyikükkel beszélt is. A konzul azt mondta: a sérültek jó ellátást kapnak. A szerencsétlenség áldozatainak családtagjait értesítették, és felajánlották nekik segítségüket, ha Szegedre jönnének látogatni. A konzul szerint még tart az adatok hivatalos ellenőrzése, ezért továbbra sem tudja megerősíteni vagy cáfolni, hogy az egyik áldozat a román államfő rokona volt-e.

Mint Császár József klinikai adjunktustól, ügyeletvezetőtől péntek késő délután megtudtuk: a 25 éves román férfit – akinek bal karját roncsolt sérülései miatt amputálni kellett, és nyílt agy- és arckoponya-sérülése miatt idegsebészeti műtétet hajtottak végre rajta – az intenzív osztályon ápolják. Vér- és agynyomását gyógyszerrel kezelik, és géppel lélegeztetik. Bár kevés esélye van a felgyógyulásra, az orvosok továbbra is mindent megtesznek érte.

A másik két, szegedi klinikára szállított sérült – egy román és egy bolgár férfi – állapota továbbra is stabil, tudatuk tiszta, az intenzív osztályt azonban egyelőre még nem hagyhatják el.

Mint lapunkban tegnap megírtuk, a csütörtök hajnali balesetben heten haltak meg, tizenhatan pedig megsérültek. A tizenhárom könnyebb sérült már tegnapelőtt elhagyhatta a makói kórházat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétségbeesetten kiabáltak a sérültek

A makói Maros-hídhoz közeli kemping vezetője tegnap hajnalban hatalmas csattanásra ébredt. Először… Tovább olvasom