Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Életet mentett szabadnapján a rendőr - A szívbeteg férfit az intenzív osztályon ápolják

Életet mentett szabadnapján a rendőr - A szívbeteg férfit az intenzív osztályon ápolják
Apátfalva, Makó - Újraélesztett egy szabadnapját töltő apátfalvi rendőr Makón egy férfit, aki kerékpárjával elesett, és eszméletét vesztette. Sikerült az életét megmenteni - a kórház intenzív osztályán ápolják.
– A belvárosból tartottam kocsival hazafelé a főúton, amikor az Erdei téri körforgalomból kihajtva megláttam, hogy egy kerékpáros férfi fekszik az úttesten. Azonnal megálltam, és kiszálltam, hogy segítsek – mesélte tegnap a baleset helyszínén a 45 éves apátfalvi Varga Zoltán. Addigra megállt egy mikrobusz is, és két fiatal is a helyszínre ért. Utóbbiak azt mondták, a férfi egyszerűen eldőlt a biciklivel, elesett.

Varga Zoltán a nagylaki határrendészeti kirendeltségen dolgozik útlevélkezelőként, és az ott kijelölt elsősegély-nyújtók egyike, így aztán egy pillanatig sem kellett gondolkoznia, mint tegyen.
Varga Zoltán a baleset helyszínén. Fotó: Török János
Varga Zoltán a baleset helyszínén. Fotó: Török János
– Úgy gondoltam, jobb lesz, ha nem mozdítom el az úttestről, nem tudtam, milyen sérülései lehetnek. Azt mindjárt láttam, hogy életjeleket nem mutat, ezért elkezdtem a mellkaskompressziót – elevenítette fel a drámai pillanatokat. Amint visszatért a férfi légzése, stabil oldalfekvésbe helyezte. Közben a mikrobusz sofőrje feltartotta a forgalmat, a fiatalok pedig hívták a mentőt – perceken belül meg is érkezett. A mentőorvos azt mondta, a férfi a gyors beavatkozásnak köszönheti az életét. Miután stabilizálták az állapotát, a makói kórházba szállították.

Az életmentő rendőr szaktudására korábban nem volt szükség, és azt mondta, reméli, később sem lesz. Tu-
dását egyébként negyedévente, vizsgával ellenőrzik. A férfit, aki az életét neki köszönheti, látásból ismeri, szoktak köszönni egymásnak. Úgy tudja, súlyos szívbeteg – most az intenzív osztályon van, mesterséges kómában tartják.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetett a makói csapat

A Maros UFC annak reményében újította fel az Erdei Ferenc téri focipálya lelátóját és öltözőit, hogy az ehhez szükséges pénzt tao-támogatásból meg tudja szerezni. Tovább olvasom