Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Fidesz: Buzás nem hallgatott a választókra

Makó – Nem hallgatott a tiltakozókra, sem a Fidesz aláírási ívét ellenjegyző háromezer makói és környező településeken lakó állampolgárra Buzás Péter polgármester - mondta sajtótájékoztatóján a Fidesz makói képviselő-testületi frakciójának vezetője.
– Nem hallgatott a tiltakozókra, sem a Fidesz aláírási ívét ellenjegyző háromezer makói és környező településeken lakó állampolgárra Buzás Péter polgármester, MSZP-s országgyűlési képviselő, és megszavazta az egészségbiztosítási törvényt, amit helytelenítünk – mondta sajtótájékoztatóján a Fidesz makói képviselő-testületi frakciójának vezetője. Márton Imre hangsúlyozta: minden képviselőnek hallgatnia kell választópolgárai akaratára. Továbbá kifejtette: az elfogadott törvény hatásai veszélyeztethetik a makói kórház működését.

Olvasóink írták

 • 8. rebellis 2008. február 17. 09:20
  „köszönjük”
 • 7. triatlonos 2008. február 17. 07:40
  „A makóiak mind a 14 körzetben megérdemlik képviselőjüket, mert olyat kaptak, amilyet választottak. Ez a demokrácia - ami a többség uralma a kisebbség fölött - az észérvek itt nem számitanak!”
 • 6. Kért Elek 2008. február 16. 21:10
  „A gerizdesi városrészen lakók megérdemlik a képviselőjüket egy igazi doctor, csak azt nem tudom milyen doctor mivel még beszélni sem tud, / lásd Babafa átadás 2007 nyara / ahol a polgármester úr mondott beszédet a jelen lévőknek, a doctor úr megsem tudott szolalni amit pedig el makogott nem tükrözte a tudást, de sajnos az értelmet sem .De remekül kiáll a Kelemen l. utcai elittekért.”
 • 5. Külföldi makói 2008. február 16. 13:58
  „A képviselő szerintm azért képviselő, hogy képviselje a választók akaratát. Aki nem ezt tesz az nem képviselő következésképpen nem szabadna megválasztani ennyiszer.”
 • 4. Zoli 2008. február 16. 13:24
  „Tisztelt Olvasók!

  Az alábbi vélemény a "www.marosnet.hu" -tól, ott is háromszor fordul elő: a "Kistérség", "Makó" és az "Önkormányzat" alatt.

  *******

  A következő vélemény egy pártonkívüli, független személy - anyagilag, politikailag és gondolkodásban is - állásfoglalását tartalmazza.

  A Makói Kiskirály és a kiút
  *******************************

  I. Előjáték
  -------------

  Lakossági fórum Makón 2008. január 14.
  Dr. Nagy Lajos állatorvos és Dr. Buzás Péter Makó polgármestere és országgyűlési képviselő tartotta.

  1.
  Az első rész olajozottan, profi módon játszódott le.
  A kerületi képviselő előadása is szépen lezajlott.
  A polgármester is tájékoztatta a jelen lévő lakosságot az M43-asról, csatornázásról és így tovább.
  Az ezeket követő lakossági kérdésekre a járdákkal, hó eltakarítással kapcsolatban az Önkormányzat dolgozói válaszoltak nagyszerűen. Jobban, olajozottabban nem is mehetett volna az egész.

  2.
  Ezek után felállt egy lakos és közölte, hogy a mintegy 45´000 forint nyugdíjából már nem is tud élni.
  Dr. Nagy Lajos tájékoztatta a lakost, hogy próbáljon többet spórolni. Pl. Cola helyett ihatnak az emberek vizet is, mert az olcsóbb.
  Erre megjegyezte a lakos, hogy neki nem 300´000.- forint nyugdíja van, mint a Lajos Bácsinak.

  3.
  Egy következő lakos felállt mellettem és javasolta, próbáljuk megmenteni a Makó-Újszeged vasútvonalat és a makói kórházat is. Jobban kellene népszerűsíteni ezeket, hogy a lakosság nagyobb kedvet kapjon a helyi értékek használatához. (Örültem ennek a felszólalásnak, mert nekem is ez a véleményem).

  Dr. Buzás Péter ,,válaszai":
  3.1
  A közút fejlesztése eldöntött, a vasútra nincs pénz.
  3.2
  Volt legutóbb egy operációja a makói kórházban, de nem épült fel, miután átszállították Szegedre, ahol a professzor megvizsgálta, megoperálták és meggyógyult. Ez az új egészségügyi reform ereje: az ember azonnal a professzorhoz jut, gyors, szakszerű diagnózis, operáció és gyógyulás.
  3.3
  Ezen kívül meg kell szüntetni az egészségügyben a tarthatatlan állapotot - Dr. Buzás szerint -, hogy a makói kórház orvosai ,,teletömik" a zsebüket, amit vizuálisan is mutatott, hogy tömik a zsebüket.  II. S most a kritika következzen.
  --------------------------------------

  II.1 Dr. Nagy Lajos nyugdíjas állatorvos
  ------------------------------------------------
  javaslata, miszerint ,,spóroljanak" az emberek, pl. Cola ivásnál is, taszító. Ezt olyan egyén mondja, akinek havonta kb.10-szer több bevétele van a mintegy 300´000.- forint pénzével. Ezen kívül a felszólaló lakos a mai általános árszintet figyelembe véve az egzisztenciális minimum alatt él. S ehhez még hozzá jön, hogy egész életében becsülettel dolgozott, s ma nyomorog. Ezt az állapotot nem tudja megérteni és átérezni a Lajos Bácsi.


  II.2
  Dr. Buzás Péter fellépése
  ------------------------------

  A felszólaló lakos kérésének nem tett eleget, miszerint ,,mentsük meg a Makó-Újszeged vasútvonalat". Ehelyett arról beszélt, hogy a közlekedés az úton bonyolódik le.

  Szintén nem válaszolt a kórház megmentésével kapcsolatban. Ehelyett s saját, privát problémáját a közös ügy - a kórház megmentése - fölé helyezte. Nyilvánvaló, hogy ehhez nincs joga, mint közéleti egyéniségnek az a kötelessége, hogy a közügyet képviselje. Ennek nem tud eleget tenni ez ügyben, s ezt pedig egy nagyfontosságú ügyben Makó és Kistérség körzetében. A választók bizalmat szavaztak neki, de evvel visszaél és ignorálja a kötelességét: a közügyért kiállni és harcolni.

  A zseb ,,teletömésével" kapcsolatban pedig végleg elvetette a sulykot, Dr. Buzás Péter országgyűlési képviselő, makói polgármester. Tény, hogy ha valaki itt Makón ,,teletömte a zsebét", akkor azok nem a makói orvosok, hanem ő maga: multimilliomos, több százmilliós vagyonnal, esetleg már milliárdos is. Mik a makói kórház orvosainak vagyonai az övéihez képest? Semmi. A makói milliárdos vagyona 1´000-szer több mint a makói kórház orvosainak. Sőt, lehet, hogy neki egyedül több a vagyona, mint a makói kórház összes orvosának együttvéve. Dr. Buzás Péter - helytelenül - nem képviseli párttársa véleményét, pl. Tukacs István MSZP-s országgyűlési képviselőét, miszerint ő nem ossza az SZDSZ arrogáns véleményét az orvosokról. Dr. Buzás Péter inkább a szélsőbalos SZDSZ arrogáns véleményéhez áll közel a ,,zsebtömésekkel" kapcsolatban, mint pl. Sándor Klára szegedi országgyűlési képviselő a szegedi fórumon: ,,A biztosító kiszűri a tisztességtelen, rossz orvosakat".

  S a zseb ,,teletömésével" kapcsolatban még egy tény. Dr. Buzás Péter x-százmillió vissza nem térítendő állami támogatást kapott az államtól. A nép pénzéből, az enyémből is, az orvosokéból is, mindenkiéből. Ki tömte tele akkor a zsebét? Én, az orvosok, az ápolók? Egy ilyen embernek sokkal jobban kellene vigyáznia a kijelentéseire, amiket a lakósság előtt tesz!!

  Dr. Buzás Péter cserbenhagyta a makói kórházat. Ugyanis aki a kórház dolgozóit szidja, az a kórházat magát járatja le. Ez ugyan az, mint aki az Önkormányzat dolgozóit szidja, az egész Önkormányzatot állítja negatív fénybe.

  S még azt is bebizonyította a hűséges pártkatona, hogy annak ellenére, hogy a lakosság 70-80%-a az új TB-törvény ellen van, akkor is megszavazta azt 2008-02-11.-én, mert ő nem a választóit képviseli. S ahhoz is gyáva volt a parlamentben, hogy megszavazza a Fidesz kezdeményezését az Albert házaspár népszavazását az üzleti alapú pénztárakról. Mert helyesen mondta Herényi Károly képviselő társa: a TB-törvényhez szükséges: 1. szakmai konszenzus, 2. politikai konszenzus és végül 3. társadalmi konszenzus, azaz népszavazás. Mindhármat elutasították az arrogánsak, közöttük a Makó polgármestere és országgyűlési képviselő multimilliomos és milliárdos Dr. Buzás Péter is. Ő nem minket képviselt a TB-szavazásnál, erre nem kapott tőlünk felhatalmazást.

  Nem érdekli a választók véleménye, megy a maga haszna és pártja után. Karsai József Battonya - MSZP - polgármestere kikérte a nép véleményét és nem szavazta meg a TB-törvényt a parlamentben. Dr. Buzás Péter szembefordult a választóival, amiért nincs mentség. Erre tőlünk nincs felhatalmazása!

  Az MSZP 2006-os tavaszi választási ígéretében nem volt szó ilyen mértékű TB-átalakításról. Ennek megfelelőem becsapták a népet és engemet is. S a makói polgármester becsapott minket és személyszerint engemet is.

  Mert nem a nép java, hanem a hatalmi, párthatalmi és végül az egyéni haszon a lényeg neki.

  És még valami. A lakossági fórumon a TB-reformot avval ,,magyarázta", hogy pl. az ő saját esetében milyen gyorsan a szegedi professzorhoz jutott, s ez lenne a ,,reform". Ennél dilettánsabb magyarázatot egy olyan országgyűlési képviselő, aki már ezen lakossági fórum előtt majd egy hónappal 2007.12.17.-én első ízben megszavazta a TB-törvényt, nem is adhatott volna. Ez a tudásszintje egy TB-törvényre szavazó országgyűlési képviselőnek, aki szakmailag és emberileg alkalmatlan, felkészületlen a képviseletünkre.

  S azt már nem is részletezem, hogy 2007.04.16.-án az országgyűlési felszólalásában 300%-al téves adatokat közölt a parlamentben az M43-as forgalmi adatai kapcsán.

  Mert a mindszenti születésű makói polgármester már régóta egy multimilliomos, milliárdos Makói Kiskirály is: Dr. Buzás Péter - MSZP -.

  Mondjon le azonnal, mert nem a népet képviseli!!


  III. A TB-törvény
  ---------------------

  Az MSZP-SZDSZ 2008.02.11.-én kijátszotta utolsó kártyáját és gurulnak a lejtőn tovább lefele. Ehhez hozzá járult még a most nyilvánosságra került SZDSZ választási csalása is. Tehát nem csak Balatonöszöd (ahol Buzás is részt vett, de biztosan nem a mi megbízásunkból), hanem a tartalma is még a ,,levegőben" van: ,,az utolsó négy évben nem csináltunk semmit, az utolsó 1.5-2 évet végighazudtuk, s a trükkök százait csináltunk." Ez lenne garancia a TB-törvényre????

  Ez a TB-törvény így ahogy van, bukásra van ítélve és el is fog bukni, úgy a törvény, mint annak kikényszerítői is.

  A magyar nép három hét alatt összegyűjtötte a szükséges 200´000 aláírást a népszavazásra. Ilyen még nem volt egy civil kezdeményezésben. Az Albert házaspár beadványáról népszavazás lesz. S a nép el fogja utasítani a TB-törvényt.

  S avval elutasítja Dr. Buzás Péter szégyenletes országgyűlési ,,pártmenetét" is. Mert arra tőlünk nincs felhatalmazása. Mi nem akarjuk sem a pártja - MSZP -, sem az SZDSZ TB-diktatúráját, valamint a többi becstelen ügyeiket (pl. Zuschlag ügy stb)..


  IV. Mi lenne a kivezető út?
  --------------------------------

  A társadalmi fő feladatokat - egészségügy, nyugdíjügy, gazdaság és oktatás - csak társadalmi összefogással lehet létrehozni.

  IV.1 Ezeknek a kiindulási feltétele, hogy
  -------------------------------------------------
  - nagykoalíció, azaz hatalommegosztás a minisztertanácsban a szavazatok számának megfelelően,
  - kétkamarás parlament, azaz további hatalommegosztás a megyei képviselet érdekében,
  - a fenti kettő parlamenti elfogadása és népszavazással való megerősítése.
  - a fentiek pedig azonosak az alkotmánymódosítással is.

  A fenti lépésekkel jelentősen csökkenne a mai társadalmi feszültség.


  IV.2 Feladatok megoldása
  -----------------------------------

  Csak ezek után lehet a társadalmi feladatokat - CIKLUSÁTIVELŐEN - megoldani.
  Ez a nép és végső soron valamennyink érdeke is.

  (
  Mert ugye abban mindenki egyetért velem, hogy az nem lehet cél, hogy az egyik ciklusban jobboldal bevezet valamit, amit a másik ciklusban a baloldal megszüntet. Majd a baloldal bevezet valamit, amit a következő ciklusban a jobboldal leépít.
  Ez a stílus lenne a homo sapiens? A mélységesen okos racionalizmus??
  )


  V. Kilátások a fenti változtatásokra
  ------------------------------------------

  Úgy gondolom, a mai politikai pártok és tagjai nem hajlandók bevezetni a hatalommegosztást - nagykoalíció - Magyarország érdekében.

  Csak egy országos kaliberű politikus említette meg a nagykoalíciót nyugaton az utóbbi időben, mint az alagútból kivezető fénycsíkot. Kósa Lajos Debrecen polgármestere is ezt a véleményt képviseli. ,,Természetesen" párttársai Pokorni Z. alelnök és Orbán V. elnök voltak az elsők, akik ellene fordultak.

  Egy lehetséges első lépés az lenne, ha a civilek kezdeményeznének ez irányban országos megmozdulást. Szintén sokat jelentene, hogy 50´000 aláírással az országgyűlésnek kötelező a témát a napirendre tűzni és megvitatni. Ekkor legalább a nép egy része megismerhetné, hogy miről is van szó.

  A továbbiakban pedig egy népi megmozdulással előre léphetnénk egy valóban jobb jövő felé.”
 • 3. triatlonos 2008. február 15. 21:56
  „Buzás egy okos és számitó ember! Neki csak egy mértékegység van: a rá szavazó választópolgár. Aki aláirta, az nem rá szavaz - legalábbis azt gondolja - tehát nem számit. Vannak olyan összejövetelek. ahol az "övéi" között lehet, ott még kezet is csókol, vagy küld üdvözlő lapot. Népes családomból még senki sem kapott. Pedig ...!”
 • 2. Mannerman 2008. február 15. 20:46
  „Búzás nem hallgatott a választópolgáraira. Noffene? Ez igen! Össz-vissz 3 ezer ember a választópolgár az 50 ezerből. Többi fidesznek nem számít, jó kis logika, gratulálok.”
 • 1. M@M 2008. február 15. 15:10
  „Azzzzannya! Volt valamikor olyan, hogy a mi Péterünk hallgatott a választókra??? Persze ez csak "költői" kérdés volt! A választ nyilván minden józan ember ismeri!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdei Jani szerencsét próbálna Vágó Istvánnál

Makó - Bár nem játszott, csak segítségként adott helyes választ egy kérdésre a Legyen ön is milliomos! minapi adásában a kilenc esztendős makói Erdei Jani, mégis úgy érzi, hogy nyert. Tovább olvasom