Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Hatvan köbméter tévé, rádió

Most először vállalkozott az elektronikai hulladékok összegyűjtésére Makó hulladékkezelő cége. Az eredmény meglepő volt: a város lakói összesen több mint hatvan köbméternyi televíziót, rádiót, videót, számítógépet hordtak az utcára tett két óriási konténerbe.
Lassan megtelik a 30 köbméteres konténer televízióval, videóval, számítógéppel Fotó: Segesvári Csaba
A használhatatlanná vált, kidobásra ítélt elektronikai eszköz veszélyes hulladék, a kommunális szemét közé nem keverhető, ám a makói hulladékkezelő cégnél tudják, hogy rendkívüli mennyiség lehet belőle a makói háztartásokban. Ezért döntöttek úgy, hogy nyilvános akciót szerveznek a kacattá vált televíziók, rádiók, illetve más, elektromos eszközök összegyűjtésére.

A makói hulladékkezelő e hét első napján két, egyenként harminc köbméteres konténert rakott le Makó belvárosában, a lakók pedig az első nap végére összesen több mint hatvan köbméternyi televíziót, videót, sőt használhatatlanná vált számítógépet hordtak a tárolóba. Geráné Mészáros Mária, a cég ügyvezetője azt mondta, az így összegyűjtött hulladék sorsa az újrahasznosítás lesz, hiszen külön-külön az üveg, a műanyag és a fém is újra használható.

– Az elektronikai, rövidítve e-hulladékot eddig is elkülönítve kezeltük, ha nagyobb ilyen tárgyat raktak a szeméttárolóba, azokat vissza is juttattuk az ügyfelünkhöz. Éppen ezért sejtjük, hogy rendkívüli mennyiségű e-hulladék lehet a háztartásokban. Sejtésünk beigazolódott, azaz hétfő estig tele lett mind a két konténer – mondta az üzemvezető, aki utalt rá: a sikerre való tekintettel biztos, hogy a közeljövőben folytatják az akciót és újra lehetőség lesz megszabadulni a kacatoktól.

Geráné Mészáros Mária még hozzátette: évente rendszerint a lomtalanítások idején kerül utcára a legtöbb hasonló hulladék, ezért biztos, hogy a meghirdetett akciók egybe esnek majd a városi lomtalanításokkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vészforgatókönyv a makói kórházban

Hatvan aktív ágyat veszítene a jelenlegi 285-ből, kilenc osztály helyett öttel folytatná, és az 502… Tovább olvasom