Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Jövőre heti két napon ''rendel'' a Démász makói irodája

Makó - Jövőre már várhatóan heti két napot lesz nyitva az áramszolgáltató makói irodája, szemben a jelenlegi eggyel. Ez akkor derült ki, amikor utánajártunk, pénteken miért volt zárva az ügyfélszolgálat. A Démász előre szólt – sokan mégis odaálltak, és vártak.
Nem tudták ügyeiket személyesen elintézni azok, akik pénteken a Démász helyi, Széchenyi tér 6. szám alatti irodáját keresték fel, a kirendeltség ugyanis zárva volt. Szerkesztőségünktől többen is azt kérték, járjunk utána, miért van zárva az iroda. Csomor Lászlóné azok közé tartozik akik éppen 28-án keresték fel az irodát. Elmondta, reggel többen álltak sorban az iroda ajtaja előtt, de az nem nyitott ki nyolc órakor, a megszokott időpontban, így az ÁNTSZ szomszédos irodájában kértek tájékoztatást, ahol megtudták, a mai napon zárva tart a kirendeltség. A helyszínen megtudtuk, hogy az iroda technikai okok miatt tartott zárva 28-án, legalábbis ez derült ki abból a tájékoztatóból, amit a kirendeltség ajtaján találtunk. A lapon a szolgáltató munkatársai feltüntették, hogy telefonos vonalukon az ügyfelek rendelkezésére állnak a szünnapon is, központilag hívható D vonalukon, vagyis a 06-40/822-282-es számon.

Csomor Lászlóné mindezzel kapcsolatban elmondta, legutóbb azt mondták neki, hogy a következő óraállás bejelentését 28-án kell megtennie. Ő többször hívta az említett számot, de az vagy nem volt kapcsolható, vagy foglaltat jelzett. Amikor mi tárcsáztuk, kicsöngött a telefon, azonban nem vette fel senki. Csomorné már többször tapasztalt fennakadást az iroda működésében. Szerinte egyetlen munkatárs kevés a térségben élő mintegy 50 ezer lakos ügyeinek intézésére, az iroda ráadásul hetente egyszer tart nyitva, így általában sokat kell sorba állni a személyes ügyintézéséhez. Hozzátette, már az is megfordult a fejében, hogy aláírásgyűjtést szervez az ügyben.

Mindezzel kapcsolatban tájékoztatást kértünk e-mailben a cég illetékeseitől. A válaszlevélben arról tájékoztattak bennünket, hogy munkatársaik jó előre, azaz két héttel ezelőtt, szeptember 14-én a bejárati ajtóra kifüggesztették, hogy 28-án technikai okok miatt zárva tart a makói ügyfélszolgálati iroda. A levél hangsúlyozza: a jelenleg vonatkozó jogszabályok nem teszik kötelezővé a társaságnak, hogy ügyfélszolgálati irodát biztosítson Makón. A korábban működött irodát 2005 októberében zárták be, majd ügyfeleink igényei, valamint a polgármester kezdeményezésére nyitották meg 2006 júniusában újra. A polgármester és a Démász megállapodása szerint hetente egy napon, pénteken, 8-tól 16 óráig nyitva van az áramszolgáltató ügyfélszolgálati irodája. Az új villamosenergia-törvény már meghatározza, hogy a jövőben minden kistérségben kell személyes ügyfélszolgálatot is biztosítani. Ezzel kapcsolatban a törvény végrehajtási rendeletét várják, amely várhatóan október 15-én jelenik meg, és pontosítja az irodák üzemeltetési feltételeit. Az áramszolgáltató felkészült a változásokra, és 2008-tól várhatóan Makón hetente két napot lesz nyitva az irodája.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apátfalva 250 éves temploma

Apátfalván a katolikus templom alapításának 250. évfordulóját ünneplik vasárnap. A Szent Mihály-napi… Tovább olvasom