Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Kasza Tibi is fellép a városnapon - Ünnepelnek a makóiak

Szerdán délelőtt nagy volt a sürgés-forgás Makó főterén: épült a színpad, kereskedők bódéit állították fel, virágosították, szépítették a parkot. Ma lesznek a városnapi programsorozat legfontosabb eseményei.
700 éves története során Makó többször is elpusztult, majd újjátelepült – legutóbb a törökvész után. Ennek emlékét őrzi a visszatelepülők kiváltságait rögzítő 1699-es pozsonyi oklevél I. Lipóttól, amelynek kiállítási dátumához kötődően köszöntik május elején a városnapot a makóiak hagyományosan immár több mint két évtizede.

Az idei programsorozat különböző kulturális kísérőrendezvényekkel tulajdonképpen már a hét eleje óta tart, a legfontosabb eseményeket azonban ma tartják. A városházán a zászlófelvonást követően, délelőtt 10 órától ünnepi testületi ülést tartanak, ahol helyi kitüntetéseket adnak át. Délután élettel telik meg a főtér: a szökőkút körül kézművesek kínálják portékáikat, lesz kézművesjátszóház, a fotóbarátokkal szelfit lehet készíteni, a színpadon pedig többek között Luigi énekel. A zenepavilonban fúvóstalálkozót tartanak, este Oláh Gergő és Veréb Tamás lép fel.
A programsorozat szombaton és vasárnap is folytatódik. Mindkét nap érdemes lesz figyelni a programokra – többek között azért, mert szombat este Kasza Tibi lesz a sztárvendég, vasárnap pedig jubileumi koncertet adnak a Makói Általános Iskola diákjai és tanárai.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ferencszálláson még a hamutartót is kikötötték

Ferencszálláson még a hamutartót is  kikötötték
A ferencszállási csónakkikötőt egy fillér uniós pénz nélkül hozták össze, ez azonnal látszik rajta. Tovább olvasom