Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Martonosi a vereségről

A kevéssé sikeres mozgósításnak, az alacsony részvételnek tulajdonítja elsősorban vereségét a makói térség eddigi parlamenti képviselője, Martonosi György. A szocialista Buzás Péterrel szemben már az első fordulóban alulmaradt Fidesz–KDNP-s jelölt a pártban folytatná a munkát, de a civil életre is készül.
Martonosi György pártbeli sorsát Orbán Viktor döntésétől teszi függővé. Fotó: Szabó Imre
A Fidesz makói szervezetében a vereség ellenére sincs pesszimista hangulat – nyilatkozta lapunknak Martonosi György, a párt választókerületi elnöke. A Fidesz–KDNP közös jelöltjeként indult politikus, a térség eddigi egyéni országgyűlési képviselője már a választások első fordulójában döntő vereséget szenvedett szocialista riválisától, Buzás Péter makói polgármestertől. Martonosi György lapunknak elmondta: az elmúlt napokban végigjárta a választókerület településeit, mindenütt elbeszélgetett a párt tagjaival, támogatóival, és mindenki úgy döntött, folytatja az eddigi munkát.

– Szeretném nekik megköszönni mindazt, amit tettek a győzelem érdekében, no meg azoknak a választópolgároknak a bizalmát, akik rám, illetve a Fideszre szavaztak – mondta Martonosi György. Véleménye szerint az elsőfordulós vereség elsősorban annak tudható be, hogy bár a párt önkéntesei, szimpatizánsai óriási munkát végeztek, mégsem sikerült a jobboldali tábort voksolásra bírni. – A szocialista szavazók most is nagyjából ugyanannyian voltak, mint a négy évvel ezelőtti második fordulóban, mi viszont kevesebb ikszet kaptunk – összegzi a honatya a számokat. Különösen azt tartja elgondolkoztatónak, hogy a falvakban milyen alacsony volt a részvétel. – Úgy látszik, azok a problémák, amiket én az elmúlt időszak fogadóórái, lakossági fórumai alapján a térség komoly gondjainak tartottam – a tizenhat százalékos munkanélküliség, a mezőgazdaság válsága, a falvak leépülése –, mégsem annyira súlyosak, hogy az embereket szavazásra késztették volna – fogalmazott.

Hozzátette: voltak, akik a napokban megkeresték és ígérték, hogy bár az első fordulóban ugyanúgy nem mentek el, mint négy éve, a másodiknál már ott lesznek az urnánál. Meglepődtek, amikor megtudták, hogy késői az igyekezet.

Martonosi György a makói kudarc ellenére is bízik a kormányváltásban, és azt mondja, az a tízezernyi választó, aki rá adta a voksát, azaz másként látja a térség helyzetét és jövőjét, mint a megválasztott szocialista képviselő, ettől függetlenül nem marad képviselet nélkül a parlamentben. Már felvette a kapcsolatot azokkal a fideszes megyebeli képviselőkkel, akik mandátumhoz jutottak, és megkérte őket arra, hogy az itteni problémákat alkalomadtán vessék fel az országházban. Ezen kívül céljának tekinti, hogy a polgári értékrendet magukénak valló itteni emberek közösségét – a Fidesz választókerületi struktúrájára építve – megerősítse, különösen a falvakban.

Hogy személyes sorsa választókerületi elnökként mi lesz, egyelőre nem tudja – mint mondja, a megbízatást Orbán Viktor pártelnöktől kapta, az ő tiszte lesz a továbbiakról dönteni. Egy biztos: jogászként, közgazdászként, a vállalkozószférában is tapasztalatokkal rendelkező emberként a civil életben is el tud helyezkedni majd, miután képviselői mandátuma megszűnik – mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikert értek el a tiltakozó szülők

Mégis fogadják a makói Belvárosi Általános Iskolában azoknak a szülőknek a beiratkozási kérelmét,… Tovább olvasom