Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Mától új helyen szolgálnak és védenek

Hivatalosan ma költözik át új épületébe a Makói Rendőrkapitányság, ám a munka dandárját már tegnap elvégezték. A Csanád vezér téri, felújított épületben jobb helyük van a rend őreinek, és az ügyfeleket is barátságosabb körülmények fogadják.
Tegnap kora délután egy létra segítségével a helyére, a Makói Rendőrkapitányság új épületének bejárata fölé került a magyar és az uniós lobogó. A csaknem kétéves felújítási munkát követően hivatalosan ma költöznek át a makói rendőrök a Teleki utcai házból, ám gyakorlatilag a munka dandárját már tegnap elvégezték – tudtuk meg Márton Istvántól, a kapitányság vezetőjétől.

A felújított épület valóban impozáns. Eredetileg pártszékháznak készült a lebontott neológ zsinagóga helyén, és a rendszerváltozás után több hivatalnak, cégnek, civil szervezetnek adott helyet, többek között lapunk szerkesztősége is működött itt. A rendőrség megbízásából a kivitelezők gyakorlatilag a falakig lecsupaszították az épületet, és teljesen felújították.

– Ma már az ügyfélszolgálatunk a Csanád vezér téren várja a panaszosokat, bejelentőket, de nem áll le a munka egy pillanatra sem, hiszen hétfőn már teljes hivatali időben itt fogadjuk az ügyfeleket, így gyakorlatilag a hét végén is költözünk – mondta a kapitány. – Magam és munkatársaim nevében is mondhatom: nagyon elégedettek vagyunk a rekonstrukcióval, sok minden határozottan kényelmesebb, mint a Teleki utcában. Rendelkezésünkre áll egy oktatóterem is, ahol iskolásoknak, polgárőröknek tarthatunk képzéseket, bemutatókat. Szeretnénk, ha a jövőben sokkal közelebb állna a lakossághoz a makói rendőrség – fogalmazott a kapitány. Az épületet körben kamerák figyelik, és belül is sok minden automatizált.

Márton Istvántól még megtudtuk: nagy előnyt jelent az is, hogy közvetlen közelségbe kerültek a mentőállomással és a tűzoltósággal: szóval együtt vannak, akik baj esetén segíthetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A keresztrongálók nevéért is pénz jár

Százezer forintos jutalmat ajánlott fel tegnap a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője… Tovább olvasom