Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson -3°C | 10°C Még több cikk.

Mazsorettek lepték el Makót

Makó - Sokan meglepődtek Makó belvárosában szombaton, amikor azt látták, hogy díszes ruhába öltözött lányok vonulnak végig az utcán botokkal, pomponokkal, kecses táncmenetben.
A lányok az országos mazsorettbajnokság résztvevői voltak, akik most először találkoztak Makón.

Baloghné Vass Katalintól, az idén éppen 15 éves makói egyesület vezetőjétől megtudtuk, hogy szerte az országból, 19 településről érkezett a Maros-parti városba 560 mazsorett, aki 243 produkciót mutatott be 3 korcsoportban, 4 kategóriában és 4-féle formációban. A házigazdák 23 produkcióval kápráztatták el a szépszámú közönséget – a Makói Mazsorett Egyesületben egyébként ötvenen vannak.

A mazsorettek a színpadon is bemutatkoztak. Fotó: Veréb Simon
A mazsorettek a színpadon is bemutatkoztak.
Fotó: Veréb Simon

Az utcai, illetve színpadi bemutatókat a Magyar Mazsorettszövetség ítészei bírálták el, akik közül nem egy nemzetközi bírói jogosultsággal is rendelkezik. A verseny legjobbjai egyúttal az augusztus végi csehországi Európa-bajokságra is kvalifikálták magukat. Azért nem soroljuk fel, hogy kik jutottak ki az Eb-re, mert sok tucatnyi csoportos és egyéni produkcióról van szó – a makóiak mindenesetre 21-féle produkcióval neveztek be, és ebből 15 hozott továbbjutást eredményező helyezést.

A 2 napos rendezvény összesen 3 millió forintba került – mondta el lapunknak Bálint Márta, a társrendező Kulturális és Közművelődési Nonprofit Kft. igazgatója. A pénz harmadát pályázaton nyerték az oktatási tárcától, harmadát a város adta, és ugyancsak egyharmadnyi rész gyűlt össze a nevezési díjakból.

Olvasóink írták

 • 3. yesok 2010. június 30. 12:09
  „Látom megtörtént ...

  http://www.delmagyar.hu/szentes_hirek/felszaz_tancos_a_desperadoban/2165982/

  köszönöm”
 • 2. yesok 2010. június 12. 21:36
  „Megyei újság lévén a megyéből továbbjutó helységeket-csapatokat közzétehették volna ... nem sok ilyen van ...”
 • 1. lajosbácsi 2010. május 25. 17:52
  „Nagyon jó volt a műsor, a szervezés és hál´ istennek az idő is kibírt egy hétvégét, amikor nem esett az eső.
  Gratulálok a Miss Majorett 2.udvarhölgyének, aki az egyik legügyesebb táncosa az egyesületnek! gratulálok lányok! csak így tovább!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz is van babám! avagy Tüzoltó leszel s katona!

Az idén 118 éves földeáki önkéntes tűzoltók egy németországi tűzoltó-versenyen huszadikak lettek. Mindezt úgy, hogy a versenyre alig 2 hónap alatt készültek fel. Tovább olvasom