Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Nagyér: egy jelölt

Sorozatunkban a Csongrád megyei kistelepüléseken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az önkormányzati választások előtt. Ki lesz a falu vezetője? – latolgatjuk, helyi politikusok segítségével, ezúttal Nagyéren.
Nagyér község jelenlegi polgármestere Lőrincz Tibor, hasonlóan az előző ciklushoz – ez ideig – az egyedüli induló a polgármesteri címért. A vezető szerint ez természetesen nem erény, hiszen egy ilyen kis településen a közfeladat ellátása mindig szolgálat, így az itt élők kiszolgálását jelenti – valószínűleg ezért nem vonzó a hivatal több jelentkezőnek.

– Az utóbbi ciklusban a legfontosabb célunknak azt tartottuk, hogy működjön az egészségügyi ellátás, az óvoda, az iskola, az idősek nappali ellátása és a meleg üzemi konyha, hogy többet ne soroljak. Ugyanezt a célt szolgálták a fejlesztések: a járda- és útépítések – mondta a település vezetője, aki szerint továbbra is fontos cél, hogy a településen élők komfortérzete javuljon. Lőrincz felhívta rá a figyelmet: az ezer fő alatti kistelepülések önálló jövője kérdéses, mégis bizakodik, hiszen sok munkával több fejlesztés is megvalósulhatott.

A Makótól 30 kilométernyire fekvő, mindössze 630 lelket számláló település fejlődésének kulcsa a polgármester szerint az, hogy képviselő-testületét az itt élők bölcsen választják.
– Most a falusi vendéglátás meghonosítását tűztük ki célul a következő négy év feladataként. Nem lesz egyszerű, nem is oldhatja meg mindenkinek a foglalkoztatását, de legalább utat mutat az önmagukért tenni akarók számára. Minden igyekezetemmel azon leszek a következő négy évben, hogy elkerüljem a fásultságot, hogy legyen hitünk végezni azt az építőmunkát, melyre bizalmat kapunk – mondta Lőrincz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brazíliában tűnt el a fiú

Két éve nem adott életjelt magáról egy földeáki fiatalember, a huszonhat esztendős Szarvas Ferenc.… Tovább olvasom