Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 26°C Még több cikk.

Nem épül meg a makói gazdák szárítóüzeme

Makó - Mégsem tudja megépíteni a tervezett szárítóüzemet a Csanád és Térsége Gazdakör: pályázatuk nem nyert, így visszaadják az e célra az önkormányzattól bérelt területet. A városi képviselő-testület szerdai ülésén az erről szóló előterjesztést is megtárgyalja.
– Pályázati támogatás híján nincs más lehetőségünk, vissza kell adnunk a várostól kapott területet – mondta Kádár József, a Marosvidéki Gazdák Szövetkezete, illetve a helyi gazdakör vezetője, önkormányzati képviselő lapunknak. Azért kérdeztük meg, mert a makói képviselő-testület szerdai ülésén tárgyalja meg azt az előterjesztést, amelyben a termelők kezdeményezik a bérleti szerződés felbontását uniós pályázatuk meghiúsulására hivatkozva.

A szövetkezet az önkormányzattól már 2016 márciusában megkapott egy 10 ezer négyzetméteres területet. Akkor bérlésről volt szó havi 430 ezerért, későbbre tervezték a megvásárlást 39 millióért. Mint megírtuk, szárítótornyot akartak építeni, gépeket, mérleget vásároltak volna, és utakat terveztek a komplexumhoz. Az volt az elképzelés, hogy az épületben elsősorban a szövetkezethez tartozó gazdák terményét fogják tisztítani, szárítani, tárolni, de ha marad szabad kapacitás, kül- ső megrendelést is vállalnának. Kádár most azt mondta, továbbra is nagyon fontos lenne a helyi gazdálkodók számára egy ilyen létesítmény, így azonban sokkal nehezebb lesz felépíteni. Az elkövetkező napokban tárgyalni fog a gazdaszövetkezet tagjaival, hogy eldöntsék, mi legyen a következő lépés.

A testületi ülés szerdán reggel 9-kor kezdődik a városházán. A gazdaszövetkezet szerződésbontásán kívül a képviselők elé kerülnek a társadalmi szervezetek, alapítványok idei önkormányzati támogatására benyújtott pályázatai, az egyesített Népjóléti Intézmény szakmai munkájáról szóló beszámoló, illetve a védett homlokzatok felújítását célzó pályázat kiírása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táncosok randevúztak a Maros parton - A makói balettosok előtt is tisztelegtek a helyszínválasztással

Táncosok randevúztak a Maros parton - A makói balettosok előtt is tisztelegtek a helyszínválasztással
Fantasztikus táncosok produkcióit láthatták számtalan műfajban az érdeklődők szombaton a makói Hagymaházban. Összesen közel félezren léptek fel ötven produkcióval a 28. Országos Táncművészeti Fesztivál regionális elődöntőjén. Tovább olvasom