Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Rendkívüli támogatás az ipari parkba költözőknek Makón

Makó - Ingyen megkaphatja az ipari park egyhektáros portáját, és ezen felül még 15 millió forintos támogatásban részesülhet az a makói vállalkozás, amely vállalja: ötven új munkavállalót foglalkoztat. A városvezetés reméli: a rendkívüli akció fellendíti a vállalkozási kedvet.
Tizennyolc új telekkel bővül a makói ipari park, ám az eddig közművesített terület egésze is kihasználatlan még. Az M43-as autópálya lehajtójának közelsége azonban az önkormányzat reményei szerint vonzani fogja a betelepülőket. A város a helyi vállalkozók betelepülését is támogatná, rendkívüli ajánlattal.

Félmilliárdos bővülés

Szemlics Esztertől, az önkormányzat munkatársától megtudtuk: az ipari park bővítése mintegy 500 millió forintba kerül, ennek az összegnek a felét nyertes pályázat esetén az unió utalja át, a saját erőt pedig a város által kibocsátott kötvényből biztosítják. A fejlesztés nyomán egyébként 21,7 hektárral bővül a terület, így összesen 56,5 hektár lesz megvásárolható.

– Az elindulás a legnehezebb. Már eleve az ipari park telkeinek árképzésében igyekeztünk kedvezményt nyújtani a makói cégeknek, hiszen egy külső betelepülő számára is négyzetméterenként 1500 forintba kerül egy összközműves telek, egy makóinak pedig csak 1000 forintot kellett fizetni. Mindemellett szeretnénk, ha a vállalkozások fejlődésének egyik legfontosabb következménye, a munkahelyteremtés még jelentősebb támogatást kaphasson, ezért további kedvezményeket ajánlunk a város vállalkozásainak – sorolta Buzás Péter. Makó polgármestere kiemelte: minden, az ipari parkba betelepülő vállalkozás által teremtett munkahely után 500 ezer forintos támogatásra jogosult a szerződő. Ez mindenekelőtt a telek árába számít bele.

Megtudtuk: egy átlagos porta közel egy hektár, amit így egy makói vállalkozás közel 10 millió forintért vásárolhat meg. Húsz munkahely megteremtésével már ingyen van. Amennyiben ötven ember foglalkoztatását vállalják, a telek árát meghaladva 15 millió forintos készpénztámogatással számolhat a szerződést aláíró cég – ez egyben a felső limit.

Olvasóink írták

 • 4. Optimista? 2008. július 23. 19:35
  „A török beruházó akkor miért vett telket azipari parkal szemben?”
 • 3. Janoka ur 2008. február 29. 22:47
  „Osztan mibul fizetne a szerencsetlen vallakozo az otven embort mog azt a piszok apehet. Az ado elvinne az osszes hasznat ha meg nem akkor uj adot talalnanak ki hogy biztos tonkre menjen.”
 • 2. kovis 2008. február 28. 08:41
  „Nagy baj lehet Makón...Javaslom legyen virág kertészet.. Van rá kereslet ..első emberünknek nagy tapasztalata van benne”
 • 1. egyszerű vállalkozó 2008. február 27. 07:18
  „Ha már Búzás nem képes egyetlen rohadt munkahelyet sem teremteni, hátha a vállalkozóknak sikerül.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schmitt Pál Makón lelkesített a szavazásra

Makó - Schmitt Pál, a Fidesz uniós képviselője, alelnöke buzdította közel százfős hallgatóságát hétfő délután a Petőfi parki Kisbagoly vendéglőben arra, hogy voksoljanak három igennel a népszavazáson. Tovább olvasom