Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Szegedre vihetik a makói patológiát

Konkrétumról egyetlen érintett sem számolt be, de beszélik Makón: Szegedre költözik a kórház patológiája. A fenntartó megyei önkormányzat még nem döntött az ügyben.
Híre kelt Makó városában, hogy megszűnik a megyei fenntartású makói kórház patológiai osztálya, és a szövettani anyagok elemzését, valamint minden bizonnyal a boncolásokat is Szegeden, a klinikán végzik el. Információink szerint ez része az egész megye kórbonctani racionalizálásának, hiszen elképzelhető, hogy a szentesi és a vásárhelyi osztályokat is összevonják.

– Jelenleg tárgyalások folynak azzal kapcsolatban, hogyan lehet a korábbinál hatékonyabban működtetni a kórházak patológiai részlegeit – mondta érdeklődésünkre Péter Árpád, a Csongrád Megyei Közgyűlés szóvivője.

– Semmi konkrét információnk nincs azzal kapcsolatban, hogy megszűnik vagy Szegedre költözik a makói kórház patológiája. Persze, a kórház új finanszírozási struktúrájának megfelelően a tervek között szerepel ennek az osztálynak a racionalizálása is, ám döntések ezzel kapcsolatban még nem születtek, és a fenntartó sem tájékoztatott arról, hogy bármilyen intézkedést is végre kellene hajtanunk az ügyben – válaszolta érdeklődésünkre Baráth Lajos, a makói kórház főigazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladják a Gera Galéria épületét Makón

Immár biztos, hogy Makón egy ideig nem lesz magántulajdonú kiállítóház: gazdája eladja a Gera János… Tovább olvasom