Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Törmelékkel hordják tele Makón a Vasvári utcát: a kereszteződésben térfigyelő kamera működik - kiderülhet, ki a tettes

Makó - A térfigyelő kamera sem bátortalanította el azt az egyelőre ismeretlen embert, aki időről időre építési törmeléket hord a makói Vasvári utcába. A lakók aggódnak az úttestre vitt balesetveszélyes kupacok miatt - a körzet képviselője intézkedést ígért.
A makói Vasvári Pál utcában mindig történik valami. Két hónapja azért látogattunk a helyszínre, mert az esőzések miatt az ott lakók valósággal beleragadtak a sárba, az utcának ugyanis nincs szilárd burkolata. Most nem ez a probléma, hanem hogy valaki időről időre építési törmeléket hord az úttestre. A legutóbbi szállítmány hétfőn este érkezett.

Gondolhatnánk ezt jó szándékú akciónak is – csakhogy az illető, aki a környék lakói szerint utánfutós kocsival érkezett az éj leple alatt a Berzsenyi és a Vasvári utca sarkára, bontásból származó hulladékot terített szét. Vannak közte nagy méretű üvegcserepek, betontömbök, téglák is. – Szerintem ez balesetveszélyes, ráadásul az erre járó kocsikat is tönkreteszi – mondta lapunknak az egyik ottani lakó, Nagy Noémi. Összeszámoltuk: összesen öt ilyen szétterített kupac van. Az utca egyébként Honvéd városrészben van, ahol nem ez az egyetlen szilárd burkolat nélküli úttest.
Nagy Noémi aggódik a veszélyes törmelékkupacok miatt. Fotó: Szabó Imre
Nagy Noémi aggódik a veszélyes törmelékkupacok miatt. Fotó: Szabó Imre
A körzet önkormányzati képviselője, Hadik György (Fidesz–KDNP) azt mondta, ez tényleg komoly probléma. Azért is, mert – mint korábban megírtuk – az önkormányzat arra készül, hogy az utca még burkolat nélküli, 102 méter hosszú szakaszát saját pénzből, még idén útalappal látják el. Ehhez viszont a törmeléket előbb el kell majd szállítani, ami pluszmunkát, azaz pluszkiadást jelent. Azt a városatya egyelőre nem tudta megmondani, pontosan mikor kezdődik az építkezés. Hozzátette: annak érdekében, hogy előkerüljön a szemetelő, lépéseket fog tenni.

 Az utcabeliek azt mondták, maguk is szólni fognak a rendőrségen. És elképzelhető, hogy az építési törmelék gazdája tényleg előkerül – a Berzsenyi és a Vasvári utca sarkán ugyanis térfigyelő kamera működik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Madarak, fák titkait lesték a makói óvodások a Maros-parton

Madarak, fák titkait lesték a makói óvodások a Maros-parton
- Épp egy madarat figyeltem meg - mondta a makói óvodás, Verebes Anna csütörtök délelőtt a… Tovább olvasom