Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Villanyoszlopot döntött ki egy traktor, 600 nényzetméteren leégett a növényzet

Makó-Rákos térségében történt balesetben a traktorból kifolyt a benzin, a növényzet meggyulladt. A baleset következtében 8 trafónál keletkezett hiba, emiatt 51 fogyasztó maradt áram nélkül.
Saját földjén dolgozott hétfő déltájban az a traktoros, aki Makó-Rákos határában, a várostól bő 15 kilométerre szántóföldi tárcsázás közben véletlenül nekitolatott egy villanyoszlopnak és kidöntötte azt. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Molnár Krisztina lapunknak azt mondta, a baleset miatt a távvezeték leszakadt, a növényzet pedig mintegy 600 négyzetméteren leégett. Információink szerint a területen csupán tarló volt. Személyi sérülés nem történt.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a helyszínt a jármű elhagyta, az esetet a közútkezelő közelben dolgozó munkatársai jelentették. Ezzel szemben úgy tudjuk, a jármű vezetője nem távozott, és az is kiderült, hogy nem fogyasztott alkoholt. A megyei főkapitányság lapunkat úgy tájékoztatta, a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. A balesetet szenvedett gazdával nem tudtunk beszélni, de egy ismerőse lapunknak azt mondta, tisztességes, megbízható ember, kizárt, hogy szándékosan okozott volna kárt és biztosan vállalni fogja érte a felelősséget.
Az üzemzavar Makót nem érintette, elsősorban a várostól északkeletre lévő bogárzói tanyavilág és környéke maradt áram nélkül. A baleset következtében 8 trafónál keletkezett hiba, emiatt 51 fogyasztó maradt áram nélkül – tájékoztatta lapunkat az EDF DÉMÁSZ kommunikációs csoportja. Az áramszolgáltató munkatársai azonnal megkezdték a helyreállítást, és mint a tájékoztatóban áll, várakozásuk szerint az áram nélkül maradt ügyfelek száma folyamatosan csökken és várhatóan még hétfőn, az esti órákra sikerül a baleset okozta hibákat teljes körűen kijavítani.

Korábban

Makó térségében egy traktor kidöntött egy magasfeszültségű villanyoszlopot, a vezeték leszakadt, a járműből folyik az üzemanyag, a növényzet meggyulladt - írta a Kataszrófavédelem.

A város hivatásos tűzoltói siettek a helyszínre, az áramszolgáltatót értesítették. Makó és Rákos közötti térségben az áramkimaradás az elsődleges adatok szerint mintegy harminc ingatlant és száz lakót érint.

Az MTI úgy tudja, egy szántóföldön tárcsázást végző munkagép döntötte ki az oszlopot, a növényzet 600 négyzetméteren égett le. Személyi sérülés nem történt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új civilszervezet Makón

Szirbik Miklós Egyesület néven civilszervezetet alakítottak Makón történészek és a hagyományőrzés mellett elkötelezett helybeliek. Tovább olvasom