Hirdetés

2023.05.09. 00:00

Turisztika-informatika szakos diákok ballagtak a Szent Benedekből

Pénteken elballagott a szegedi Szent Benedek-iskola turisztika-informatika szakos osztálya. Az összesen 29, virágokkal elhalmozott diák körbejárta az iskolát, majd egy-egy szál fehér rózsával búcsúzott el az intézménytől. Az új 9. évfolyam informatika és gimnáziumi osztályaiba már csak 1-2 szabad férőhelyet kínál az iskola, pótfelvételi keretében ezekre még várják a nyolcadikosok jelentkezését.

Pr-cikk

Megható ünnepséggel zárták tanulóéveiket a Szent Benedek Többcélú Szakképző Intézmény Szegedi Tagintézményének végzősei, akik a ballagás részeként a szomszédos felsővárosi templomban megrendezett ballagási szertartáson átnyújtották az iskolazászlót 11. évfolyamos társaiknak, majd egy-egy szál fehér rózsát helyeztek az oltárra. Egyúttal átadták az immár hagyománynak számító, az évfolyam legeredményesebb diákjának járó Szent Benedek plakettet, amit a nevelőtestület szavazata alapján idén Farkas Anett turisztika szakos tanuló érdemelt ki.

Ez volt az utolsó osztályunk, ahol még a régi szakképzési rendszer szerint tanultak a diákok: a fél osztály informatikát, a csapat másik fele pedig turizmust. Így a közismereti tantárgyakon kívül a napokban a turisztika és az informatika szakokhoz köthető tantárgyakból tesznek érettségi vizsgát. Büszke vagyok rájuk, mert az osztály nagy része még tavaly előrehozott érettségit tett angol nyelvből, így most kisebb terhelés mellett vizsgázhatnak 

– fogalmazott Dobroczki-Klatka Tünde, a tagintézmény vezetője.

Többen felsőfokú tanulmányokat szeretnének folytatni, az egyetemen informatikára vagy idegenforgalom szakra jelentkeztek. Az osztály zöme viszont szakmát szeretne szerezni: van, aki egy teljesen új szakma elsajátítására készül, és van, aki a megszerzett szakmája más szakirányán folytatja tanulmányait.

A Szent Benedek-iskola Erasmus-programjának köszönhetően három végzős, turisztika szakos diák hosszú távú szakmai program keretében 3 hónapra Görögországba utazik, gyakorlati ismereteik elsajátítása után pedig hazatérve belevágnak a felnőtt életbe. Az iskola igazgatója azt is elmondta, többfordulós megmérettetés után választották ki a tanulókat a pályázatra. Egyébként a kéthetes Erasmus-utakat folyamatosan biztosítják diákjaik számára.

 A végzős évfolyam egyetlen osztályból állt, de az alsóbb évfolyamainkon már két osztály tanul: egy gimnáziumi osztály és egy informatika szakos technikumi osztály, illetve összesen még két turisztikai osztály tanul nálunk, de újabb idegenforgalmi osztályt már nem indítunk. A jövőben az informatikára koncentrálunk, amit minél magasabb színvonalon kínálunk a nálunk tanulóknak.

 

Címkék#pr cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában