Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Könyvajánló - Mindent a pszichológiáról

Könyvajánló - Mindent a pszichológiáról
Miként tudjuk átstrukturálni az agyunkat, hogy hatékonyabban tanulhassunk? Mely feszültségcsökkentő technikákat használhatjuk tárgyalási helyzetben? Milyen pszichés trükkökkel vesznek rá a hirdetők a vásárlásra? Hogyan alkalmazható a pszichológia a mindennapokban, a munkahelytől a sportpályáig?
A legátfogóbb és leglátványosabb útmutató a pszichológiához.

Mindent a pszichológiáról című könyvből megismerjük az emberi tudat működését, a mentális zavarokat, és hogy ezeken hányféle terápiával és kezeléssel lehet segíteni.
Világos, könnyen érthető ábrák és elképesztő adatok. Minden, amit a gondolkodásunkról, az érzelmeinkről és a viselkedésünkről tudni kell.
A számos tudományág – biológia, filozófia, szociológia, orvostudomány, antropológia és a mesterséges intelligencia  kutatása – metszéspontjában álló pszichológia mindig is nagy érdeklődésre tarthatott számot. Hogyan értelmezik a pszichológusok az emberi viselkedést, miként kutatják cselekedeteink okát? Miért létezik a pszichológiának oly sok irányzata, ága, és ezek hogyan jelennek meg a mindennapokban?
 
Az amerikaiak 45 százaléka szerint a hírességek segítik az eladásokat

Elméletek jönnek és mennek, új vizsgálatok, kísérletek és kutatások zajlanak, de a pszichológia lényege nem változik: magyarázatot igyekszik találni az emberi viselkedésre. Sokszor bizony zavarosnak és bizonytalannak tűnő világunkban egyre gyakrabban fordulunk a pszichológiához és a pszichológusokhoz, hogy segítsenek megérteni a körülöttünk zajló társadalmi, politikai, gazdasági folyamatokat, és azt, hogy ezek miként befolyásolják az életünket. De a pszichológia nemcsak a „távoli" politikusokkal, hírességekkel és az üzleti világ nagyjaival kapcsolatban tud eligazítani, hanem sokat megtudhatunk általa a közvetlen közelünkben élőkről: a családunkról, a barátainkról, a párkapcsolatunkról, a munkatársainkról. Nem mellesleg rávilágít a saját tudatunk működésére, s ez alaposabb önismerethez, a gondolatainkkal és a viselkedésünkkel szembeni nagyobb tudatossághoz vezet.
 
A börtönlakók 10-15 százalékának régóta fennálló mentális zavara van.


Amellett, hogy megismertet minket sokféle elmélettel, mentális zavarral és terápiával, amelyek fontos elemei ennek az örökké változó tudománynak, a pszichológia a mindennapi életünkben is óriási szerepet játszik. Legyen szó oktatásról vagy munkáról, sportról, személyes és párkapcsolatokról, pártszimpátiáról vagy márkaválasztásról, valamilyen pszichés működésmód bizonyosan és állandóan tetten érhető minden viselkedésünkben.
 
A Mindent a pszichológiáról sorra veszi a lélektan összes aspektusát az elméletektől és irányzatoktól a terápiákon át az egyéni problémákig és gyakorlati megoldásokig, jól áttekinthető és látványos módon, közérthető stílusban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan próbálta meg összehozni az első magyar focicsapatot egy szegedi polgárlány?

Hogyan próbálta meg összehozni az első magyar focicsapatot egy szegedi polgárlány?
Ez és sok más érdekesség is kiderül a magyar női labdarúgás történetét bemutató trilógia első… Tovább olvasom