Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 20°C | 28°C Még több cikk.

85 éves a vásárhelyi postagalambsport: a világbajnok Kovács Mihály 35 éve vezeti a klubot

A hármas jubileum jegyében tartotta a közelmúltban Vásárhelyen, a Kutasi úti rendezvényházban díjkiosztó ünnepségét a Magyar Postagalamb Sportszövetség U-1-es helyi egyesülete.
Az első részben Kovács Mihály egyesületi elnök köszöntötte a jelenlé- vőket. Majd Takács László a Magyar Postagalamb Szövetség Dél-Tisza kerületének vezetője értékelte az elmúlt év eredményeit és köszöntötte a jubiláló vásárhelyi klub tagjait, a tavalyi bajnokokat és helyezetteket.

Az elmúlt évhez kötődő hármas jubileumot ünnepeltek a postagalambsport képviselői Vásárhelyen: a szövetség 135 éve, a vásárhelyi egyesület 1932-ben, 85 éve alakult meg Columbia néven, ma Hódmezővásárhelyi U–1-es Postagalamb Egyesületként működik. A harmadik, hogy a világbajnok Kovács Mihály 35 éve vezeti elnökként a klubot.
2017 összetett bajnoka Hódmezővásárhelyen: Kovács Mihály, a nemzet postagalambásza (a kupával) a díjátadók gyűrűjében. Fotó: Baranyai Antal
2017 összetett bajnoka Hódmezővásárhelyen: Kovács Mihály, a nemzet postagalambásza (a kupával) a díjátadók gyűrűjében. Fotó: Baranyai Antal
A díjkiosztó évértékelő összejövetelen megemlékeztek a nagy elődökről, és átadták az elmúlt év versenyein győzteseknek és helyezetteknek járó díjakat vásárhelyi egyesületi és Dél-Tisza kerületi szinten.

A tavalyi vásárhelyi bajnokok és helyezettek, rövid táv: 1. Kovács Mihály, 2. Rau Sándor és Gergő, 3. Szép Imre;
 középtáv: 1. Szép Imre, 2. Sós Bálint, 3. Kovács Mihály; hosszútáv: 1. Marton Péter, 2. Barna Miklós és Ákos, 3. Csikós László; fiatalok versenye: 1. Kovács András, 2. Kovács Mihály, 3. Rau Sándor és Gergő; összetett: 1. Kovács Mihály, 2. Marton Péter, 3. Sós Bálint. 
A Dél-Tisza kerület bajnokai és helyezettjei 2017-ben, rövid táv: 1. Tari Tibor (Csongrád), 2. Kovács Mihály (Vásárhely), 3. Deák Zoltán (Csongrád); középtáv: 1. Czékus János, 2. Tari Zoltán (mindkettő Kistelek) 3. Szép Imre (Vásárhely), hosszútáv: 1. Kovács László, 2. Hegedűs és Hegedűs (mindkettő helyezett Kistelek), 3. Marton Péter (Vásárhely).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jókor jött a pofon a szegedi tekéseknek

A férfi tekecsapat szuperliga 17. fordulójában az Alabárdos-Szegedi TE holnap 14 órától az újszegedi… Tovább olvasom