Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Csak a szokásos: Vidux Tisza Squash SE-Alba-Török Squash SE 4-0

Hazai környezetben lépett pályára a Vidux Tisza Squash SE Premier Ligában szereplő férfi fallabdacsapata, és ezúttal is szettveszteség nélkül nyert.
Vidux Tisza Squash SE-Alba-Török Squash SE 4-0
Férfi fallabda Premier Liga, 3. forduló. Szeged, Squah Club Szabadidőközpont.
Párok:
Kiss Dániel-Papp Nándor 3:0 (11-8, 11-8, 11-9)
Hoffmann Péter-Szűts Dániel 3:0 (11-2, 11-4, 11-7)
Tom Ford-Farkas Balázs 3:0 (11-9, 11-8, 11-8)
Sebők Benedek-Szabó Gábor 3:0 (11-3, 11-6, 11-4)

20.30: "Gyerekkorom óta szeretek Gabesz ellen játszani, sportszerű fallabdás. Mindig jókat küzdünk, de azt azért már tudom, hogy kondiban erősebb vagyok, így igyekeztem kifárasztani. Ez be is jött" - fogalmazott Sebők Benedek.

Vidux Tisza Squash SE-Alba-Török Squash SE. Fotó: Frank Yvette

20.28: csak a szokásos: Sebők 11-4-re nyerte az utolsó szettet, így 3:0-ra a meccset.

20.21: nagyon úgy néz ki, hogy ezúttal sem bukik szettet a szegedi együttes: 11-6-ra nyerte Sebők a másodikat.

20.13: Sebők Benedek 11-3-ra nyeri az első játszmát Szabó Gábor ellen.

20.01: "Délelőtt edzettem egyet, és láttam Balázst játszani, akkor már tudtam, hogy nem lesz könnyű dolgom. Azért tudtam nyerni, mert PSA-játékosként nagyobb sebességgel játszottam, mint ellenfelem. Nagyszerű a közönség, jól esett, hogy a nevemet skandálták, köszönöm nekik!" - nyilatkozta Tom Ford, akiről kiderült, hogy futballban a Manchester Unitednek drukkol.

19.57: "Nem örülnék, ha Ford kikapna, de akkor legalább látnánk még egy szettet" - mondta egy szegedi drukker a harmadik játszma közben. Nos, valóban magas színvonalú squasht láthattak a nézők, amelynek végén Ford 11-8-ra megnyerte a szettet és így a meccsét is. 3-0 a Vidux Tisza Squash SE-nek.

19.44: a második szett is szoros volt: 9-8-nál a játékvezető kicsit felbosszantotta Fordot, aki két tökéletes labdával válaszolt, így 11-8-ra hozta a játszmát.

Így dőlt el az első szett.


19.33: a nap eddigi legjobb szettjében Tom Ford 4-9-ről fordítva nyert 11-9-re a kiválóan játszó Farkas ellen. A meccset már megnyerte a Vidux, ám az sem mindegy, hogy mennyire, így a 4-0-ért tovább küzd a szegedi gárda.

Vidux Tisza Squash SE-Alba-Török Squash SE. Fotók: Frank Yvette

19.16: jön a nap főmeccse, a Tom Ford-Farkas Balázs derbi, a két klub két legjobb játékosával. Érdekesség, hogy két bal kezes játékos csap össze.

19.13: "Egyáltalán nem volt könnyű a mérkőzés, nagyon oda kellett figyelnem, és a taktikát végig betartani. Türelmes játékot vártak tőlem, igyekeztem ezt megvalósítani. Az egész szezonban arra készültünk, hogy hazai pályán kiszolgáljuk a közönséget, így nem volt más lehetőségem, csak a győzelem!" - nyilatkozta Hoffmann.

19.11: a meccslabda legalább olyan látványos, mint a második játékrészt lezáró ütés, így Hoffmann is 3:0-val húzza be a találkozóját. Ráadásul az utolsó pontot úgy ütötte be, hogy a labdamenet közben elszakadt a húr az ütőjében.

Tele van a lelátó.
Tele van a lelátó.


19.01: remek játékkal és egy látványos szettlabdával 11-4-re nyeri a második szettet Hoffmann.

18.54: Hoffmann bekezdett, 11-2-re húzta be az első játszmát. A szegedi játékos egy sebtapasszal a szemöldökén játszik, ám a sérülésnek nincs köze a fallabdához - foci közben történt a baleset. A játékban mindenesetre nem akadályozza.

18.49: megkezdődött a Hoffmann Péter-Szűts Dániel meccs.

18.46: a lelátón közben felfedezzük a szegedi squashélet nagy részét, többek között a magyar bajnok Hajnal Helga, Csókási Eszter, Kohlrusz Balázs és Berta Róbert is figyeli a meccset.

18.42: "Mindig fontos számomra az első szett, szerencsére annak ellenére sikerült megnyerni, hogy sokat hibáztam. Nagyon izgultam végig, de sikerült győznöm, most majd elkezdhetek megnyugodni" - nyilatkozta a meccs után Kiss Dániel.

18.40: "Szép volt, Dani!" - szól a lelátóról. Kiss az utolsó szettet 11-9-re, a meccset 3:0-ra nyerte, így a szegediek vezetnek 1-0-ra.

Tom Ford itt még játékvezetősködik, de nemsokára játszani fog.
Tom Ford itt még játékvezetősködik, de nemsokára játszani fog.

18.32: az ismert forgatókönyv: Kiss 11-8-ra nyert. Az előzetes esélylatolgatások alapján ez a meccs tűnt a legszorosabbnak, ahhoz képest eddig elég sima. Persze a lényeg az, hogy ki jut el előbb három nyert játszmáig.

18.24: lement az első szett, Kiss Dániel nyert 11-8-ra, így vezetést szerzett.

18.10: kezdődhet is az első meccs, a Kiss Dániel-Papp Nándor összecsapás!

18.07: profi körítéssel kezdődik a meccs: felgyúlnak a fények, a szpíker pedig egyesével szólítja ba a játékosokat. Végig vastaps a nézőtéren!

18.03: dugig van a Squash Club lelátója, körülbelül 80-100 ember zsúfolódott be a centerpálya plexije elé.

Hajrá, Vidux Tisza Squash SE!
Hajrá, Vidux Tisza Squash SE!


18.01: a Szeged két 4-0-s sikerrel kezdte a bajnokságot. Ha ma is ilyen különbséggel sikerülne nyerni, akkor gyakorlatilag meglenne a bajnoki cím. Ünneplésre azonban nem kell számítani, hiszen matematikailag nem dőlhet el ma semmi. 

A korábbi meccsek:
Topgrund-Vidux Tisza Squash SE 0-4
PSA-Griff SE-Vidux Tisza Squash SE 0-4

17.55: eldőlt, hogy az ellenfélnél nem lép pályára a korábbi világelső Karim Darwish, így viszont egyértelműen a Szeged a meccs esélyese.

17.53: köszöntünk mindenkit a Squah Club Szabadidőközpontból, hamarosan kezdődik a bajnoki! Hajrá, Szeged!

Korábban
Hazai környezetben, a Kenyérgyári úti Squash Club Szabadidőközpontban lép pályára ma 18 órától a Vidux Tisza Squash SE Premier Ligában szereplő férfi fallabdacsapata, az ellenfél a budapesti Alba-Török Squash SE lesz. Az esélyekről Sebők Benedeket, a szegedi együttes saját nevelésű játékosát kérdeztük.

– Nagyon várjuk már a meccset, hiszen november 7-e után játszunk újra a Premier Ligában, valamint hazai pályán most először szerepelhetünk. A közönség és a szervezés teljesen más lesz, mint az eddigi játéknapokon, mindenki segít majd minket, hogy jól tudjunk teljesíteni. Az ellenfél felállását továbbra is homály fedi, ez valószínűleg csak ma, a meccs előtt derül ki. Az viszont biztos, hogy nálunk Tom Ford lép pályára az egyes pozícióban. Ami számunkra, játékosoknak igazán jó hír, hogy Tom egész hétvégén itt marad, így tudunk vele edzeni, beszélgetni, hasznos tippeket ellesni, ami nagyon jól jön, hiszen két hét múlva lesz az egyéni felnőtt országos bajnokság – fogalmazott Sebők, hozzátéve: most először fordul majd elő az idei szezonban, hogy három szegedi, azaz mellette Hoffmann Péter és Kiss Dániel is helyet kap a csapatban. A találkozóra a belépés ingyenes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fordulóponttól az alapokig

Évértékelő és az új esztendőt tervező beszélgetésre invitálta a sajtót a Tiszavirág étterembe a… Tovább olvasom