Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

˝Elhunyt Tündér Lala˝

"Szombaton biztos, hogy felveszem a kék-fekete mezem, lemegyek a gyerekekkel focizni, és Kun Lajos leszek. Utoljára."
Szerencsés korosztályhoz tartozom. Én is meccsre járó ember voltam. Nekünk szent volt a hétvége: ha itthon játszott a SZEOL AK, akkor mi mentünk. Előbb a SZEOL-pályára, majd az SZVSE-re. Szurkolni, buzdítani a kék-feketéket. Egész héten erre készültünk, vágtuk cetlikre a Népsportot, a Délmagyart, pénztárgépszalagot  kunyeráltunk az újszegedi ABC-ben. A nagypapám által varrt kék-fekete zászlónkat mindig kisimítottuk. 

Hasonlóan tett több ezer szegedi, mert nagyon sokszor megtelt a két említett stadion, vagy inkább pálya. És ebben az időben Kun Lajos volt a kedvenc. A csatár, a mi gólvágónk. Otthon, lent a pályán mindig mindenki ő  kart lenni. Mert úgy futballoztunk, hogy játékost választottunk, belebújtunk a bőrébe. Kun lőtt, Kun fejelt, Kun  printelt. „Tündér Lala" – zengte többször a tábor. Zengtünk mi is! Kedvenc volt ő.

A mai futballban mekkora kincs lenne, hiszen a kapu előtt életveszélyt jelentett. Akkor még más világ volt. Nem voltak közösségi oldalak, nem voltak honlapok, sportcsatornák, így ő Szeged kedvence volt, és az is maradt.  Örökre! A Honvéd elleni mesterhármasa legendássá vált. Még ma is emlegetik. 4–3-ra nyertünk a Détári fémjelezte nagy Honvéd ellen. 10 ezren tomboltak a Vasutas-stadionban. „Tündér Lala!" – ordította 10 ezer szegedi.

61 évesen távozott közülünk a kék-feketék csodacsatára. A futball után nem találta az életét, talán ott fent, most boldog lesz, olyan, mint mi voltunk az ő játéka láttán. Szombaton biztos, hogy felveszem a kék-fekete mezem,  lemegyek a gyerekekkel focizni, és Kun Lajos leszek. Utoljára.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi Biacsi ikrek három számban is kiharcolták a paralimpián való indulást

A szegedi Biacsi ikrek három számban is kiharcolták a paralimpián való indulást
A szegedi ikerpár, Biacsi Ilona és Biacsi Bernadett három atlétikai számban (400, 800, 1500 méter) is kiharcolta a 2020-as tokiói paralimpián való indulást. Tovább olvasom