Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Ezüst jutott a Picknek

Ádáz csatában győzött egy góllal az MKB Veszprém hazai pályán a Pick Szeged ellen a bajnoki döntő harmadik mérkőzésén, így megvédte címét, a Picknek az ezüst jutott.

MKB Veszprém–Pick Szeged 30–29 (17–13)

Budapest Bank, férfi kézilabdaliga, döntő, 3. mérkőzés. Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Herczeg, Südi

MKB Veszprém: LISZKAI – Iváncsik T. 3, Vujin 3 (1), Eklemovics 1, Vilovszki 2, Ilyés 2, IVÁNCSIK G. 5. Csere: Lapcsevics 1, LUSNYIKOV 3 (1), PEREZ 4, SESUM 3, Gulyás 3. Edző: Mocsai Lajos.

Pick Szeged: MARJANAC – GHIONEA 6 (3), Zubai, LALUSKA 6, Katzirz 1, Andjelkovics 2, ZVIZEJ 5. Csere: Herbert, PETREA 4, Krivokapics 2, Oszmajics 3, Stamate. Edző: Vladan Matics.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 4/2, ill. 3/3.

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3–0 a Veszprém javára.

Osztályzatok 1-től 6-ig

Marjanac (5): Igazolta, hogy a keddi remeklése nem a véletlen műve volt. 39 százalékos hatékonysággal védett.

Ghionea: (4,5): Nyolc lövés, hat gól. Nem rajta múlott a vereség.

Laluska (5): Szinte végig kiemelkedőt nyújtott. A szezon során sokat ült a padon, így a hajrára elfáradt.

Andjelkovics (3,5): Hat gólpassz, négy eladott labda. A kritikus pillanatokban nem tudott a klasszisához méltó vezéregyéniség lenni.

Zubai (2,5): Nem kapott labdát. Lövés nélkül, egyetlen kiharcolt hetessel zárta a mérkőzést.

Katzirz (3): Keveset vállalt. Küzdött, de adós maradt az igazán jó teljesítménnyel.

Zvizej (4): Az első 25 percben mintha egy festőnek áll volna modellt a sarokban, a folytatásra ő is feljavult.

Herbert (4): Óriási szívvel harcolt, időnként futballkapusokat megszégyenítő módon vetődött a labdákért. Hozta magát védekezésben.

Petrea (4): Hasznosan játszott, s a meccs legszebb gólját lőtte.

Krivokapics (2,5): A döntő mérkőzésein mutatott játéka alapján ki hinné, hogy valaha a kontinens egyik legjobb átlövője volt?

Oszmajics (4): Az első félidőben fontos gólokat lőtt, életben tartotta a reményeket.

Stamate (–): Csak másodpercek jutottak neki.

Nyilatkozatok, Vladan Matics, vezetőedző: – Komolyan mondom, hogy úgy érzem: mi vezetünk 2–1-re a bajnoki döntőben, mert az elmúlt két meccs alapján ezt megérdemelnénk, mégis kikaptunk, másodikok lettünk. A vasárnapi meccsen történtek furcsa dolgok, a játékvezetők hoztak néhány érdekes ítéletet. A mostani produkció lehet a recept, így kell kezdeni és játszani. Egri Viktor tévériporterrel pedig tényleg komolyan összevesztem. A tavalyi mk-döntő után nem is beszéltem vele, nagyon haragudtam rá, hogy miket mondott a csapatomról. Most megint csúnyán viselkedett. A lefújás után mérgesen közöltem vele, hogy ezt ne csinálja, remélem megértette.

Lele Ambrus, Pick Szeged ügyvezetője: – Le a kalappal a fiúk előtt, nem érdemeltünk vereséget. Ha nyolc hónapon át úgy küzdöttünk volna, mint az utolsó két meccsen, még nem lenne vége a bajnokságnak. Gratulálok a Veszprémnek az aranyéremhez.

Herbert Gábor: – A félidőben azt mondtam a társaimnak, a Veszprém fárad, és ha most nyerünk, mi leszünk a bajnokok. Majdnem sikerült a bravúr. Elsősorban magunkban kell keresnünk a hibákat.

Laluska Balázs: – A gyenge kezdés után szépen visszajöttünk a meccsbe, és csak nüanszokon múlott, hogy nem tudtunk nyerni. A végjátékban született néhány bírói ítélet, amelyet vissza kell nézni a felvételeken.

2. félidő 30-29

60. perc:
Perez lő, de Marjanac lábbal véd. 6 másodperc vissza, és még mindig az MKB támad. Már nincs hova, vége a találkozónak, egy góllal győz az MKB Veszprém, ismét ők a bajnokok. 30-29.

60. perc: Utolsó perc, ezt ki kell védekezni! Perez lövését védi Marjanac, de a Veszprémnél a labda. 35 másodperc vissza, Mocsai Lajos kér időt.

59. perc: Perez alulról engedi el, kettővel vezet az MKB. Kell a gól, hogy ne ússzon el ez a meccs. Vladan Matics kér időt. Krivokapics a legjobbkor. 30-29.

58. perc: Iváncsik Gergő ejtése is bepottyan. Ezt már nem lehet bírni idegekkel. Laluska szétlövi a kapu mögötti hálót, pedig ez de kellett volna?!

56. perc: Iváncsik Gergő is kiharcol egy hetest. Lusnyikov a vonalnál, ez is bent van. Petrea vagy 12 méterről bombáz Liszkai kapujába. 28-28.

55. perc: Gulyás lerohanásból, Andjelkovics kap kétpercet. MIért ilyenkor? Krivokapics hetest harcol ki, ezzel kárpótolnak minket. Ghinoea nem hibázik. 27-27.

54. perc: Perez nem tud kiöregedni, ismét egyenlít a veszprémi. 26-26.

53. perc: Zvizej nevét imába kell foglalni. Újra a Picknél az előny. Fújják le, könyörgöm! 25-26.

52. perc: Krivokapics lövését védi Liszkai, Gulyás-Ghionea gólváltás. 25-25.

51. perc: Zvizej egyenlít ismét, meg kellene úszni gól nélkül. Perez hibázik, ennek most örülünk! Támad a Szeged a vezetésért. 24-24.

50. perc: Vilovszki fordul be, ismét a hazaiaknál az előny. Még bő 10 perc van... 24-23.

49. perc: Krivokapics a blokkba bombáz, de következő szegedi próbálkozást kiüti Liszkai. Marjanac ismét véd, de marad a labda az MKB--nál.

48. perc: Vujin ront, Zvizej idnul, de most Liszkai véd. Nem baj, nálunk a labda! Oszmajics mellé. Pedig de kellett volna! Perezé viszont nagyon nem. 23-23.

47. perc: Ez hihetetlen, Zvizej indul meg, vezet a PICK! 22-23.

46. perc: Andjelkovics is kezdi megtalálni a lövőkezét. Krivokapics a legjobbkor szerzi az első találatát, EGYENLÍT A PICK! 22-22.

45. perc: Petrea teperi le Vilovszkit, kiállítással értékelik a bírók. Kettős emberhátrányban a Szeged, Iváncsik Gergő ki is használja. 22-20.

44. perc: Herbert is a padon. Perez próbálkozik, de Marjanac repül ki a kapuból. Andjelkovicsot Iváncsik Gergő szereli, Gulyás indul meg, de Marjanac védi a ziccert. Ez ma az ő meccse.

43. perc: Ilyés kap kétpercet, a Szeged meg hetest. Kipipálva, Ghionea nem sokat gondolkodott rajta. 21-20.

42. perc: Gulyás marad egyedül. Stamate is a pályán.  21-18.

41. perc: Kiegészült az MKB, Vujin átlövésből. Nem kellene összetörni, játékban a Szeged, csak el kellene hinni. 20-18.

40. perc: Ilyés tisztán, de Marjanac ezt is fogja. Hihetetlen, mit művel a szegedi kapus. Egyenlíthet a Pick, de Ghionea lövését fogja Liszkai.

39. perc: Marjanac védi Perez lövését, Zvizej indul meg, gól. EGY gólra az MKB!. 19-18.

38. perc: Kettős emberelőnyben a Szeged, Iváncsik is mehet pihenni. Most kellene felállni ismét. Ghionea gyorsan kettőre hozza fel a Picket. Még nincs veszve semmi!. 19-17.

37. perc: Petrea küzd a labdáért, gól, de nem ér. Jöhet az újabb próba. Lapcsevics kap kétpercet. Laluska sziporkázik, hat gólnál jár. 19-16.

36. perc: Oszmajics védekezik jól Vilovszki ellen, majd Petrea is társul, de ez már kemény. Hetest kap a Veszpém, de Vujin ezt is kihagyja.

35. perc: Ghionea indul, de Ilyés teperi le a hatosnál, de csak szabaddobást ér. Elveszik a bírók a labdát.

33. perc: Iváncsik Gergő simán, a Szeged eladja a labdát, majd Lusnyikov kocog át Marjanac kapujához, és lő még simább gólt. Petrea szépít. 19-15.

32. perc: Ilyés lövését védi Marjanac, támad a Szeged. Mos tmár jó lenne gólt lőni. Laluska meg is hallja a kérést. 17-14.

31. perc: A Pick kezdi a félidőt, de nincs szegedi gól.

A Szeged kulcsemberei eddig nem sziporkáznak, Laluska, Katzirz és Oszmajics tett eddig arról, hogy ne legyen nagyobb a különbség. Több feltámadása is volt a Picknek, feljöhettek volna egy gólra is a Tisza-partiak, de a rengeteg pontatlanság és hiba eddig túlsúlyban van. Még van idő javítani, a félidei hátrány még ledolgozható, de addig össze kell szednie magát a vendégeknek.


1. félidő 17-13

30. perc:
Sesum ziccert ront, Ghinoea hetesével háromra jön fel a Pick, de Sesum ismét négyre állítja vissza az előnyt. 17-13.

29. perc: Oszmajocs 10 méterről, de kirúgja Liszkai. A félidő vége már nem lesz szoros. Andjelkovics hagyja el a pályát, a nyakát fogja a szegedi irányító.

28. perc: Marjanac hatalmasat véd, Vujinnak most nem jött össze az átlövés. Kettőre jöhetett volna fel a Szeged, de Krivokapics bőven a kapu fölé lövi. Perez viszont tesz róla, hogy ne legyen szoros a meccs. 16-12.

27. perc: Andjelkovicsnak is megvan az első, jó lenne ha szaporítaná góljait. Lapcsevics mehet pihenni, Mocsai Lajos kér időt. 15-12.

26. perc: Kemény védekezés a Szegednél, de nem fújnak a bírók. Reklamál a Veszprém, közben Zvizej háromra hozza vissza csapatát. Iváncsik Gergő nem hagyja annyiban. 15-11.

25. perc: Oszmajics társul Laluskához, ketten viszik a hátukon a Picket. 14-10.

24. perc: Kimarad a veszprémi támadás, majd Krivokapics adja el a labdát. Sesum jár túl a szegedi védők eszén. 14-9.

23. perc: Oszmajicsot nem zavarta meg, hogy eggyel kevesebben vannak. 13-9.

22. perc: Kimarad a szegedi helyzet, Iváncsik Tamás már ejtésből se tud hibázni. Ez már bosszantó. Vladan Matics veszekszik a bírókkal, kétpercet kap a szegdi edző, Herbert jön le a pályáról. 13-8.

21. perc: Laluska negyedik góljánál jár. Példát vehetnének róla a társai. Sesum is eredményes. 12-8.

20. perc: Iváncsik Gergő lövését most kirúgja Marjanac, Oszmajics a pályán, gyorsan beköszön a veszprémi kapusnak. 11-7.

19. perc: Iváncsik Gergő most nem hibázik. Ismét veszélyes a helyzet. Ghionea szépít. 11-6.

18. perc: Ez már mesébe illő. Katzirz Liszkai lába között lő, de nem megy át a gólvonalon. Eddig minden összekön a hazaiaknak.

17. perc: Iváncsik Gergő figurázik, de Marjanac résen volt.

16. perc: Katzirz lelkes, de Liszkai ezt is kirúgja. Ez hihetetlen.

15. perc: Kezdődhet minden előlről, Vujin hetesből talál be. 10-5.

14. perc: Laluska lövését most védi Liszkai, Vujinnal szemben most tehetetlen Marjanac. Lusnyikov is társul. Pedig már közel volt az egy gól, most ismét négy a hazai előny.  9-5.

13. perc: Petrea nem sokat kérdez. 7-5.

12. perc: Ghinoea passzáról lemarad Zubai, bár nem is volt túl pontos.

11. perc: Katzirz megúszta a kétpercet, de hetest kap az MKB. Vujin lövését védi Marjanac! Talán megtört a jég?!

10. perc: Laluska ismét. Eddig ő az egyetlen reményünk. 7-4.

9. perc: Katzirz is felébredt, iszonyatos gólt lő. 7-3.

8. perc: Ilyés lövését fogja Marjanac, majd a következőt Zvizej szedi le. Andjelkovics eladja a labdát, Vilovski indítása után Iváncsik Tamás. 7-2.

7. perc: Laluska igyekszik, eddig ő az egyedüli gólszerző. 6-2.

6. perc: Ilyés kegyetlen. Liszkai véd, majd Iváncsik Tamás lorhanásból. Az nem lehet, hogy már elúszott a meccs!6-1.

5. perc: Zvizej nem éri el a passzt, ismét kimarad az emberelőnyös lehetőség.

4. perc: Lusnyikov megy ki pihenni, emberelőnyben a Szeged. Most nagyon kell a gól. Andjelkovics viszont Liszkait találja el.

3. perc: Lapcsevics is feliratkozik a gólszerzők közé, majd labdát szerez a védekező mester, Ilyés bűnteti a szegedi figyelmetlenséget. Vladan Matics kér időt. 4-1.

2. perc: Iváncsik Tamás akarta Marjanac lába között dobni a labdát, de most már tudja, a szegedi kapusnak így nem lehet gólt dobni. Támadást ront a Szeged, Eklemovics viszont nem bonyolítja túl a dolgot. 2-1.

1. perc: Vilovski gyorsan felavatja Marjanacot, vezet az MKB. Laluska nem hagyja annyiban a dolgot. 1-1.

Kék mezben a hazaiak, piros-fehérben a Pick Szeged gárdája. A mérkőzést az MKB Veszprém kezdi.

Kedden az utolsó előtti percben szerzett góllal 25–24-re legyőzte az MKB Veszprém a Pick Szeged csapatát az újszegedi sportcsarnokban a bajnoki döntő második mérkőzésén.A három győzelemig tartó párharcban a Pick Szeged ezzel a vereséggel komoly hátrányba került, és tegyük a szívünkre a kezünket, a bajnoki cím megszerzése olyan távol van, mint hogy metró épüljön Szegeden. A Pick ismét csak önmagát okolhatja a fiaskóért, az első félidő közepén nyújtott széteső játék miatt szenvedett vereséget. A csapat küzdeni akarása előtt kalapot emelünk, de el kell ismerni, Mocsai Lajos csapata erősebb, jobb.

Ma bravúrra van szüksége a Tisza-partiaknak, ha nem akarják 3-0-val bajnokká tenni a többszörös bajnok Veszprémet. Nehéz feladat lesz, de a remény hal meg utoljára.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. kettlebellszeged.hu 2009. május 28. 22:33
  „Gratulálok a fiúknak, az ezüst is szépen csillog!”
 • 32. Figyelő 2009. május 25. 19:31
  „Pénzmosoda!”
 • 31. Fri 2009. május 25. 15:05
  „Egri Viktor elfogult és egy sportriporter nem lehet az, lehet itt mellédumálni ! Nem egy külföldi focimeccset szoktam nézni, és még ott sem elfogultan közvetítenek - pedig nem magyar - mert nem sértheti meg a szurkolókat azzal, hogy egy csapatot favorizál - természtesen lehet kedvenc csapata, de nem ez a dolga, nem ezért kapja a pénzt, hogy azoknak benyaljon, Egri Viktor ezt teszi, a sportadókon, v. a viasaton- soha nem hallottam részlehajló kommentálást. A SZegednél a csapat un. nem csapatmunkája az hiszem Puki-val kezdődött. Mikor ő lemondott a válogatott, majd a Pick-es csapatkapitányságról megosztotta a csapatot. Nem baj ha nem lesz már itt, mert már nem segít, nincs benne tűz, menjen ahol még tud úgy játszani ahogy szokott!”
 • 30. hamankato 2009. május 25. 12:49
  „Sajnos a mondandójával JELENTŐSEN befolyásolja a nézőket,akik azt hiszik,hogy ért a kézihez és pártatlan.
  Mo-on nagyon megy ez a dolog!”
 • 29. 620829 2009. május 25. 11:10
  „kit érdekel a bemondó ha a szeged gólokkal veri az ellenfelet?????????neki a mondanivalója egy dolog....a lényeg a dobottgólok aránya!”
 • 28. zaza 2009. május 25. 09:46
  „Azert azt nem gondolom,hogy gyuloli a Szeged csapatat mint ahogy itt irjak!!Lehet,hogy jobban huz a Veszprem fele de a gyulolettol meg messze all.En is lattam a meccset es meg nem is vagyok magyarorszagi ugy,hogy elfogultsagrol szo sincs kivulallo vagyok!!”
 • 27. xene@freemail.hu 2009. május 25. 09:35
  „Szerintem a Sport tv egyik irányba sem elfogult...kiegyensúlyozottan tudósítanak egyszerűen. Mindkét oldalon kiemelik, hogy ki hibázott és ki nem. De Egri Viktor tényleg hülyeségeket beszél. A második félidőt már nem is bírtam nézni miatta. Olyanokat lát és mond, hogy az felfoghatatlan..”
 • 26. zaza 2009. május 25. 09:26
  „A Veszprem megerdemelte,hogy BAJNOK legyen!!Egri Viktor eleg turheto volt,a Sport adon a Szeged fele voltak elfogultak a bemondok akkor senki nem irt semmit!!A gyulolkodes sehova nem visz,nem a bemondo dont el egy meccset hanem a jatekosok!!A Szegednek problemai voltak ahogy Matics mondta,egy csapaton belul a veszekedesek nem vezetnek jora.”
 • 25. 620829 2009. május 25. 08:49
  „bocsánat....a véleményemért.A szegedieknek egy nagy hiányossága van és volt...nem csapat!!!!!!!!!!külön külön lehet valaki jó...sőt egy meccset is megnyerhet egy játékos, de bajnokságot csak a csapat nyerheti meg....ezek nem az én szavaim, hanem a legnagyobb kosarasé....de itt is igaz!..........és továbbra sem tetszik, hogy a veszprém szerbjei beszélnek magyarul...ami itt ismét nem müködött!!!!”
 • 24. Fri 2009. május 25. 07:59
  „A meccs egyetlen negatívuma Egri Viktor sportriporternek csúfolt szörmedvény ! Nem tudom mi lehetett , hogy Matics összeveszett vel, bár azért sejteni lehet! Mindenesetre az M1 szégyene, hogy nem tudo olyan sportkommentátort küldeni, aki becsületesen közvetítene, nem elfogultan, ezt miért tudják megtenni más csatornák riporterei ???? Vagy anyagilag megéri neki ???? Hát lehet !
  Pick jól játszott, várható volt, hogy a Veszprém viszi az aranyat. Ha kedden itthon nyerün esélyünk lett volna a folytatásra , de a győzelemre nem. AZ idén a Veszprém mindent vitt - HŐS CSAPAT. Csak nehogy egyedül maradjon. Mert ez nem bajnokság ami itt nálunk van. MIndenkit felvásárol a Veszprém - hol vannak anyagi gondjaik ??? Remélem nem kapják meg a támogatást ! A többi csapat meg majd csak el lesz valahogy ! Jó a Pick-nek is telik jobb játékosokra, de annyi külső támogatást nem kap meg , mint a Veszprém ! Még szeretni is lehetne ezt a csapatot , mert jók, de körülöttük zajló felhajtás már gusztustalan !
  Hajrá Pick - Hajrá fiúk - Szép volt fiúk - szép volt Matics edző”
 • 23. erzsoka 2009. május 24. 22:56
  „A Veszprém ellenfél nem ellenség!!! Miért kell gyűlölködni? Ez sport nem háború!
  Amúgy pedig gratulálok a szegedi játékosoknak a mai játékukhoz !”
 • 22. xene@freemail.hu 2009. május 24. 22:12
  „Még annyit a dologhoz, hogy tiszta magyar kerettel még a 4-ik helyig sem jutna el a csapat...”
 • 21. xene@freemail.hu 2009. május 24. 22:10
  „A kedvedért megnéztem....a Ciudad real 18 fős keretében van összesen 7 spanyol, a Kiel 16 fős keretében meg van 4 német....a Pick e tekintetben jobban áll: 19 fős keret, s ebben 10-11 magyar állampolgár van. Ez elég jó arány szerintem....”
 • 20. xene@freemail.hu 2009. május 24. 22:03
  „Kreatív ne kezdd már a hülyeségeket! Ha ma megnézted a Ciudad real-Kiel meccset, nem tudom, hogy hány Spanyol- ill. Németországot képviselő játékost láthattál a pályán. Az a véleményem, hogy több volt a dán, svéd, norvég, francia és egyéb játékosok, mint a spanyol és német. Pontosan kikre gondolsz, kiket űztek el a szerbek? És akkor meg mi véleményed a Veszprémről? Ugyanolyan, mint a Pick, tele légiósokkal...Másrészt meg bármely sportágra nézel, tele van idegenlégiósokkal a jégkorongtól kezdve a kosárlabdán át a fociig. Az a kor már rég elmúlt, amikor egyetlen egy idegenlégiós sincs a csapatban.”
 • 19. kreatív 2009. május 24. 20:36
  „Szeged Magyarország egyik nagyobb városa. Magyar csapat, magyar játékosok, magyar edző kell!
  Játszadozzunk el a gondolattal.....Csak magyarok a csapatban! Itt van még velünk Ilyés, akit a szerbek helyett jól megfizetünk. Itt vannak azok a volt szegedi, magyar jétékosok akik a szerbek miatt nincsenek itt!
  Az eredmény..........ugyanez! Második hely a bajnokságban kizúdulás a kupákból!!! ....és mégis, ... mennyire más lenne!!! Milyen jó volna ilyen szegedi csapatnak szúrkolni, szegediként!!!!... csak képzeljétel el, fanatikus "Pickics" rajongók!!!”
 • 18. xene@freemail.hu 2009. május 24. 20:27
  „Gondolom, hogy ha lesz majd új edző, akkor az eldönti, hogy kit, kiket tart meg, s kiket igazolna le...”
 • 17. bzoli71 2009. május 24. 20:03
  „Sajnos Egri Viktor régóta kimutatja gyűlöletét a Pick iránt... Azt, hogy ezt miért engedik neki azt nem tom...
  Az biztos, hogy az egyik legszánalmasabb sportriporter...”
 • 16. rmaszaka 2009. május 24. 19:26
  „Nem lenne szabad ennyire elfogult kommentátort engedni a mikrofonhoz!!!Bár azokról is meg van a véleményem akik csak akkor állnak ki a csapat mellett,ha minden jól megy!Akkor is HAJRÁ PICK SZEGED!Ma nagyot küzdöttek a fiúk,megérdemelték volna a győzelmet!”
 • 15. pick75 2009. május 24. 19:25
  „Most játszot elöször a szezonban jól a Pick,sajnos kevés volt.A következö szezonban egy új kapus Puki helyett,egy új átlövő Lala mellé,meg egy erős dinamikus beáló Zubai mellé.Ja meg egy új edző!Tudja valaki az érkezök és a távozok névsorát?ha egyáltalán lessz változás!”
 • 14. polgár 2009. május 24. 18:45
  „#9 uno: "Lala felébredt?"

  Nem felébredt, hanem Matke végre felküldte TÁMADNI is.
  Mert eddig max a falba küldte be védekezni, aztán a meccsek végén kapott kb 5-10 percet, hogy alkosson valamit... persze hogy nem ment neki.”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gálával búcsúzott közönségétől a HNKC

Utolsó hazai bajnoki mérkőzésén a HNKC 45–27-re verte a Dunaferr együttesét. Tovább olvasom