Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Farkas Cinga részben nosztalgiából vállalta a feladatot

Az ASA-HNKC NB I-es női kézilabdacsapatának kispadján régi ismerőst köszönthetnek a drukkerek: Farkas József korábban már több szezonon keresztül irányította az együttes szakmai munkáját. Az újbóli felkérésre részben nosztalgiából mondott igent.
Farkas József, alias Cinga 2003-ban ült utoljára a vásárhelyi női együttes kispadján. Legutóbb Komlón töltött el egy évet a helyi férfigárdánál, és tanítványaival a 6. helyen végeztek.

– A célkitűzés a bennmaradás kiharcolása volt, ezt maximálisan és magabiztosan teljesítettük – emlékezett Cinga. – Az első nagy siker az volt, hogy bekerültünk a felsőházi rájátszásba, majd a Debrecent felülmúlva az 5-6. helyért játszhattunk. Ott a Békéssel szemben alulmaradtunk, de ez a helyezés is nemzetközi szereplésre jogosít.

Farkas József otthonosan mozog a vásárhelyi közegben Fotó: Tésik Attila
Farkas József otthonosan mozog a vásárhelyi közegben
Fotó: Tésik Attila

Rapatyi Tamás bejelentett távozása után megindult a találgatás, ki foglalhatja el helyét a kispadon? Több név is „forgott", végül Farkas József maradt a kalapban. Elmondta, döntését befolyásolta, hogy visszaköltözött Szegedre, és elnyerte a Móra Ferenc Múzeum gazdasági igazgatói állását. A megyeszékhelyhez közeli csapatot keresett, kapóra jött a Vásárhely ajánlata. Két évre kötelezte el magát, de még csak szóban egyezett meg a vezetőkkel. Július közepétől, a felkészülés kezdetétől veszi át a szakmai munka irányítását.

– Szívesen gondolok vissza eddigi edzői pályafutásom vásárhelyi korsza-
kára, az NB I/B-s bajnoki arany, a feljutás, az első élvonalbeli évben a 6. hely és a kupabronz kellemes emlékek. A második NB I-es szezonban nem tudtuk megszerezni az európai kupaszereplést jelentő 5. helyet – ismét a hatodikok lettünk –, ez csalódást jelentett. Nem tagadom, a racionális szempontokon túl a nosztalgia miatt mondtam igent az ajánlatra.

Most már kiegyenlítettebb a bajnokság középmezőnye, de a konkrét tervekről, célokról még nem egyeztetett a vezetőséggel. A jelenlegi gárdának egy meccsét látta a helyszínen, többet megtekintett videóról, és a női pontvadászatot is figyelemmel kísérte – főként a televízió-közvetítések segítségével.

– A távozó játékosok hiányozni fognak. A keret tagjai nem ismeretlenek számomra, Vörös Henrietta első vásárhelyi korszakomban is itt védett, és tagja volt a csapatnak a beállós Gaál Adrienn is. A juniorválogatottban pedig játékosom volt Wolf Alexandra és Koroknai Viktória. Hogy mit csinálnék másképpen? A látott meccsek alapján a védekezést stabilabbá tesszük, és Jenőfi Katalin távozása miatt más játékstílust kell kialakítani a támadások, az akciók során.

Annyit még elmondott, ő egy szakmai csapat vezetője lesz, munkáját Dankó Ervin és Mucsi Tamás segíti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kásás: Jó kis csapatunk lehet

Két hete vált biztossá, hogy a bajnoki negyedik Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapatának az… Tovább olvasom