Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Fellegvár volt, most a fiatalítás a fő célja a Kisteleknek

Játékoskeretének fiatalítása a célja a következő szezonra a Kisteleki TE-nek a Csongrád megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokságban. Eredménykényszer nélkül építkeznek a fiatalokra, de visszatér a város egyik legismertebb labdarúgója.
A megyei III. osztály Homokháti csoportjának negyedik helyén végzett a Kisteleki TE, amely 2011-ben az I. osztályt zárta aranyéremmel, majd 2017-ben lépett vissza a megyeegytől, és ősszel már a megyeháromban indult. Fellegvár volt, akárcsak az augusztusban már megyeegyes Mórahalom, megyekettes Sándorfalva.

– Egyáltalán nem gondolko­dunk jelenleg a megyeegyes in­dulásban – szögezte le Dancsok Csaba, a Kisteleki TE szakosztályvezetője. – Az utánpótlásunk tizennégy éves korig teljesen jó létszámban, feljebb viszont hiánnyal küszködünk sajnos. Az U17-ben és az U19-ben kevesebben vagyunk. Az viszont öröm számunkra, hogy fiatalokat adtunk a Szeged–Csanád Grosics Akadémiának, amit támogatok, hiszen a szakmai fejlődéshez elengedhetetlen a fiatalok számára, hogy egy nagyobb klubnál foglalkozzanak velük – jegyezte meg.

Ami pedig a megyehármas csapatot illeti, együtt marad a keret. Biztos, hogy Vincze Ferenc Csengelére igazol, míg Koncz Miklós Kiskunfélegyházáról, Severin Drogba az FK 1899 Szegedtől tér vissza Kistelekre, az edző pedig továbbra is Antal Róbert lesz.

– Fiatalítani szeretnénk mindenképpen helyiekkel, mert most 40 év volt körülbelül az át­­lagéletkorunk, így minimum hárman felkerülnek a felnőttek közé az ifjúsági csapatból. Célunk, hogy ne menjenek el, illetve az innen származó futballisták közül minél többen visszatérjenek hozzánk, és né­­hány éven belül helyiekkel te­­letűzdelve osztályt válthassunk felfelé – fogadkozott Dancsok Csaba a jövőt illetően.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fradi-legenda dédunokáját Igazolta le a Szeged-Csanád GA

Fradi-legenda dédunokáját Igazolta le a Szeged-Csanád GA
Jobbhátvédet szerződtettek. 23 éves labdarúgóval bővült az NB II-re készülő Szeged-Csanád Grosics… Tovább olvasom