Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Hazai közönség előtt nyert újabb Európa- bajnoki övet a szegedi Magyar Kinga - Fotók

A Global Sport Event Kft. az újszegedi sportcsarnokban küzdősportgálát rendezett Nemzetek Csatája címmel. Az eseményen a szegedi Magyar Kinga játszotta a főmérkőzést, és a GBU Európa-bajnoki övét megszerezte, miután a nyolcadik menetben kiütötte ukrán ellenfelét.
Az esemény főmérkőzésén Magyar Kinga és az ukrán Szandra Miscsenko csapott össze a női szakágban igen nagy múlttal rendelkező GBU szervezet kisváltósúlyú Európa-bajnoki címért. A párharc során Magyar technikailag végig nagy fölényben küzdött, ütései pontosak voltak, ám az ukrán lány mindent megtett, hogy megtörje a szegedi sportoló lendületét; ha kellett szabálytalanságok árán is.
 
Hazai közönség előtt nyert újabb Európa- bajnoki övet a szegedi Magyar Kinga. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA

Miscsenko ugyanakkor csak néhány menetet tudott szorosabbá tenni, amikor Magyar sebességet váltott, és a 8. menetben befejezte a párharcot – gyors egymásutánban kétszer is padlóztatta az ukrán hölgyet (KO). Ezzel a sikerrel Magyar Kinga már a második szervezetnél lett az öreg kontinens kisváltósúlyú ökölvívó bajnoka. A másik profibokszmérkőzésen a Svájcban élő kőszegi középsúlyú klasszis, Szili István a grúz Malkhaz Sujashvili ellen lépett ringkötelek közé. Szili a harmadik körben ellenállhatatlannak bizonyult, óriási fölénybe került, és három alkalommal is padlóra küldte riválisát.

A szegedi klubszínekben induló MMA-s Niedermayer Bence mérkőzése egy percig sem tartott: a szerb Milan Todorovicsot kéztechnikával kiütötte rögtön a meccs elején, ezzel megnyerte a találkozót.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A forráskúti Ádám Martin Kaposváron is gólerős - Egy pontra a feljuthat az újonc

A forráskúti Ádám Martin Kaposváron is gólerős - Egy pontra a feljuthat az újonc
A Kaposvár újonc csapatként áll az NB I-be jutástól egyetlen pontra. A klub télen igazolt,… Tovább olvasom