Hallgassa élőben!

Danvizsgák és díjak Makón

A 20 éves Makó Budo Klub, a 10 éves jubileumot ünneplő (szegedi székhelyű) Magyar Battodo Szövetség az Európai Battodo Szövetséggel közösen Makón rendezte meg az európai battodo oktatók, tanárok, mesterek 12. nemzetközi továbbképzését, szemináriumát.

A francia, osztrák, német, olasz, belga, szerb és magyar szakmai elit továbbképzését Jean-Pierre Reniez főigazgató, nagymester vezette. A magyarok közül sikeres 4. danos vizsgát tett: Frank István (Makó Budo Klub), Czéh László (Makó Budo Klub), 3. danos vizsgát tett: Pintérné Gazdag Anett (MBK) és 1. danos sikeres vizsgát tett: Lendvai József (MBK), Zóka István (Szeged).

Az esemény részét képezte a Hagymaházban megrendezett évzáró gála, amelyen a Makó Budo Klub szakosztályai és a továbbképzés külföldi résztvevői léptek fel telt ház előtt. A zárógálát Márton Imre, a Magyar Battodo Szövetség elnöke és a Makó Budo Klub alelnöke nyitotta meg, aki elismeréseket nyújtott át az európai főigazgatónak, dr. Michael Putz nagymesternek, Kiss Csabának, a magyar technikai igazgatóhelyettesnek, valamint Uracsné Pósa Mónika és Makó János szakosztályvezetőknek.

Évzáró aikidorendezvényt bonyolítottak le az MBK és a Magyar Aikido Sportért Alapítvány, valamint az Aikidósok Regionális Szövetségének szervezésében Makón. Hagyomány, hogy ekkor jutalmazzák – már ötödik alkalommal – az év aikidósát. Mivel két jubileum is esedékes volt (20 éves a Makó Budo Klub, 5. alkalommal adták át a kitüntetést), az eddigi évenkénti kettővel szemben az idén négy díjat ítélt oda a kuratórium. A díjazottak: Veisz János (Veszprém), Szabó Antal (Makó), Sztupovszki Géza (Szeged) és Demcsák Attila (Bonyhád).