Premiermeccsek hétvégéje: a BL-ben a PICK a Barcelonát, az NB II-ben Grosics a Csákvárt fogadja

Komoly sportos hétvége elé néznek a Csongrád megyei sportbarátok. Szombaton 17.30-kor a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligájában a spanyol Barcelonát fogadja. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II-es labdarúgócsapata először játszik a Szent Gellért Fórumban, vasárnap 18 órakor a Csákvár érkezik a premiermeccsre.

Komoly kis sportos hétvége elé néznek a Csongrád megyei szurkolók. Premiermeccsekre kerül sor szombaton és vasárnap.

Két szegedi csapat is minden bizonnyal népes drukkerhad előtt léphet majd pályára, régen fordult ilyen elő, hogy szombatra és vasárnapra is érdemes programnak választani két ilyen remek meccset.

Rangadó

Szombaton 17.30-kor a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata az idény első Bajnokok Ligája találkozóját vívja. Itthon kezd a Pastor-csapat, méghozzá a sportág egyik jegyzett együttese, a spanyol Barcelona ellen. A katalánok évtizedek óta meghatározó szerepet töltenek be Európában, uralják a spanyol bajnokságot. A találkozó érdekessége, hogy a vendégek keretét erősíti a brazil Thiagus Petrus, aki játszott a magyar együttesben, és hihetetlen szeretet övezte a szurkolók körében. Egyből rangadóval kezd a PICK, a sorsolása brutális, hiszen a második körben a Paris SG otthonában szerepel a Szeged, majd a harmadik fordulóban a Flensburgot fogadja.

A Szeged ma 18 órától főpróbát tart, hazai pályán az újonc Vác együttesét fogadják. Ez a meccs jó hangolódás lesz a szombati nagy ütközetre, ahol hihetetlen iram, és izgalom várható majd. Az nem is lehet kérdés, hogy totális telt ház várja majd a csapatokat.

Szombaton már a Bajnokok Ligájában szerepel a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS
Szombaton már a Bajnokok Ligájában szerepel a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

Visszatérnek

Visszatér a futball Szegedre. Méghozzá olyan körülmények közé, amiről álmodtak a szurkolók. Vasárnap 18 órakor a Szeged-Csanád Grosics Akadémia első meccsét vívja a korszerű és csodaszép Szent Gellért Fórumban. A Csákvár lesz a kék-feketék ellenfele, így komoly riválist fogadnak a Tisza-partiak. Szeged szereti a focit. Ezt többször bizonyította, hogy hatalmas igény van a világ legnépszerűbb játékára. A Grosics vezetői és játékosai nagyon bíznak abban, hogy vasárnapi meccsen népes tábor előtt játszhatnak, ami hatalmas segítség lenne a csapatnak.

Ilyenkor mindenkiben van egy egészséges drukk, ami bízunk benne, hogy jó hatással lesz az NB II-es labdarúgócsapatra, mert mindenki vágya, hogy szegedi győzelemmel avassák fel a stadiont.
Ami igazán örömteli, hogy mindkét rangos eseményt ország-világ láthatja, hiszen a PICK meccsét a Sport1 tévé élőben adja, míg a Grosics bemutatkozását az M4 Sport közvetíti.