Fotó: Karnok Csaba

Sorsoltak a női és férfi vízilabda OB I-ben

Ma délben a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) székházában kisorsolták a 2020-2021-es idényre szóló női és férfi vízilabda OB I menetrendjét.

Tizenhat csapat részvételével, oda-visszavágós rendszerben rendezik meg az előttünk álló szezonban a férfi vízilabda OB I küzdelmeit, amelyből a 15. és 16. helyezett automatikusan kiesik, míg az alapszakasz harminc mérkőzését követően a 14. pozícióban végzett együttes az OB I/B bajnokával játszik osztályozó találkozót a bennmaradásért. Mindkét Csongrád-Csanád megyei férfi vízilabdacsapat idegenben kezd majd az első fordulóban. A Szegedi Vízilabda Egylet az OSC vendége lesz, míg a Metalcom Szentes Tatabányára látogat. Az első kör tervezett játéknapja augusztus 29. A megyei rangadóra egészen a 11. fordulóig kell várni, a tervezett időpontja pedig november 18. a szegediek pályaválasztásával.

A női OB I az előző idényhez hasonlóan tíz csapattal indul. Oda-visszavágós alapszakasz után jönnek majd a helyosztók, a rájátszás végén pedig az utolsó pozícióban végzett klub búcsúzik az első osztálytól. A női pontvadászat egy hónappal később kezdődik, mint a férfi, az első forduló tervezett időpontja szeptember 26. A Szeged SZTE a Ferencváros otthonában kezdi meg a bajnoki küzdelmeket, míg a Hungerit-Szentesi VK otthon az Eger ellen. A női OB I-ben sem maradnak a szurkolók megyei rangadó nélkül, a 7. fordulóban november 14-én (tervezett időpont) a Szeged SZTE látja majd vendégül a Hungerit-Szentest.

Hozzászólások