Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Krivokapics elköszönne a Pick Szegedtől

Krivokapics Milorad (29), a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának magyar válogatott jobbátlövője a Balatonfüreden elveszített mk-döntő óta nem játszott. Az öt éve a Tisza-parti klubot erősítő játékosnál mélyvénás trombózist állapítottak meg az orvosok. A játékossal tegnap délelőtt a Kárász utcán beszélgettünk.
- Hogy van? Úgy látom, jobb a kedve, mint hetekkel ezelőtt.
– Jól vagyok, köszönöm! Már kerékpározhatok, igaz, az elmúlt napokban nem volt jó idő, ezért kihagytam a kerekezést.

– Mitől alakult ki a mélyvénás trombózis?
– A vizsgálatok kimutatták, biztos, hogy nem genetikai oka van, hanem ez egy sportsérülés, egy ütközés miatt alakulhatott ki a jobb lábamban, a térd alatt. Ez az ütközés lehetett a füredi mk-döntőn, de lehetett évekkel ezelőtt is.

– Lelkileg megviselte a betegség?
– Nem tagadom, az első napokban, amikor közölték velem, hogy vége lehet a pályafutásomnak, nagyon magam alatt voltam. Hirtelen nem is tudtam, hogy mihez kezdjek magammal, mit csináljak a továbbiakban. Mára javult a helyzet, a gyógyszerek hatására szépen gyógyulok, ha minden igaz, ez a vérrög szépen felszívódik.

Távozóban. Krivokapics Milorad csapatváltásra készül. Fotó: Frank Yvette
Távozóban. Krivokapics Milorad csapatváltásra készül. Fotó: Frank Yvette

– Visszatér a pályára?
– Mindenképpen. Még két hét van hátra a kúrából, napi négy gyógyszert kell bevennem. Az orvosok biztattak, ez pedig erőt ad.

– Marad a Pick Szegedben?
– Erre kevés az esély. Beszéltem a vezetőkkel, keressük a megoldást. Egyelőre nem írtunk alá semmilyen papírt.

– Vannak kérői?
– Voltak és vannak. Persze a sérülésem miatt tartanak attól, hogy nem leszek már egészséges, ezért nehezebb a tárgyalás. De vannak kérőim.

Krivó győztes gólja a Gudme ellen a BL-ben.

– Követi testvérét, Markót Spanyolországba?
– Nem hinném, hiszen a spanyol csapatoknál is anyagi gondok jelentkeztek: a Ciudad, a Barcelona és a León az a három együttes, amelyik stabil lábakon áll. A többi csapatnál bizonytalan az anyagi háttér.

Harmadik meccs

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata holnap 12.05-kor a Budapest Bank férfi kézilabdaliga döntőjében, Veszprémben lép pályára. A címvédő MKB együttese 2–0-ra vezet a három győzelemig tartó párharcban. A Pickben Katzirz és Oszmajics (tegnap eldőlt, a Picktől távozó montenegói átlövő jövőre a szlovén Cimos Koperben szerepel) is sérüléssel bajlódik, kérdéses a játékuk. A győzelem megszerzéséhez, a döntőben maradáshoz kisebb csodára lenne szükség. A realitás az, hogy a Veszprém megnyeri a meccset, megszerzi 18. bajnoki aranyérmét.

– Van menedzsere?

– Idén lett, előtte Katzirz Béla, csapattársam, Dávid apukája intézte a dolgaimat, elég volt Magyarországon, hogy egy ügyvéd kezelje ezeket. Most egy külföldi menedzser próbál meg csapatot találni nekem.

– Öt éve játszik Szegeden. Nem kis idő, erre mondják, hogy kell a környezetváltozás!

– Meg sem fordult a fejemben, hogy elhagyjam a Pick Szegedet. Az élet azonban úgy hozta, hogy most menni szeretnék. Az a három év, amikor zsinórban nyertünk, előbb mk-győztesek, majd bajnokok lettünk, majd újból megnyertük a magyar kupát, csodálatos volt. Ekkor azonban elszalasztottunk egy nagy lehetőséget.

– Mit?

– A Veszprémet ebben az időszakban sikerült megrogyasztanunk. Átvehettük volna tőle a hatalmat. Ha minden összejött volna, ekkor, ha sikerült volna megerősíteni a csapatot, és anyagi téren is stabillá válni, akkor most nem az ezüstérmekről beszélgetnénk.

– Az anyagi bizonytalanság mennyire játszott szerepet a csapat gyengébb szereplésében?

– Sosem jó úgy játszani, hogy a fejekben az motoszkál, nincs minden rendben a klubnál. Gyengébb szereplés eredménye volt a bizonytalanság.

– Hogy tetszett eddig a két bajnoki döntő?
– A balatonfüredi meccs erőt adott a Picknek, a srácok elhitték, hogy lehet keresnivalójuk. Sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk Szegeden, megérdemelték volna a fiúk, a szurkolók.

Olvasóink írták

 • 17. bayblade 2010. május 22. 22:47
  „ezt mind köszönhetik a szurkolok maguknak hogy elmegy én se szívessen maradnék egy olyan helyen ahol elmondanak minden dagadt disznónak én nagyon sajnálom ,hogy elmegy de ha nem maradt más lehetősége akkor menjen és kivánom neki ,hogy találja meg a számításait..
  Tóthimi !! honnan tudod ,hogy már talált csapatot?? ő mondta?? mert én is beszéltem vele ,de semmi ilyet nem mondott..”
 • 16. Tóthimi 2010. május 22. 20:13
  „A házát már hirdeti!

  Krivo sokkaljobban tud játszani, mint amit itt lehetett tőle látni, a Dunaferrben is sokkal jobb és egyenletesebb teljesítményt nyújtott.
  Majd látni fogjuk, hogy a következő egyesületénél megint jó lesz.
  Az, hogy megengedhette magának az alibizést, azt, hogy sokszor sérülésre hivatkozva nem edzett, az a vezetők fellőssége, máshol ezt nem engedik meg neki, a több millió forintos fizetésért és egyéb juttatásokért itt azt csinált, amit akart, és legtöbbször nem akart.
  Ez a legnagyobb bűne!
  Megkapta az állampolgárságot, így már eu-s országokban is könnyebben talál magának csapatot. Illetve már talált is.”
 • 15. Sandman 2010. május 22. 18:37
  „Azoktól kérdem, akik odáig vannak a külföldi "sztárokért": tényleg ezért a színvonalért fizettek a nézők, a befektetők és a város százmillió forintokat? Nemzetközileg a béka feneke alatt vagyunk! Az nem színvonal, hogy néha-néha megszorítjuk a Veszprémet a saját pályánkon. A Veszprém egy jó csapat, de annak ellenére, hogy a nyolc közé bejutott, még nem a nyolcadik legjobb Európában és mi fényévekre vagyunk tőlük is! A Krivo tényleg világklasszis lehetne, ha nem lustult volna el. Andjelkovic, Nenadic sérülékeny és hullámzó teljesítményű, a Nenadic színészi képességétől pedig forog a gyomrom.
  Tisztelt "nagy csapat" illúzióját kergetők! Igenis ki kell venni a kezünket a biliből és be kell látni, hogy biztos kezű, céltudatos, tőkeerős irányítás híján nem lehet többet várni a csapattól. Egy rommá lőtt várat az örökös toldozás foldozás helyett jobb lerombolni és az alapoktól kiindulva újra felépíteni! El kell viselni, hogy a magyar bajnokság egycsapatossá válik és a második helyért kell majd kemény csatákat vívni, csakúgy mint ahogy tettük ebben az évben, csak az lesz a különbség, hogy jóval kevesebbe kerül mindenkinek és az utánpótlásra is jut talán egy kicsivel több, főleg, ha a vezetésnek meg lesz a belátása, hogy ez vezetheti a csapatot egy eredményes jövőbeni szereplés felé.
  Azoknak akik pedig itt, a jelen oldalakon is fényesítik a ,,sztárok" ülepét és leszólják, lekicsinylik a hazai nevelésű játékosokat javaslom, hogy látogassanak ki néha egy-egy ifjúsági, serdülő vagy akár gyerekmérkőzésre, ahol megláthatják, milyen akarat, küzdeni tudás, játéktudás és lelkesedés jellemzi a játékosokat annak tudatában is, hogy felnőve esetleg csak a kispadra vagy még oda sem juthatnak el a külföldi ,,sztárok" szerepeltetése miatt!
  Hajrá Pick Szeged! Hajrá Tisza Volán!”
 • 14. hamankato 2010. május 22. 18:17
  „Igen jöhetnek.........
  Csúnya vereség Svájctól !!!!!! az ifi selejtezőn hazai !!! pályán ....
  No komment.....

  /ráadásul egy !!! szegedi sem fért be a keretbe..../”
 • 13. Sportplusz 2010. május 22. 17:43
  „.. végre egyel kevesebb "szerb öregfiu" ( milios fizetések .. más sportág meg haldoklik )ezek miatt nincs foci ..stb. reméljük a többi naplopo is követi példáját .Kövárival ujhelyivel ..1ütt. jöhetnek a magyar fiuk az utánpotlás ,akiket ezek nem engedtek a pályára ..”
 • 12. fügepálinka 2010. május 22. 12:41
  „PickSzeged007 én azért Djurkovicot is ide sorolnám!!
  Nagyon kár, hogy anno elment!!!

  Jó csapatunk, nyugi!:))”
 • 11. Yossarian 2010. május 22. 10:11
  „PickSzeged, kérdés, túlsúlyos, vagy nem túlsúlyos? bizony hogy az. tehát dagadt. így aztán nem mondhatom rá, hogy gazella! és kilenc gólt lőtt az MK döntőn? na és?! a bajnoki meccseken a gólátlaga 3-4. ez pedig édeskevés.
  írnám én róla szívesen, hogy de kár érte, hogy elmegy mert egy klasszis, de nem tehetem, mert nem igaz. lehetett volna belőle tényleg nagy játékos, de nem lett. és ezt csak saját magának köszönheti. a lustaságának, fegyelmezetlenségének. ez az ütközéses duma is csak hanta. mélyvénás trombózist idős emberek, meg terhes nők szoktak kapni, nem élsportolók. ha rendben lett volna fizikálisan, sosem lett volna ilyen baja.”
 • 10. Lúdasmatyi 2010. május 22. 09:58
  „Ha nincs zseton nem marad senki.Jöhet az utánpótlás!”
 • 9. Atipapa 2010. május 22. 09:28
  „Nem jó hír... :(

  Ha tényleg elmegy Krivó, Luka, Petar, Deni...

  Ennyire lényeg ez a "magyarosítás"??? Nem is a veszprémmel, hanem a dunaferrel leszünk egy súlycsoportban!”
 • 8. PickSzeged007 2010. május 22. 09:15
  „JAj hát majd akkor a vezetőket kezdik el szidni, hogy mért nem maradtak a légiósok. Nem szurkolók ezek, nem hát. Nem értenek a kézilabdához, csak nyomják a baromságokat.”
 • 7. xene@freemail.hu 2010. május 22. 09:12
  „Hát akkor gondolom Zvizej, Andjelkovic, Nenadic, Marjanac se fog nagyon maradni....főleg a magyarosítási hullám miatt. Gondolom Krivonak is elege volt már abból, hogy normális csere nélkül nekik kellett húznia az igát, és még cserébe ilyen kedves hozzászólásokat is kapott, amiket kb. itt olvashatunk. A szegedi szurkolónál nincs hálátlanabb a világon! Bár szerintem ezek a bér-szidók nem igazán szurkolók. Kíváncsi vagyok, hogy jövőre vajon kiket fognak okolni az eredménytelenségért, ha nem lesz 1 idegenlégiós sem....::))”
 • 6. PickSzeged007 2010. május 22. 09:05
  „csizmadialaszlo Te is nagyon kedves ember vagy. Bocs, hogy el merem mondani az iazat a vezetőkkel kapcsolatban. De ha te annyira okos ember vagy, akkor mondd mármeg, hogy miért megy el Krivokapics?”
 • 5. tintasbarns 2010. május 22. 09:02
  „Igen ilyen korban szoktak vissza vonulni Krivokapicsnál ez most jött el.”
 • 4. csizmadialaszlo 2010. május 22. 08:57
  „A 2. és 3. hozzászóló igazán kedves ember.”
 • 3. PickSzeged007 2010. május 22. 08:46
  „Aakárki akármit is mond, nekem Puljezevics Krivokapics és Andjelkovics voltak (és még azok is) a Pick Szeged legnagyobb alakjai. Ebből 2 jövőre biztos nem lesz itt. Krivokapics is miért maradjon itt? Hogy ilyen Yossarian félék ledagattozzák? Magyar kupa döntőjén ez a dagadt disznó 9 gólt lőtt. Krivora igenis szükség lenne, mert így már 2 jobblövőt kell vásárolnia a Pick-nek, ami jelen állás szerint nem lehetséges. Ráadásul Krivóért egy fillért nem fogunk kapni, mert lejárt a szerződése. És szerintem Krivó a vezetők miatt se marad, mert Bellának ez a szaros magyarosítási heppje. Pusztuljon meg.”
 • 2. Yossarian 2010. május 22. 08:36
  „ha menni akar, akkor menjen. amúgy se sok vizet zavart az utóbbi időben már. csak hízott, hízott, dagadt disznó lett belőle.
  menjen.”
 • 1. TUTI 2010. május 22. 06:15
  „HAJRA MILO!
  HAJRA PICK SZEGED!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Floratom: nem favoritok

Nincs éppen könnyű sorsolása a Floratom Szeged extraligás asztalitenisz-csapatának. Tovább olvasom