Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 17°C | 29°C Még több cikk.

Mádi József díja, ezüst a világnapon

Sportújságírás, Budapest - Immár hagyomány, hogy minden évben nyáron, a sportújságírás világnapján összejönnek Budapesten a szakma képviselői.
Mindig futballal kezdődik az ünnepség, így volt ez idén is a Hoffer-kupán, amelyen öt csapat vívott ádáz csatát a Fáy utcában, az Illovszky stadionban. Kelet-Magyarország csapatában a Délmagyarországból négyen is a keretbe kerültek (Süli Róbert, Mádi József, Gyúrós István, Fekets Tibor), míg a Rádió 88-at Bigors István képviselte.

Kelet-Magyarország ezüstérmes lett. A csapat tagjai, állnak (balról): Bigors István, Fekets Tibor, Gelei József, Süli Róbert, Romao Andre, guggolnak: Gyúrós István, Thékes István, Mádi József, ifj. Sü
Kelet-Magyarország ezüstérmes lett. A csapat tagjai, állnak (balról): Bigors István, Fekets Tibor, Gelei József, Süli Róbert, Romao Andre, guggolnak: Gyúrós István, Thékes István, Mádi József, ifj. Süli Róbert, Varga Balázs.
Fotó: DM

A csapatba még Gellei József és Varga Balázs Szolnokról került be, illetve a portugál édesapától származó Romao Andre vendégjátékosként kapott szerepet a több sérült játékost (Horváth Levente, Bittmann Emil Szegedről, Bódi Csaba Egerből) nélkülöző keletieknél. Egyből rangadóval kezdődött a torna, a Nemzeti Sport egyéni és csapatrovata volt az ellenfél. Az elmúlt években éppen a Kelet és a Nemzeti Sport játszotta a döntőt. Most körmérkőzéses rendszerben zajlott a viadal, és végül tényleg az első meccs döntött, amit végül egy szöglet után szerzett góllal a Nemzeti Sport nyert meg. Ezután három győzelmet aratott a Kelet-válogatott, így a második helyet szerezte meg a tornán.

Szegedi díjazottak: Mádi József és Thékes István.
Szegedi díjazottak: Mádi József és Thékes István.

A futball után a világnapi sportújságíró-ünnep vette át a szerepet. Szegedről Életműdíjat kapott a Délmagyarország egykori munkatársa, Thékes István. Világnapi elismerésben részesült lapunk sportújságírója, Mádi József. Csongrád megye sporttársadalma igazán büszke lehet a két elismerésre, hiszen csak egyedül innen kapott két sportújságíró díjat.

Eredmények: Nemzeti Sport egyéni/csapat-Kelet-Magyarország 1-0, Kelet-Magyarország-Magyar Nemzet/FourFour Two vegyes 4-1, a keleti gólszerzők: Fekets 3, Mádi. Kelet-Magyarország-Nemzeti Sport online 6-2, a keleti gólszerzők: Bigors 4, Süli R. Kelet-Magyarország-Nyugat-Magyarország 5-2, a keleti gólszerzők: Mádi 2, Romao, Süli R., Gyúrós.  
A Hoffer-kupa végeredménye: 1. Nemzeti Sport egyéni/csapat, 2. Kelet-Magyarország, 3. Nemzeti Sport online, 4. Magyar Nemzet/FourFour Two vegyes, 5. Nyugat-Magyarország.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vajda és Kárász vb-induló

A szegedi Maty-éren ma folytatódott a második kajakos, kenus világbajnoki válogató. Tovább olvasom