Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

˝Sanyi bácsi, jó napot! Bajnok lett a csapatod!˝ Gyürki Ernő-életműdíjasunk: Nyári Sándor röplabdaedző

Idén 48. alkalommal rendeztük meg Az év sportolója díjátadó gálánkat, az ország legpatinásabb megyei eseményén húsz üvegtrófeát osztottunk ki. Mindennap bemutatjuk az egyik kategória 2017-es győztesét, ezúttal a Gyürki Ernő-életműdíjas röplabdaedzőt, Nyári Sándort.
Ettől az évtől kezdve egykori kollégáinkról neveztük el az életműdíjakat, amelyeket minden év végén Az év sportolója díjátadó gálán vehetnek át a díjazottak. A Csongrád megyei elismerés a fotós Gyenes Kálmánról, a szegedi pedig a Délmagyarország sportrovatának egykori vezetőjéről, Gyürki Ernőről lett elnevezne.

Valahol szép dolog, hogy a Gyürki Ernő-életműdíjat éppen Nyári Sándor, a Medikémia Szeged bajnok röplabdacsapatának mestere vehette át először. A díjat egykori kollégánk, a Sport TV kommentátora, Méhes Gábor adta át. Kollégánk és a röplabdaedző szoros kapcsolatot ápolt egymással, Gyürki Ernő tudósított a szegedi együttes meccseiről.
Nyári Sándor (balról) Méhes Gábortól vehette át a Gyürki Ernő-életműdíjat. Fotó: Karnok Csaba
Nyári Sándor (balról) Méhes Gábortól vehette át a Gyürki Ernő-életműdíjat. Fotó: Karnok Csaba

– Szolnoki vagyok, jelenleg a fővárosban élek, de Szeged nekem a szívem csücske marad – nyilatkozta az idén 70. születésnapját ünneplő Nyári Sándor. – Rengeteg barátom lett a városban, ahol mindig kiemelkedő sportélet zajlott, és kiváló közösséget alkottunk. Szép emlék a szegedi időszak, 28 évet éltem itt, amire sokat gondolok. Remek csapatunk volt, sok nagy sikert értünk el, a Medikémia Szeged pedig a város történetében először lett magyar bajnok labdajátékban.

Nyári Sándor továbbra is aktív. Sokat szerepel szakkommentátorként a tévében, illetve a sportágtól sem szakadt el.

– A Budakeszi úton található általános iskolában tartok edzéseket. Ez sem véletlen, két leányunokám is idejár. Kislányomnak három gyermeke van, így a három unokámmal is sok időt töltök, nem unatkozom, minden napra van valami program.

– Nagy megtiszteltetés ezt a díjat átvenni – zárta a beszélgetést Nyári Sándor –, olyan sportemberek között lehetek, akik között élmény minden perc. Gyürki Ernő sokat írt rólunk, részese volt azoknak a sikereknek, amelyeket a Medikémia Szeged elért. Biztos, hogy ez a díj főhelyre kerül majd otthon, büszke vagyok rá, hogy én lehetek az első, aki a Gyürki Ernő-életműdíjat átveheti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Reális cél lehet a bennmaradás: az NB III-as Mórahalom nem adja fel a harcot

Reális cél lehet a bennmaradás: az NB III-as Mórahalom nem adja fel a harcot
Akárcsak 2017 tavaszán, 2018-ban is nehéz időszak vár a Mórahalom NB III-as labdarúgócsapatára a Közép csoportban a téli szünet után. Tovább olvasom