Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 17°C | 29°C Még több cikk.

Újra látható a fejlődés: az utóbbi évek legsikeresebb tornája volt a Kék Mókus-kupa

Nőtt a nevezett csapatok létszáma, ezzel párhuzamosan a színvonal is, a korábbi évekhez képest több néző tekintette meg a zárónapot, akik a tombolán értékes nyereményeket vihettek haza, miközben a saját egészségükről is kaptak információt. A 32. Zengő Alföld Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna ismét fejlődési pályára állt.
Ahhoz, hogy egy rendezvény minden szempontból sikeres legyen, sok mindennek össze kell állnia. A 32. alkalommal lebonyolított Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna az utóbbi évekhez képest mindenképpen sikeresebb volt – pedig akik vele foglalkoztak, szerveztek, semmivel sem dolgoztak kevesebbet, mint eddig.

Ám egy nagyon fontos dolog már az elején dobott a torna megítélésén: a Zengő Alföld Építőanyag Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. mint névadó szponzor jelent meg, ezáltal pedig a pénzjutalom is igen csábító lehetett. Ehhez csatlakozott a Generali Biztosító Zrt. és a Generali a Biztonságért Alapítvány, valamint a megszokott stáb, a Délmagyarország, a Szegedi Sport és Fürdők Kft., illetve az MLSZ Csongrád megyei igazgatósága támogatóként, valamint az a sok-sok személy, cég, vállalkozás, amely a tombolanyereményeket felajánlotta. Közel hatvan, egyenként akár több ezer forint értékű nyeremény talált gazdára – köszönhetően Bodó Attila és Zahorán Edit megalkuvást nem tűrő szervezkedésének.
Motivált csapatok, jó meccsek. Még több ilyen kupát! Fotó: Karnok Csaba
Motivált csapatok, jó meccsek. Még több ilyen kupát! Fotó: Karnok Csaba
Ne menjünk el szó nélkül az utolsó játéknap dátuma mellett sem: december 29. éppen olyan napra (szombat) esett, amikor semmilyen más esemény nem volt Szegeden. Aki tehát a karácsonyi ünnep után ki akart mozdulni, és szereti a kispályás futballt (a nagypályás változat naponta több órán át ömlik a tévéből), az megtalálta a számítását.

– Gyerünk ki a sportcsarnokba, játszik a nagybátyám!
– Jé, ott a szomszéd!
– Hajrá, apa!
– Ki a címvédő? Nézzük, mit kezd most a kihívóval!

A fenti idézetekből is látszik, bőven volt ok a kilátogatásra. És ha nem is telt meg teljesen a két hosszanti lelátó, lent, a pályán végre ismét azt lehetett érezni egy-egy gól vagy látványos megmozdulás után, hogy összenyom a csarnok – a nap csúcspontján a nézőszám meghaladta az ezer főt.

A gálameccs szomorú aktualitása, Szalai István elvesztése pedig olyan összefogást eredményezett a háttérben, amely látványos, vicces jeleneteket egyaránt tartalmazott az emlékmérkőzésen – és volt húsz gól is.

Persze van még hova fejlődni, lehet ezt még fokozni, kell is javulni. De a jó irányt megtaláltuk.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Egy csapatot alkotva szereztünk értékes pontokat˝ - Középpontban Pellei Frank, a Szentes vízilabdázója

˝Egy csapatot alkotva szereztünk értékes pontokat˝ - Középpontban Pellei Frank, a Szentes vízilabdázója
Pellei Frank,a Metalcom-Szentes húzóembere az ünnepeket családi körben, pihenéssel töltötte, mától azonban már az edzések kerülnek főszerepbe. Tovább olvasom