Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Vívódás tripla és kvóta között: nyílt edzésén lestük meg a világbajnok Birkás Balázst és Balaska Márkot - fotó, videó

Jövő vasárnap Dél- Afrikába, meleg vízi edzőtáborba utazik az NKM Szeged kétszeres világbajnok kajakosa, Birkás Balázs, aki hajótársával, Balaska Márkkal közösen tartott nyilvános sajtóedzést.
Funkcionális edzés szalagokkal, labdával, bordásfallal, zsámollyal – vicsorgással, izzadással, verejtékkel, mosolygással. Ezzel várta a sajtó képviselőit a szegedi Dózsa György utcai Fit World Fitneszben az NKM Szeged és a Honvéd világbajnok kajakpárosa, Birkás Balázs és Balaska Márk. Molnár Dániel vezetésével előbb a ráhangoló ergós kajakozással kezdtek a fiúk, majd áttértek az egyéb eszközök használatára is.
Vívódás tripla és kvóta között: nyílt edzésén lestük meg Birkás Balázst és Balaska Márkot. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA
– Szeretem a téli munkát, amelynek lassan a végére érünk, de várom már, hogy vízre szálljunk, erre pedig tökéletes lesz a dél-afrikai edzőtábor, ahová én jövő vasárnap utazom Hüvös Gábor edző csapatával, míg Márk egy héttel később követ minket Roodeplaatba – mondta Birkás. – Szerencsére az őszi rajttól nem hátráltatott sem sérülés, sem betegség, így egészségesen mehetek külföldre.

Balaskáról kiderült, hogy edzőt váltott, amely jót tett neki, és vele is minden rendben.

– Tudjuk, hogy a K2 200 méter nem olimpiai szám, így vívódunk, hogy mi legyen vele. Viszont sikeresek vagyunk benne, rendkívül jó szám jó versenyzőkkel, és azért a sorrendben harmadszor megszerezhető világbajnoki cím is motiváló, főleg mert Szegeden szerezhetnénk meg. Amiben lehet, elindulunk a válogatókon, a helyzet majd adja, miben lehetünk erősek, de természetesen az olimpiai programban szereplő K2 500 méteres táv szintén vonzó lehetőség – nyilatkozta Birkás Balázs.

A szegedi kajakos február 24-étől március 25-éig táborozik majd Dél-Afrikában, és klubtársai közül Nádas Bence, Kuli István, Szendy Márk tart vele, illetve Hüvös Viktorral.
Komment

Sík Márton, az NKM Szeged szakmai vezetője

– Jó helyzetben vannak a srácok, hiszen az eddig sikereket hozott K2 200 méteres számmal jól „támadható" az olimpiai K2 500 méteres táv. Előbbi remek felkészülést biztosíthat az utóbbihoz. Ez egy jó páros, amely már bizonyított, és tovább erősödhet, viszont nagy a rivalizálás is. A válogatók során majd kialakul, mit vállalhatnak, az idei év legfontosabb feladata az olimpiai kvótaszerzés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jákó Eb-induló - Százhalombattán versenyeztek a sportlövők

Százhalombattán, a városi sportcsarnokban rendezték meg a légfegyveres országos bajnokságot. Tovább olvasom