Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Vladan Matics: a szívem megszakad!

A Pick Szeged kézilabdacsapatának vezetősége közös megegyezéssel szerződést bontott az együttes trénerével, Vladan Maticcsal.

A magyar bajnoki ezüstérmes együttes vezetősége és a tréner csütörtök délelőtt, a Kecskemét elleni bajnoki kudarc másnapján bontott szerződést. A szombati Csurgó elleni bajnokin Avar György és Lele Ambrus ül majd a kispadon.

A klub vezetése vasárnap 14 órakor a Kölcsey utcai No. 1 Pubban sajtótájékoztatót és szurkolói ankétot tart, itt újabb bejelentések várhatók. 

A Tisza-parti együttes Matics közel három éves munkássága alatt egy bajnoki és egy magyar kupa-győzelmet könyvelhetett el. A 39 éves szakember minden idők legsikeresebb szegedi trénere.

- Számított rá?
- Egy edzőnek mindig be van pakolva a bőröndje. Mindig készenlétben áll. A mi sorsunk ilyen. Persze, hogy gondoltam rá, hogy a kecskeméti vereséggel vége a pályafutásomnak Szegeden.

- Miben hibázott?
- Kereshetném az okokat. Magyarázhatnám a bizonyítványt, de nem teszem. Rengeteget kaptam a kézilabdától, a Pick Szegedtől, Szeged városától. Csak hálával tartozom a csodás eltöltött évekért. Játékosként és edzőként is sikereket értem el. Ezt nem lehet tőlem elvenni. Úgy gondolom, hogy sokat kaptam, de sokat is adtam a szegedi kézilabdának.

-Mihez kezd?
- Még nem tudom! Váratlan volt ez a helyzet. Egy hete nem gondoltam volna, hogy ez lesz a sorsom. Várok. Ha hívnak valahova, akkor megyek.

- Kint lesz a szombati Csurgó elleni meccsen?
- Á! A szívem szakadna meg. Nem tudnék felülni a lelátóra. Még nem, még nem jött el az idő. A seb még nagyon friss, képtelen lennék végig nézni a meccset.

You need to upgrade your Flash Player.

Get the latest flash version here.

Olvasóink írták

85 hozzászólás
 • 85. komonesz 2009. október 25. 11:00
  „Szarból várat, még egy neves edző sem képes csinálni. Először a játékosállományban kellett volna szelektálni.
  Aki nem tud, csak hullámzó teljesítményt nyújtani, annak nincs helye a PICK csapatában.”
 • 84. Mustang 2009. október 24. 11:38
  „válóperes!
  a megvett alatt azt értem, Pisturi közel 30 milliót fizetett a szövetségnek (többet mint a Veszprém) azért, h Szegeden legyen a döntő
  tudtommal, Veszprémben soha nem rendeztek kupa döntőt
  ez, akárki akármit mond, hiba volt, nagy hiba”
 • 83. insideman 2009. október 23. 23:37
  „Zdravko Zovko-t akarom edzőnek... h miért is? ismeri a magyar viszonyokat,tud magyarul,keménykezű és rutinos...nagyon jó edzőnek tartom. ja és ingyen elhozható mert a horvár női csapatnál csőd van... ébredj lele!!!!!!!!”
 • 82. xene@freemail.hu 2009. október 23. 21:36
  „Shejbal - Berta 3, Hruscsak 5, Kekezovics 13 (4), Petro 4, Bajusz 6, Varasandán 5. Csere: Nagy L. (kapus), Dobó 1, Skribics, Csatai, Szabó 3 Bíró, Tóth. Edző: Skaliczki László.

  Azért ez a névsor is magáért beszél: Szlovákok és szerbek viszik a hátukon a csapatot.
  A Kecskemét nagyon jól igazolt.......”
 • 81. senko01 2009. október 23. 19:05
  „Én nem piszkálnám azt, aki pénzt is adott, lehet hogy vett is ki, vagy sikeres megebeszéléseket is folytatott a Szegedi kézilabdáért. Pistrui üzletember, és nem hülye. Ha több a kiadás , dögöljön meg, az alap koncepció. Ha szeretem talán null szaldósan is elviselem.”
 • 80. Gilberto 2009. október 23. 18:51
  „Sajnalom Matket! De ennek most volt itt az ideje. Es iszonyatosan szimpatikus,ahogy Szegedröl beszel ebben az interjuban. Kivancsian varom,hogy ki lesz az uj mester.”
 • 79. TUTI 2009. október 23. 17:59
  „zugügyvéd, ezt hagyjuk, mert ez mindig is a sport része volt...
  ...persze harcolni kell a korrupcio ellen...VP-et is hagyjuk!
  SZEGEDNEK most magával kell foglalkozni...mennyit osszeirogattunk itt már Matics ellen..
  komolyan, szinte el sem hiszem, hogy lelépett! Reméljük, az utodja maradandobbat alkot!
  HAJRA PICK SZEGED!”
 • 78. valoperes_zugugyved 2009. október 23. 17:49
  „Mustang azért vegyél vissza kicsit! A Veszprém hány évig nyert ugy hogy a birókat megvették?Erre válaszolj!”
 • 77. tams 2009. október 23. 17:45
  „Mustang!

  Full igazad van.Emlékezz Lele újságinterjújára,Ő nem tehet semmiről,álljon ide az aki jobban csinálja,arctalanul támadják...stb.Könyörgöm!Az ő teljesítményének a fokmérője a csapat szereplése.A csapat az ő színrelépése óta gyakorlatilag leszerepel...nagyon jó játékos volt,de nem lett jó vezető.Neki nem kellett volna többes számot használni"adtunk még egy lehetőséget MATICS-nak"hanem el kellene gondolkodni,és megtenni az egyetlen reális,lehetséges lépést, a saját részéről...
  Több mint 10 éve hallom:a Veszprém sokkal jobb költségvetésű klub...Miért nincs náluk is gazdasági válság?Aki a klub támogatói hátteréért felelős azonnal kezdjen el értékelhető munkát végezni,vagy ha nem megy akkor...
  Üdvözlet MINDENKINEK!HAJRÁ PICK SZEGED!”
 • 76. Mustang 2009. október 23. 14:53
  „szegeden meggyógyították, miközben Andjelkovics lesérült és sérült lassan 2 éve
  kérdezem, őt miért nem lehet eladni???
  az h játékosok döntenek egy edző sorsáról, ahogy azt tették Matkével tavasszal, nagyon kedves, akár filmet is lehetne belőle forgatni, de látjuk az eredményét, erről pedig a tulajdonos tehet
  Maticcsal v nélküle, ha ezek a problémák nem oldódnak meg (marad Rea Attila, Lele) továbbra is problémák lesznek
  Matke távozásával semmi nem oldódott meg, csak találtak egy bűnbakot
  továbbra is fenntartom, h nem megyek meccsre, amíg ezen problémák fenn állnak
  sok, sok hiba eddig, most és tartok tőle továbbiakban is”
 • 75. Mustang 2009. október 23. 14:48
  „olvasom a netet és meglepődve tapasztalom, h nem szegedi drukkerek, nem is szegedi lakosok milyen jól ismerik az itteni kézilabdás viszonyokat
  kiemelik (ÉS NEM KRITIZÁLJÁK) a többségi tulajdonost, akinek a pénze nélkül nem lenne most ez a csapat
  DE, ami meglepő, látják a sorozatos hibákat is, amivel idáig jutottunk, látják Rea Attila (marketing) semmirekellő munkáját (én is ismerem), Lele kapkodásait
  Matke gyenge volt saját játékostársai közt rendet tenni, nem merte vállalni a konfliktusokat, nem volt ebben partner a vezetőség sem
  egy olyan csapattal nyert bajnokságot, amelyet nem ő rakott össze és a szigorú elődje után kinek nem tetszene a reá szakadt lazaság
  egy olyan csapattal nyert kupát, ahol már szembeötlőek voltak a problémák, a klikkesedések, fogytak a nézők, és - VÁLLALOM - egy megvett, SZEGEDI kupadöntőn nyert, botrányos körülmények között, - VÁLLALOM - erkölcsi győztes a Veszprém volt
  a csapat példa értékűen kezdett lesérülni, ilyenre nem volt és most sincs példa a profi világban (Nenadics azért került Szegedre, mert a Barcelona nem akart egy sérült játékosra költeni)”
 • 74. lakatona 2009. október 23. 13:50
  „Andelkovics!! te nagy sumák vagy már nem hiszem el én sem,hogy
  nem tudsz játszani. A csapatot évek óta szarba hagyod mert te sérült vagy
  ezt is csak a Picknél lehet csinálni, ha játékra alkalmatlan menjen a fenébe.”
 • 73. Yossarian 2009. október 23. 12:04
  „csak nehogy a Lele úgy döntsön, hogy majd ő lesz az edző. láthatóan a klub vezetése se megy neki, mitől menne az edzősködés?!”
 • 72. őrgróf 2009. október 23. 11:55
  „Köszönjük Matics, de sok volt. Már egy éve mennie kellett volna. mint volt sportoló, tudom: sok sérülés= rossz edzésmunka! Hajrá Szeged!”
 • 71. insideman 2009. október 23. 11:37
  „most légy okos Lele... téged ki fog elküldeni? kiváncsi leszek ki lesz az edző....”
 • 70. Alex11 2009. október 23. 11:08
  „Ha nem megy a szekér,mindig az edző az első akinek mennie kell.Kiváncsi vagyok mit tesznek le az asztalra azok akik maradtak?HAJRÁ SZEGED!!!!”
 • 69. Atipapa 2009. október 23. 11:07
  „Köszi Matke!
  Véleményem szerint Matics jó edző, csak ennél a "csapatnál" nincs/nem volt tekintélye...
  Bízom benne jön 1 kemény, határozott szigorú edző aki helyrehozza ezt az elszállt bandát!”
 • 68. ruslan 2009. október 23. 09:44
  „Az biztos, h ennyi "húzódás", "megfázás" egyetlen másik csapatnál sincs soha.
  Rossz mentalitás, nincs teljesítmény kényszer a játékosokban, és ezért viszonylag nagy fizetés...”
 • 67. frakk 2009. október 23. 08:51
  „Profi klubnál tétes meccsen egyszemélynél elkövetett két hiba is sok. Valakik sorozatban hibáznak. Semmi következmény. A múltkori meccs is már intő figyelmeztetés volt --- akkor Marjanac 19 védett labdája volt mégis csak 2-3 góllal nyertünk. Most Liszkai pecsételte meg a meccset, a szélsők, és a beállós.”
 • 66. frakk 2009. október 23. 08:47
  „Kollektív hibázás történt. Lelétől a kapusokig. Kapus teljesítmény nulla volt. 40 kapott gól még a veszprémtől sem volt.Beállónk nulla, szélsőink megint nulla. Védelmünk nulla, Eladott labdák , kihagyott ziccerek, szélről már gólt sem tudunk dobni. Nem a nemzetiséget kell szidni,hanem az egyéni teljesítményeket. Egyesek szimulálnak és nem játszanak, beteget jelentenek. Rosszak a szerződések, rosszak az igazolások. A védő sorfalba nem 180 cm-s játékosok kellenek. Zubaitól sűrgősen meg kell válni. A két szélsővel elbeszélgetni, hogy miért hagynak ki ennyi helyzetet.”
85 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Dóm Hotel és az IKESZ Autó is segíti a Szeviépet

A szegedi IKESZ Autó Kft. és a Dóm Hotel egyéves támogatási szerződést kötött az egyesülettel. Tovább olvasom