Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Volvo-kupa: Magyarország–Ausztrália 18-4

Minden erőfeszítés nélkül 14 góllal, 18-4-re győzött a magyar férfi vízilabda-válogatott az ausztrálok ellen a IV. Volvo-kupa nyitónapján.

IV. Volvo - kupa nemzetközi férfi vízilabdatorna

Hódmezővásárhely, Gyarmati Dezső Sportuszoda
600 néző. Vezette: Redding (amerikai), Terpenka (kanadai)

Magyarország - Ausztrália 18-4 (6-1, 4-1, 3-2, 5-0)

Magyarország: Gergely - Madaras 3, Hosnyánszky2, Szívós 3, Varga Dénes 2, Varga Dániel, Steinmetz Á. 2. Csere: Török 1, Bundschuh, Vámos 2, Marnitz, Kis G. 3, Hárai 1, Mátyás, Nagy V. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes.

Ausztrália: Quinlivan - Cargill, Campbell,  Martin 1, Will, Gilchrist 1, Roach. Csere:Cotterill, Dyson 1, Maitland, Streets, Swift. Szövetségi kapitány: John Fox.

Emberelőny: 9/7 ill. 7/1.

Ötméteres: 1/1 ill. 1/1.

Kipontozódott: Gilchrist (24. perc), Martin (29. perc)

4. negyed (5-0)

8. perc:
Utolsó percbe léptünk, szól a taps és zúg a Szép volt fiúk!. Még Kis Gábor egy csavarral köszön el a közönségtől, akik már hangosan számolnak vissza. Vége, 18-4-re győzött Magyarország!

7. perc: Csak nem sikerül bevenni a magyar kaput, most Kis Gábornak sem sikerült a mutatvány.

5. perc: Steinmetz jön derékig a vízből, olyan magasságból már lehet nagyot lőni. Nagy gól is született belőle. 17-4.

A szegedi Török Béla is beköszönt a ausztráloknak. Fotó: Schmidt Andrea
A szegedi Török Béla is beköszönt a ausztráloknak.
Fotó: Schmidt Andrea

4. perc: Előnyben az ausztrálok, Will kísérletezik, azonban Nagy Viktor a helyén volt.

3. perc: Hárai sem akar kimaradni a gólból. Zúg a Hajrá Magyarország! 16-4.

2. perc: Töröknek is megvan a gólja, megúszásból volt eredményes. Ez szép volt.  Ezzel be is állította a tízgólos különbséget. 14-4. Madaras rak rá még egy lapáttal. 15-4.

1. perc: Török hozza el a labdát, a gyerekektől tömött lelátón már szól a Ria, Ria, Hungária.

3. negyed (3-2)

8. perc: Vámos eresztett el egy sistergős bombát előnyben, gól is lett belőle. A negyed végén 13-4.

7. perc: Nem lett gól a fórból, ezt annyira nem is bánjuk. Gilchristet szórják ki végleg a bírók. Szegény ausztrálokat még az ág is húzza.

6. perc: Töretlen a vendég lelkesedés, fórhoz jutnak az ausztrálok. John Fox kér időt.

Volvo-kupa nyitónapján Magyarország - Ausztrália 18-4

5. perc: Chris Dyson tesz róla, hogy ezt megakadályozza, bár ez a gól inkább Nagy Viktoré volt. 12-4.

4. perc: Hosnyánszky is kétgólos, közeledünk a tízgólos különbséghez. Ez már kézilabdában is sok. 12-3.

3. perc: Gilchrist fórból talál be Nagy Viktor kapujába. 11-3.

2. perc: Madaras lövése pattan ki a blokkról a gyerekseregbe, jobban örülnek a labdának, mint a gólnak. Nem sokáig, mert a gólbíró elszedi tőlük.

1. perc: Török elég szerencsétlenül ért a labdához, s bár hamarabb ért a játékszerhez, az mégis az ausztrálokhoz pattant. A vendégek lelkesen ostromolják Nagy Viktor kapuját, de sikertelenül. Madarasnak a gól fele akkora erőfeszítésbe sem került. 11-2.

A vártnál is könnyebben alakult a mérkőzés első fele. Az ausztrálok az olimpián 12 gólt lőttek a magyaroknak, és mindössze 4 találattal diadalmaskodtak akkor a Kemény-legények. Most a 12 kapott gólra, sőt, a szoros mérkőzésre sincs túl nagy esély, a kengurúk földjéről érkezett válogatott mindössze két gólt tudott begyötörni Gergely kapujába.

2. negyed (4-1)

8. perc:
Vámosnak megvan a találkozón, és a válogatottban is az első gólja. Fórból volt eredményes. A zöld-sárgák még felhozzák a labdát, de a félidőben marad a 10-2-es magyar vezetés.

7. perc: Varga Dénes blokkja után indulhat a magyar támadás. Török vágja rá, de védi az ausztrál kapus.

6. perc: Kis Gábor növeli az amúgy is tetemes előnyt, bő két perc van a félidőből. 9-2.

Steinmetz Ádámnak csak látszólag volt nehéz dolga. Fotó: Schmidt Andrea
Steinmetz Ádámnak csak látszólag volt nehéz dolga.
Fotó: Schmidt Andrea

5. perc: Nagy tapsot kapa 2. vendég gól, Swift úszik meg és Gergely keze alatt pattint a kapuba. 8-2.

4. perc: A zöld-sárgák továbbra is csak a magyarok után úszkálnak, rendes támadást talán ha kettőt vezettek eddig.

3. perc: Steinmetznek is megvan az első találata, 8-1.

2. perc: Szívósnak sült el a keze megint, harmadik találatánál jár. 7-1.

1. perc: Török Béla úszik a labdáért, simán hozza el a szegedi kiválóság. Pazar passzt ad Steinmetznek, de mire meg utdja fogni a center, már lejár a támadóidő. Figurának szép volt.

1. negyed (6-1)

8. perc: Az utolsó magyar akció kimarad, az ausztrálok a félpályánál elvesztik a labdát, így egy távoli hazai lövésre marad idő, de Quinlivan hárít. A negyed végén marad az ötgólos, 6-1-es magyar vezetés.

7. perc: Szívós már kettőnél jár, ezzel már 6-1. Gólzáporos mérkőzésnek nézünk elébe, az már biztos.

6. perc: Az első komolyabb ausztrál akció! Gilchrist szélről lövi rá, de Gergely tolja ki oldalra. Hosnyánszky büntetőből, 5-1.

5. perc: Ismét egy magyar szerelés, a szigetországiaknak minden labdaérintésért komoly küzdelmet kell folytatniuk. Ismét előnyben a magyar csapat, Kis Gábor gyorsan él is a lehetőséggel. 4-1.

4. perc: Martin szépít, 2-1. Jól indul a mérkőzés, Varga Dénes fórból állítja vissza a kétgólos magyar vezetést. Török Béla is a vízben van már! 3-1.

3. perc: Nem sokat kellett várni a következő találatra, Szívós is betalál. Az auzstrálok küzdenek, hogy helyzetig jussanak. Most kis szerencse is társult hozzájuk, Szívós ellen ítélnek a bírók, jöhet az ötméteres. 2-0.

2. perc: Meg is van az első találat, Madarasnak jár a taps. 1-0.

1. perc: A magyarok kezdik a találkozót. Steinmetzet próbálják megjátszani centerben, de ketten ugranak rá. Az ausztrál támadás se sikeresebb, a Varga testvérek szereznek labdát. Varga Dániel lő, de a kapus jól mozdult.

Lelkes drukkerekből nem volt hiány Vásárhelyen. Fotó: Schmidt Andrea
Lelkes drukkerekből nem volt hiány Vásárhelyen.
Fotó: Schmidt Andrea

18.45: Tímár László, a HVSC elnöke nyitja meg a háromnapos rendezvényt. A csapatok már felsorakoztak az ünnepélyes bemutatásra, rövidesen kezdődik a találkozó.

18.40: A szegediek számára külön jó hír, hogy Török Bélát nevezte a 15 fős keretbe Kemény Dénes kapitány. Baksa László viszont most kimaradt a csapatból. Ennek ellenére a fiatal hálóőr is társaival melegít a medencében.

18.30: A fiatalabb korosztály is lázasan készül a találkozókra, egyenpólókban, kis magyar zászlókkal felszerelkezve foglalják el a lelátók nagy részét.

18.20: Az ausztrálok az elmúlt percekben érkeztek, a magyarok viszont már jó ideje melegítenek. A közönséget rendesen kiszolgálják a vásárhelyiek, a Hód Fitness SE bajnokai szórakoztatják a nagyérdeműt látványos produkciókkal.

Korábban

A háromszoros olimpiai bajnok magyar férfi vízilabda-válogatott nagyszerűen hangolt a Hódmezővásárhelyen rendezendő, mától péntekig tartó Volvo-kupára. Kemény Dénes szövetségi kapitány a jeles eseményen nyolc ötkarikás győztesnek – Szécsi Zoltánnak, Gergely Istvánnak, Madaras Norbertnek, Varga Dánielnek, Varga Dénesnek, Kis Gábornak, Hosnyánszky Norbertnek, Steinmetz Ádámnak –, valamint Nagy Viktornak, Bundschuh Eriknek, Erdélyi Balázsnak, Hárai Balázsnak, Marnitz Gergőnek, Mátyás Zoltánnak, Szivós Mártonnak, Tóth Mártonnak, Vámos Mártonnak, illetve a Szeged Beton két játékosának, Baksa Lászlónak és Török Bélának szavazott bizalmat.

Török Béla... Fotó: Schmidt Andrea
Török Béla...
Fotó: Schmidt Andrea

A tornára nagyszerűen sikerült a hangolás: hétfő este a mieink 20–5-ös, kiütéses vereséget mértek Miskolcon a kanadaiakra. A fölényes diadalból Török két találattal vette ki a részét, a záró két negyedben lehetőséghez jutott Baksa pedig mindössze két gólt kapott.

– Két év után tértem vissza a válogatottba, nem tagadom, emiatt a meccs előtt kicsit ideges voltam – jelentette ki Baksa. – Ahogy Miskolcon, Vásárhelyen is igyekszem olyan teljesítményt nyújtani, ami Kemény Dénesnek is tetszik majd.

– Örülök, hogy jó és eredményes pólóval nyertünk, erre törekszünk a Gyarmati Dezső Uszodában is – fogalmazott Török. – Vásárhelyen természetesen nem lehet más a célunk, mint a kupagyőzelem, lehetőleg közönségszórakoztató játékkal.

...és Baksa is élvezi Kemény kapitány bizalmát. Fotó: Schmidt Andre
...és Baksa is élvezi Kemény kapitány bizalmát.
Fotó: Schmidt Andrea

A Volvo-kupa programja

Ma: Magyarország–Ausztrália (19 óra), Egyesült Államok–
Kanada (20.30). Csütörtök: Magyarország–Egyesült Államok (19), Kanada–Ausztrália (20.30). Péntek: Ausztrália–Egyesült Államok (17), Magyarország–Kanada (19).

ZF-Eger–Szentesi VK ma 12.30-tól

Nem vár könnyű kirándulás a Vodafone OB I-ben szereplő Hungerit MetalCom-Szentesi VK női vízilabdacsapatára, amely a bajnokság 1–6. helyéért zajló középszakaszban ma Egerben vendégszerepel 12.30-tól. Az alapszakaszban a két együttes idén már összecsapott egyszer, akkor egy gólgazdag meccsen Zantleitner Krisztina tanítványai nyertek 14–11-re hazai pályán. Az egriek egyébként jól kezdték a középszakaszt, hiszen a Dunaújvárosi Főiskola otthonában tudtak nyerni 11–10-re.

Olvasóink írták

 • 4. Pengemester 2010. február 24. 15:35
  „Tudjátok mi a durva? Hogy a pénteki napról előrehozták az USA-Ausztrália mérkőzést. Hogy milyen kolosszális döntés lehetett,arról az is árulkodik,hogy a vlv.hu szerint 11:30-tól,míg a waterpolo.hu szerint (ez a magyar szövetség honlapja,kvázi ezt tekintem hivatalosnak) 12:00-től volt ez a mérkőzés. Nem mintha alvászavart okozna számomra,de röhejes indok alapján,mert Ausztráliába és az egybesült álmokba a versenykiírás elkészültekor is huzamosabb repülőút után lehetett eljutni. Az egy dolog,hogy a fennmaradó 5 meccsért sem sok a 2500 forint,de ez így kicsit kínos,na mindegy.
  Egyébként nyert az USA 9:4-re. (3:0)(3:1)(1:2)(2:1) -ez volt a negyedenkénti leosztás Azewedoék szempontjából,egyébként ők voltak a kékek. A mérkőzés hivatalos jegyzőkönyve megtekinthető a waterpolo.hu-n.”
 • 3. Zotya100 2010. február 24. 14:09
  „Ha jól tudom, a 3 napos bérlet 2500, a napi jegy 1000 Ft, de ezért minden aznapi meccset meg lehet nézni.
  Egyébként a Sportklub adja minden nap a magyarok meccseit, este 3/4 7-től.”
 • 2. xene@freemail.hu 2010. február 24. 12:16
  „De hol van a címvédő Szerbia? Vagy tavaly az volt a baj, hogy ők nyerték meg a kupát?
  Ezek szinte mind habi ellenfelek....
  Na jó Ausztrália néha fel tudja szívni magát, meg az USA ha kifog 1-2 napot akkor jó, de ez semmi kihívást nem jelent a fiúknak...”
 • 1. 9212 2010. február 24. 10:04
  „Belépők áráról tud valaki információt?
  Kösz”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oszmajics szétlőtte Szathmárit! Pick Szeged-Balatonfüred 34-23

Az első játékrészben villogó Vladimir Oszmajics vezérletével nyert a hazai pályán játszó Pick Szeged… Tovább olvasom