Szeged és környéke

2015.01.19. 17:36

Időközi polgármester-választás: négyen is vezetnék Szatymazt

Szatymaz - Négy jelöltet vett nyilvántartásba hétfőn Szatymazon a helyi választási iroda, akik a volt településvezető január elejei halála miatt kiírt időközi polgármester-választás után szeretnék vezetni a falut.

Négyen vitték vissza az időközi polgármester-választáshoz felvett ajánlóíveket a hétfő délután 4 órási határidőig a helyi választási irodába Szatymazon. - A polgármesteri címért való induláshoz 122 érvényes ajánlásra volt szükség ahhoz, hogy nyilvántartásba vegyük a jelöltet. Ennyi ajánlást minden aspiráns kapott, így már nyilvántartásba is vettük őket, és a sorsolást is elvégeztük, hogy kinek a neve hányadik helyen szerepel majd a szavazólapon – közölte lapunkkal [namelink name="Mákos Istvánné"] jegyző, a helyi választási iroda vezetője.

Megírtuk, január 4-én elhunyt [namelink name="Kormányos László"] volt polgármester, halála miatt tartanak időközi választást február 22-én. Az október 12-i önkormányzati voksoláson a függetlenként induló Kormányos Lászlót 73,7 százalékkal harmadjára választották meg faluvezetővé, akkor egyetlen kihívója volt, a szintén független [namelink name="Novák Pál"].

Mákos Istvánné elmondta: a szavazólapra első helyre [namelink name="Barna Károly"] jelenlegi alpolgármester, második helyre Novák Pál, a harmadikra [namelink name="Márta Ferenc"], a negyedikre [namelink name="Fülöp Zoltán"] neve került. [namelink name="Barna Károly"] FIDESZ-KDNP színekben, a többiek függetlenként vezetnék a települést. A szavazást február 22-én tartják Szatymazon, addig kampányidőszak van

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!