Szeged és környéke

2011.10.19. 15:15

Autóriasztó-hangon nyávognak a jegyzőék macskái - galériával

Szeged - Kommentelőink szerint a legutóbbi közgyűlés egyetlen pozitívuma az volt, hogy közben a főjegyzőéknél kismacskák születtek. Ezzel a kijelentéssel nem feltétlenül értünk egyet, de az olvasói igényeket igyekszünk maximálisan figyelembe venni, és már aznap fotón is megmutattuk a három kiscicát.

Gonda Zsuzsanna

Az eseményt egyébként [namelink name="Solymos László"] alpolgármester jelentette be a városházán, mint örömteli hírt. Szerintünk is mindenképpen az, ezért a most már kéthetes kismacskák mindennapjairól érdeklődtünk M. Toronykőy Mártánál.

– Az egész család pótmama szerepben gondozza őket, mert az anyjuk bár mellettük van, nem törődik velük. Valószínűleg nincs teje – mondta [namelink name="Mózes Ervin"] címzetes főjegyző felesége, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága Bűnmegelőzési Osztályának vezetője.

Zseboroszlánok a jegyzőéknél. Fotó: delmagyar.hu (galéria)


A cicák szemcsepp flakonjából kapják az ételt. Eleinte tehéntejet kaptak tojásfehérjével és mézzel, de ennél van jobb megoldás is, a macskatejpótló por – mint azt Veprik Róberttől, a Szegedi Vadasparkot Nonprofit Kft. vezetőjétől megtudták.

A három kismacska gyarapodását rendszeres méréssel ellenőrzik, az állatkák melegítőpalackon alszanak, gazdáik éjszaka is felkelnek hozzájuk, ha kell. Mivel egy autóriasztó hangján tudnak nyávogni – mondta [namelink name="M. Toronykőy Márta"].

A cicáknak – két hím és egy nőstény – egyébként már találtak gazdát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!