Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

180 kiló hús került a bélbe Zsombón - nézze meg galériánkat, érdemes!

180 kiló hús került a bélbe Zsombón - nézze meg galériánkat, érdemes!Vidáman fújták a belet. Fotó: Török JánosA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
12 csapat versenyzett a zsombói kolbász- és hurkatöltő versenyen szombat déltől. Kolbásznak 140, hurkának 40 kiló húst dolgoztak fel, még Erdélyből is érkeztek versenyzők.
Azt nem tudjuk, hány méter bél fogyott a 2016-os Nagy B. Ferenc kolbász- és hurkatöltő versenyen Zsombón, de azt igen, hogy 140 kiló húsból készült a kolbász, a hurka pedig negyvenből. 12 csapat versenyzett, volt, aki már harmadik alkalommal indult, és még Erdélyből is érkeztek nevezők a megmérettetésre. Kollégánk fotói alapján vidáman zajlott a verseny, és a versenyzők betartották a munka helyes sorrendjét is: kupica pálinkával indítottak.

- A Gera Imre vezette Kolbászok és Hurkászok nevű csapaté lett a Zsombó Kolbásza Vándordíj - mondta Farkas Tibor, a zsűri egyik tagja, aki azt is elárulta, hogy az adott receptúra alapján készült kolbászok közül nehéz volt kiválasztani a győztest. A szoros küzdelemben végül a fűszerezés aránya és a fokhagyma mennyiségének optimális adagolása döntött.
Kolbásztöltő verseny Zsombón. Fotó: Török János

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

200 ezerért kelt el a szegedi Agatha Christie-levél

200 ezerért kelt el a szegedi Agatha Christie-levél
Nagy érdeklődés mellett zajlott a szegedi könyvárverés az Agorában: a legendás angol krimiirónő… Tovább olvasom