Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

90 kiló húst grilleztek

Üllés - Faszénen, lopótök alakú kemencében és másfél méter átmérőjű tárcsán pörgették-forgatták a finomabbnál finomabb húsokat vasárnap Üllésen.
A falunap legétvágygerjesztőbb programjára 18 csapat nevezett – egyenként 5 kiló hússal sáfárkodhattak a grillversenyen. A zsűri – Szőke András színész és Bede Róbert mesterszakács – nemcsak az ételek ízére volt kíváncsi: a vidám társaságoknak csatakiáltást is kellett hallatniuk a színpadon, amelyet az ítészek szintén pontoztak. A közös mozdulatsort és összhangot magasabb pontokkal honorálták.

Az üllési lányoknak, asszonyoknak nem volt nehéz  elcsavarniuk  a szigorú zsűri – Szőke András és Bede Róbert mesterszakács – fejét. Fotó: Frank Yvette
Az üllési lányoknak, asszonyoknak nem volt nehéz elcsavarniuk a szigorú zsűri – Szőke András és Bede Róbert mesterszakács – fejét. Fotó: Frank Yvette

A mórahalmi rendőrőrs tagjai stílszerűen kék-fehér sátor alatt tüsténkedtek. Kínálótáljukon a piros-fehér-zöld színek domináltak – uborkából, hagymából, paradicsomból, fehér spárgából, eperből és cseresznyéből rakták ki. A legnagyobb tárcsában egyszerre főtt a tarja a csirkével és pulykával: az edény oly hatalmas volt, hogy gond nélkül körbe tudta állni 8–10 ember. A csapatok nagy hangsúlyt fektettek a fűszerezésre: a titkos receptet még a zsűri kifejezett kérdésére sem árulták el. Az Illés Old Boyz asztalán a finom grillételek mellett vélhetően a finn–magyar barátság jegyében egy Finlandia vodka és egy Mizsei ásványvíz állt egymás mellett.

Akit a grillételek előkészületei kevésbé érdekeltek, a Napos piac épületében rendezett borversenyen kíváncsiskodott. A legkisebbeknél a nagy meleg ellenére az ugrálóvár volt a favorit, az idősebbek szomjukat jéghideg sörrel csillapították.

Olvasóink írták

  • 1. seawasp 2011. június 08. 04:46
    „Amit sérelmezek a kép láttán, Szőke András kezében mit keres a bagó, amikor a kaja körül hadonászik? Annyira tud főzni, netán csak a feljebbvaló érzést mutogatja? :-(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliárdért vásárolunk vasárnap

Évek óta téma a boltok vasárnapi nyitva tartásának korlátozása hazánkban és az EU-ban. Orbán Viktor évértékelőjében kijelentette: még nem támogatja a javaslatot. Tovább olvasom