Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

A 60 millió 99 százalékát vitte a Fidesz - Itt a Botka által javasolt lista!

Szeged - Templom előtti terület rendezésére 11 milliót, Szabadság téri futókörre 5,5 milliót szavazott meg a szegedi Fidesz - egyetlen MSZP-s körzetnek összesen félmillió jutott.
Közöljük a szakiroda, a városüzemeltetési iroda és Botka által javasolt listával, amit elutasított a Fidesz-Jobbik a közgyűlésen. Ha az olvasó összehasonlítja a két listát, látja a különbséget!

Itt a Botka által javasolt lista!

Arany János Iskola előtti járdajavítás és 2 db szabadtéri sporteszköz kihelyezése 3,5 millió forint

Árvácska utca 1-7. járdajavítás 1,8 forint

Bika tó játszótér I. ütem 3,5 millió forint

Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége által előírt nem szabványos játszóterek bontása, tereprendezés 4,2 millió forint

Hont Ferenc utca – Zsitva sori játszótérfejlesztés 1,9 millió forint

Északi városrész parki utak kiépítése és Kossuth Zsuzsa Szakközépiskola előtti parkoló újrarakása 3 millió forint

Gyálaréti járda rekonstrukció 3,4 millió forint

Herke utca labdapálya kerítés javítás 256 ezer forint

Homonnai utcai labdapálya I. ütem aszfaltozás 3,5 millió forint

Ivókút létesítése Hont Ferenc utcai végállomás 1 millió forint

Kálvária tér játszóeszköz fejlesztés 1 millió forint

Kemes utca 1-3. parkfelújítás 3 millió forint

Kollégiumi út járda rekonstrukció 2 millió forint

Kossuth Lajos sugárút kerékpárúttal közös járdajavítás Anna kút - nagykörút között 3 millió forint

Középfasor – Tárogató utca – Temesvári utca – Fürj utcai tömbbelső út és járdajavítás 2,7 millió forint

Magyar utca járdarekonstrukció 2,6 millió forint

Makkosházi körút Ortutay utcánál buszmegálló rekonstrukció 2 millió forint

Pulz -Bakay Nándor utca újrafásítás 2 millió forint

Retek utcai kerékpárút felújítása 3 millió forint

Szerb utca járdarekonstrukció 4 millió forint

Tápé piac tér tereprendezés I. ütem 4 millió forint

Tisza Lajos körút (Gogol utca) és zeneiskolával szemben buszmegálló rekonstrukció 4 millió forint

Váltó utcai kézilabdapálya előtti járdajavítás 514 ezer forint

Összesen: 60 millió forint

Korábban

Szegedi közterületek és intézmények nyilvános közösségi területeinek rekonstrukciója, fejlesztésére 60 millió forint áll az önkormányzat rendelkezésére ebben az évben.

A pénzt a Juhász Gyula (KDNP) képviselő vezette, jobboldali többségű városüzemeltetési és fejlesztési bizottság osztotta fel. Botka László polgármester és a szocialisták szerint a Fidesz-KDNP politikai alapon osztotta fel a pénzt, mert csupán alig több mint 1 százalékot, 514 ezer forintot kapott olyan körzet, ahol MSZP-s a képviselő. Az 514 ezer forintból az Olajos utca 4-6. padkát állítanák helyre. A többi pénzt fideszes körzetek kapták, így 11 millió forint jut az evangélikus templom előtti terület (Kazinczy utca) rendezésére és 5,5 millió a Szabadság téri futballpálya körüli futókör kialakítására. 

A pontos elosztás:


Gyálaréti járdarekonstrukció 3,1 millió forint

Szerb utcai járdarekonstrukció 3,7

Magyar utcai járdarekonstrukció 2,4

Tompa Mihály utca 1-7 járdarekonstrukció 1,7

Szabadság téri focipálya körül futókör kialakítása 5,5

Arany János Általános Iskola előtti járdajavítás és kézilabdapálya 12.0

Negyvennyolcas utca 5-11 előtti parkoló rekonstrukciója 7.0

Evangélikus templom előtti területrendezés 11.0

Tápé, Piac tér tereprendezés 9.0

Olajos utca 4-6 padkarendezés 0,5

Árvácska utca 1,7

Tervezés, tartalék 2,4

Összesen: 60 millió forint

Olvasóink írták

66 hozzászólás
 • 66. kispacni 2013. június 30. 19:11
  „64

  Reméljük is, hogy focipályát senki nem akar ide építeni. Az tényleg nem kell, de uszoda, futópálya igen.”
 • 65. kispacni 2013. június 30. 19:09
  „64.
  Sajnos úszni sem, ezért mindenütt, már Szentesen is lesz zárt uszoda csak nálunk nem. Persze jó nekünk az üresen kongó aquapolis Közép Európa legmagasabb csuzdájával meg a maga 4 milliárd forintos CHF hitelével amit évekig fizethetünk.”
 • 64. IVY 2013. június 30. 17:24
  „Big foot nem szeret futni, úgy hogy nem kaptok Szegedre futópályát. Meg focistadiont se. Meg semmit se se se.”
 • 63. Légiós 2013. június 30. 15:04
  „A szerbeknél háború után autó pályákat csináltak hegyeket fuúrtak át negyed ennyi idő alatt negyed ennyi pénzből . Hogy is van ez?????? egy pár politikusnak és mutyizónak már le kéne vágni az orrát és fej és jószág vesztésre ítélném őt és családját aki ezen gazdagszik meg :( 1 km utat milliárdokért csinálnak de csakis Magyarországon .. mert itt minden gazságot megtehet ez a sok mocsok politikus hánynom kell tőllük.. hajrá kurucok”
 • 62. kispacni 2013. június 30. 11:07
  „60.

  Hogy arról ne beszéljünk, hogy az Evangélikus templom környezet-Kazinczy utca szintén kiemelt belváros, műemlék jellegű terület, és méltatlan ahogy kinéz. Amikor felújították a Tisza Lajos krt azon részét, azt is be kellett volna vonni. szóval most sem késő :-)”
 • 61. kispacni 2013. június 30. 09:58
  „59. Nem rugtam volna bele, ha ő nem rug a futókba. Olvasd el a 6. üzenetét. Az, hogy szerinte a futás értelmetlen és felesleges, az nem azt jelenti, hogy másnak is az. Sőt, mivel szerinte fontos a mozgás, akkor igenis szorgalmaznia kellene, hogy minden sportnak legyen kulturája Szegeden. Szegeden angyon kéne egy kulturált futópálya, normális futófelülettel, egyik parkunkban. Egyikben sincs, pedig legalább 3, vagy 4 park alkalmas volna rá. Kálvária, Liget, Lechner tér, és Szabadság tér.

  Pont Csimre az, akinek semmi sem érdekes csak a kerékpárosk problémája. Mindent azon as zemüvegem lát, és semmi nem fontos. Ékesen bizonyította a mult heti kerékpárosokat büntető cikknél is.”
 • 60. v.imre 2013. június 30. 09:35
  „55. ikszy 2013.06.29. 19:10

  Csak nyugalom! Kérlek, fedd figyelembe, hogy ha talán nem is önkormányzati pénzből, adóbevételből (lényegében mindegy, de a külterületeken élők is adóznak) éppen tart a nagykörút nagyobb felújítása, októbertől épül-szépül a Stefánia, a Tisza-part átalakítása, a mobil gát építésével, valamint több más kissebb-nagyobb munka. A külterületek (a városhoz tartozó területek ugyan hol tapasztaltak díszburkolat, dísztér építéseket az elmúlt években? Mi ez a most szétosztott 60 millió a külterületekre?
  Mi is vagyunk, nem csak a belvárosi kirakat.”
 • 59. ifj. Nagy Gábor 2013. június 29. 22:26
  „Írtátok itt többen, hogy az mszp-s szavazók is fogják használni a fideszes körzetekben felújított járdákat.

  Ez igaz is, viszont azt ne felejtsük el, hogy az mszp-s körzetekben lakó fideszesekről ugyanez kevésbé mondható el.

  Azt is írták többen, hogy az 514 ezer nem 1%-a a 60 milliónak. Valóban nem, hanem 0,86%, de ezt 1-nek mondani nem nagyságrendi tévedés (még ha kissé ciki is azt írni, hogy valamivel több, mint 1).

  50. kispacni

  Meglehetősen érdekes, hogy amennyiben tudtad azt, amit írsz, akkor miért úgy reagáltál CsImre írására, illetve hát annyira nem érdekes, mert az ide író kerékpárosokba te mindenáron bele akarsz rúgni, amit ezzel a hozzászólásoddal is ékesen bizonyítottál, csak ott van az a tüske benned, amin nem tudsz túllépni...”
 • 58. Lajos 2013. június 29. 22:15
  „Tettszettek volna választásokat megnyerni oszt nem kéne hisztizni oszt jó napot!”
 • 57. Rubicon 2013. június 29. 21:39
  „Még most is a faapríték erőművön rugóztak, pedig az ásotthalmi erdőn kívül nincs is semmi üzemanyag a környéken. Lehet, hogy végre kiírtják az országutak mentén elburjánzott bozótokat? Ebből sok meleg nem lesz.”
 • 56. kispacni 2013. június 29. 20:47
  „44. legalább próbálj utánaszámolni annak a 99%-nak. többen is leírtuk az 514 ezer nem egy százaléka a 60 milliónak. És írtam, én ismerek olyan MSZP szimpatizánst, aki a rókusi Arany János Általános Iskolába járatja a fiát. Az Olajos utcában feltehetőleg Fideszes is használja majd a felújított járdát :-)”
 • 55. ikszy 2013. június 29. 19:10
  „Undorító! Egy tucatnyi helyen költik el azt, amit közel kétszer annyi hely reparálására lett volna szánva. Ha már büszkék a népnemzeti két harmadra -Szegeden csak 50 százalékra-, akkor nem kellene a maguk körzeteire ellopniuk a pénz több mint kilencvenkilenc százalékát. De jön még kutyára úthenger. Ajánlom ne menjenek tükör közelébe!”
 • 54. kispacni 2013. június 29. 18:26
  „53.
  Kedves Alf-Stokes

  Igen, tudom a pergola a történetét. Sajnálom, hogy a nevezett középiskolások nem tájékozodtak, és nem találtak egy értelmesebb projektet, mert annak ott és úgy semmi, de semmi értelme nem volt. Tájékozódtak volna, és találhattak volna egy erre értelmesebb helyett, és projektet.

  Kerékpáros ott még nem pihent, amióta átadták. persze kivéve azt az az etilest, aki kerékpárrla jött el a sarki ABC-be, ugyanis a padokat kizárólag alkoholizáló hajláktalanok, meg hegyi norvégok használják. Tudom, mert a közelben lakom, és naponta ott futok. Most is onnan jöttem, és két hegyi norvég, meg 3 hajléktalan köpködte szét az amugy szép építményt, ami itt is így értelmetlen beruházás akár adott akár nem adott rá Ménesi rá még pénzt. Rossz tanácsadókat használtak. Ménesi meg azzal foglalkozna, hogy a város végre lakoltassa ki a Boross J - Rigó utca sarki épületből az utolsó kényszerlakót, hogy bontsák le a a formeadvényt, és épüljön eg az ígért játszótér a az Árkád sarkában.”
 • 53. Alf_Stokes 2013. június 29. 17:14
  „23-42-44
  Kedves Kispacni,
  látom neked nagyon szúrja a szemedet a Kálvária téri pergola. Ha már ennyire szúrja, akár vehetted volna a fáradtságot is, hogy utánanézz, miért és hogyan épült.
  A Szegedi Ipari, Szolgáltató Szakképző és Általános Iskola nyert pályázati pénzt arra, hogy dán-német-szegedi-csíkszeredai kőműves, illetve ácstanulók együtt dolgozzanak egy közös szakmai projekten. (Ez csak nem baj?)
  Az iskola szerette volna, ha a végeredmény olyan dolog, ami építi, szépíti városunkat, ezért találta ki a pergola építésének ötletét. (Ez csak nem baj?)
  Ez azonban meghaladta a pályázati forrás keretét, így támogatókat keresett és talált. (Ez csak nem baj?)
  Nógrádi Tibor fideszes és Ménesi Imre mszp-s városatyák személyében: ők mindketten úgy ítélték meg, hogy az építmény a Kálvária tér egyik ékessége lehet, ezért mindketten segítették anyagilag az iskola törekvéseit. (Ez csak nem baj?)
  Ennyit a gründolásról és a politikai motivációk keresgéléséről.
  Jó egészséget kívánok neked!”
 • 52. történész 2013. június 29. 17:10
  „47. csinompalkó 2013.06.29. 16:22

  Valaki csak trónra emelte a Fidesz bajnokokat,hát most tessék elviselni.Nagyapám mindig mondta::előbb gondolkodni....”
 • 51. történész 2013. június 29. 16:39
  „Hallgassatok a szívetekre oszt szavazzatok”
 • 50. kispacni 2013. június 29. 16:37
  „45.
  Képzeld tudom, emléxem, hogy csimre is "értelmesnek" találta a pergolát. csimre 6. számú üzenetét kritizáltam, és igenis szerintem egy futópálya, vagy akár több futópályák felújítására, kilakítására igenis nagy szükség volna. Különösen hasznos volna ha olyan helyeken történne meg, ahol árnyékos a tér, mint a Szabadság téri Szóval ne pofázzon be a kerekes korlátolt agyával egy olyan programba, amire van igény. Egyetlen forintot sem sajnálok a szabadidős sport fejlesztésére. Pl. a Kálvária téren is ki lehetne alakítani a park körül egy másfél méteres körfutófelületet.”
 • 49. okz63 2013. június 29. 16:37
  „46. Zka 2013.06.29. 16:07
  Ez a "vélemény" ha ott is így kritizálná a rendszert, akkor lehet egy hétig sem lenne szabadon. :-D”
 • 48. okz63 2013. június 29. 16:29
  „6. CsImre 2013.06.29. 07:46
  "Nekem is ez jutott eszembe.... :S"

  Nem mondod, hogy van valami, amiben egyetértünk fenntartások nélkül? :-)”
 • 47. csinompalkó 2013. június 29. 16:22
  „Botkát ekézni a stílusa miatt, közben a fideszes képviselők mohó, kivagyi bunkósága iránt ílyen elkötelezetten rajongani az már beteges.

  Én nem láttam a közgyűlést, nem vagyok annyira mazochista, de ha Botka megbántotta valameyik fideszes képviselő elvtárs angolkisasszonyi lelkét, hát jelentse fel becsületsértésért. (Haha! Becsület! Haha!)

  Attól, hogy a korábbi rendszer rossz volt attól nem eleve jó a mostani.
  Persze, akinek a punnyadt kis élete attól nyer végre értelmet, hogy az általa imádott politikusok revansot vesznek, hát legyen ez a legnagyobb boldogság, amit átélhet.
  Járda. Mászóka. Kerítés.
  Örö e bódottá!

  Kisállatsímogató és borkostoló közösségi terek meg sehol?
  Fideszes elvtársak, nem kéne még ma aláírásgyűjtést kezdeményezni?”
66 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

24 millióval olcsóbb lesz a Dugonics iskola

Új értékbecslést készíttetett az önkormányzat az Osztróvszky utca 1. szám alatti egykori Dugonics-iskola épületére. Tovább olvasom