Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

A bordányi képviselők nem vizsgálják a fojtogatást

A bordányi képviselő-testület nem foglalkozik a fojtogatással megvádolt helyi edző ügyével, mert nincs rá hatásköre. Börcsök Roland több szülővel együtt az ombudsman megkeresését fontolgatja.
Hétfő délután ülésezett a bordányi képviselő-testület, ahol Börcsök Roland felvetette a helyi előkészítő és serdülő focicsapat edzőjével kapcsolatos kérését. Mint lapunkban megírtuk, a fiatalember azzal vádolja Vincze Ferencet, hogy egy baráti focimeccs után a vele szóváltásba keveredő edző fojtogatni kezdte a bordányi általános iskola tornateremének egyik helyiségében. Börcsök azt szeretné elérni, hogy az edzőt mentsék föl tisztségéből, minthogy – állítása szerint – Vincze más fiatalokkal, gyerekekkel szemben is pedagógiailag kifogásolható módszerekkel él: szidalmazza, megalázza őket, ordibál velük.

A tegnapi ülésen, mint Börcsök elmondta, az edző által tréningelt gyerekek szüleinek jelentős része Vincze mellett foglalt állás, csupán néhányan voltak, akik neki adtak igazat: olyanok, akiknek gyerekei szintén az edző magatartása miatt távoztak a csapatból. Ez a néhány szülő beszélt is ezekről a problémákról, a testület azonban lesöpörte a kérdést az asztaláról. – Még én lettem a fekete bárány, voltak, akik egyenesen azzal vádoltak meg: én fojtogattam meg magam – mondta felháborodva a fiatalember. Hozzátette, hogy az ügy miatt a többi panaszos szülővel együtt azt fontolgatják: ombudsmanhoz fordulnak. Börcsök emellett föl is jelenti az edző-gondnokot.

Balogh Ferenc polgármester elmondta, hogy az ügyet azért nem vizsgálják, mert nincs hozzá megfelelő hatáskörük. – Az önkormányzat nem rendőrség, ügyészség vagy bíróság, mi közügyekkel foglalkozunk. Amíg nincs feljelentés, addig senki nem vizsgálhat semmit – mondta a település első embere. Hozzátette: utána is csak a munkáltató, azaz a helyi általános iskola igazgatója vizsgálódhat – ha gondnoki munkakörében követett el vétséget az edző.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy fantom pofozkodott

Dózsa Gábor felfüggesztette tegnap a gyermekbántalmazással kapcsolatban indított vizsgálatot. Az… Tovább olvasom