Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

A bort ünneplik a Széchenyi téren

Szeged – Kora délután zsúfolásig telt a Széchenyi tér. A XX. Szegedi Borfesztivál vasárnapig látogatható.
Érdekes színfoltja volt szombat délután három szemlátomást ittas férfi a jubileumi, XX. Szegedi Borfesztiválnak. Nem az volt persze különleges, hogy már fogyasztottak, hanem hogy mit. A kecskeszakállas, harsány férfi egyliteres műanyag söröspalackot szorongatott. – Nem vagyunk a borfesztivál ellen, de ez egy picit olcsóbb – emelte meg a sört. – Sajnos ilyen az anyagi helyzetünk. Még egy utolsó korty, tartalékoljunk, aztán indulunk – mondta, majd szerelmet vallott a „gyönyörű szemű" perecárus lánynak.

A bort ünneplik a Széchenyi téren. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A téren kis túlzással már délután alig lehetett szabad ülő- vagy állóhelyet találni. Borbarátok ettek-ittak a Széchenyi téren és környékén. A Délmagyarország faházikójánál minden olvasót, aki vesz egy Délmagyarországot, vendégül látunk egy borkóstolóra az Ezerjó Borkereskedés standján. A bor mellett így akár 50 ezer forintot is nyerhetnek olvasóink, hiszen lapunkkal részt vehetnek nyereményjátékunkon. A szegedi Szabó Ferencné is így tett, de mint mondta, már kóstoltak eperbort, ezért a Délmagyar kóstolóján majd egy másik alkalommal vesz részt. Olyan előfizetőnk is akad, aki bár otthon elolvasta az aznapi lapot, a borfesztiválon is vásárolt egyet, hogy így növelje esélyeit. Lapunk nyereményjátékának részleteiről és kedvezményes előfizetési ajánlatunkról érdeklődjenek a helyszínen!
Az Ezerjó Borkereskedés faházánál egy Tűzkő zöld veltelinit és a Dörgicsei borászat rozéja mellett egy Bodrikutya cuvée-t lehetett kóstolni. Ez utóbbi kékfrankos és merlot házasításából született.

A borok mellett több vendéglátós számos standjánál csillapíthatták éhségüket a vendégek, hogy aztán újabb és újabb borokat kóstoljanak. Puskás László, az egykori sör- és az első borfesztiválok vendéglátásának rendezője azt mondta, a zöldséges grillételek fogynak a legjobban, illetve idén egy újdonsággal, ökörpofával is készültek. A jubileumi XX. Szegedi Borfesztivál jövő hét végéig látogatható.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlalomparti a piacon

Ötven versenyautó koptatta a gumit és okádott füstöt vasárnap az első Cserepes sori Szlalom Partin Szegeden. Tovább olvasom