Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

A Jobbik elégedetlen a Fidesszel

Szeged - A Jobbik szerint nemzeti gyásznap június 4-e, melyről például a Fidesz sem megfelelő módon emlékezik. Elégedetlenek Orbán Viktorral is.
A Jobbik nem elégedett azzal, ahogy a Fidesz a határon túli magyarok érdekeit képviseli – jelentette ki Tóth Péter, a Jobbik szegedi elnöke kedden a Victor Hugo utcai Fidesz székház előtt. Szerintük a párt Brüsszelben sem képviseli megfelelő módon a határon túliak ügyét. A kiszivárgott Orbán beszédre is reagáltak. A pártvezér állítólag azt mondta, úgy bánik el a Magyar Gárdával, mint annak idején Horthy a nyilasokkal. A szegedi Jobbik szerint a Gárdát a nyilasokkal azonosítani rágalmazás, valamint Orbán Viktor részéről fennhéjázó dolog Horthyhoz hasonlítani magát. Hangsúlyozták: a Gárda nem a kisebbségek ellen, konfliktusra építő szervezet, amit az is bizonyít, hogy három roma származású tagjelöltjük is van.

Nagy-György Anna, a Jobbik hódmezővásárhelyi elnöke és Tóth Péter szegedi elnök nehezményezték, hogy a trianoni évforduló nem nemzeti gyásznap Magyarországon.

A szegedi Fidesz szervezet szerkesztőségünhöz eljuttatot sajtóközleményében ez áll: "az egész kárpát-medencei magyarságnak fájó szívvel, de méltósággal kell emlékeznie a Trianoni-békeszerződés aláírására, nemzetünk történelmének e szomorú napjára.Visszautasítunk minden olyan politikai akciót, amely meg kívánja zavarni az emlékezést; jöjjön ez a politikai támadás akár a radikális jobboldalról, vagy baloldalról. A magyarság felemelkedésének és határokon átnyúló együttműködésének egyetlen lehetséges útja van: a nemzeti érdekek mellett történő összefogás, melynek a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Szegedi Szervezete, ahogy eddig, úgy a jövőben is helyi szinten kezdeményezője és támogatója kíván lenni. A Fidesz Szegedi Szervezet tagjai kedden és szerdán az Újszegedi Rendezvényházban emlékeznek meg a gyászos Trianon tragédiájáról."


Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. radikalis 2008. június 26. 00:14
  „Lutécián jót kacagtam. Ezek szerint a Patás Orbán titkos célja hogy huszonötévnyi kormányzás után, nyilasoknak csúsztassa át a hatalmat. Lutécia bizonyára azt is tudja, hogy a Jobbikból meg a Gárdából miként lesz Nyilaskeresztes Párt, és ki lesz a 2035-ös év Szálasija.”
 • 24. a volt anonym 2008. június 04. 19:36
  „Szabó S. !
  Minden emberben van hazaszeretet,még ha nem kiabálja világgá,akkor is.
  Ne tévesszük össze a h.szeretetet az emberek összeugrasztásával,békétlenség keltésével!
  Figyelmedbe ajánlom Gyóni Géza versét: Csak egy éjszakára...
  12. komment. elolvashatod az egész verset..”
 • 23. magyarka 2008. június 04. 12:56
  „A fidesszel én is elégedetlen vagyok!!!!!”
 • 22. gyapesz 2008. június 04. 12:34
  „Nem kellene hivatalos gyásznappá minősíteni június 4-ét. Elég lenne, ha megtiltanák ezen a napon az összes kocsmának a nyitvatartást. Így sokkal több emberben tudatosulna (sajnos), hogy történt valami ezen a napon.”
 • 21. Honda 2008. június 04. 10:28
  „zyklon nagyon nem érdekel senkit a születésnapod.16-kor trianoni megemlékezés az Aradi Vértanúk terén, utána békés demonstráció a román konzulátus előtt, aki tud jöjjön el.”
 • 20. zyklon 2008. június 04. 09:55
  „Marhára örülnék, ha a születésnapomat nemzeti gyásznappá nyilváníttatnátok. Így is fasza arra kelni, hogy reggel a rádióban épp azt mondják be, milyen szomorú nap ez a mai...”
 • 19. elnézted 2008. június 04. 00:47
  „"Igaz, Rákosit is mellé záratta a Csillagba, ezért a balosok mai napig gyalázzák a Kormányzót." gondolod, hogy van ember az országban, aki kicsit is pozitívan tekint Rákosira?
  Szálasira mondjuk annál többen...”
 • 18. Szabó Sámuel 2008. június 03. 23:08
  „Kedves Imre!

  A Himnuszt hegedűn fogja egy művésznő eljátszani. Természetesen leszünk, akik imára kulcsolt kézzel énekelni fogjuk.
  Ki-ki, ahogy helyesnek tartja.

  A lényeg:
  Egy csipetnyi hazaszeretet sosem árt ebben a viharos világban.

  Üdvözlettel,

  Szabó Sámuel”
 • 17. CsImre 2008. június 03. 22:28
  „Kedves Sámuel!
  Mi volna, ha inkább elénekelnétek a himnuszt?
  Sokkal felemelőbb.”
 • 16. Jason Donovan 2008. június 03. 21:19
  „a szélsőjobbos elégedetlen a majdnem szélső jobbosan? Hát már ott sincs egység???
  Én mindkettővel elégedetlen vagyok...”
 • 15. Lutetia 2008. június 03. 20:42
  „Pinochet,
  Ki mondta, hogy Horthy önként átadta a hatalmat? Olvasd el figyelmesebben a hozzászólásomat. Na de ha a nyilasok 1944-ben átvették tőle a hatalmat, akkor sokra ment Szálasi bezárásával, mert végső soron legyűrték a nyilasok (a németek segítségével). Na ez az a pont, az események végkimenetele, ahol már nagyon nem volna optimista dolog párhuzamot felállítani OV és H között, illetve a Gárda és a nyilasok között.”
 • 14. a volt anonym 2008. június 03. 20:14
  „patron
  ha békességben élünk,békével ünnepelünk,alázattal megadni a tisztességet.Ne legyenek soha ártatlan áldozatok!”
 • 13. patron 2008. június 03. 19:07
  „Hát ez nagyon komoly kérdés.

  Mit ünnepeljünk meg inkább, illetve ünnep-e egy nemzeti gyásznap? Mivel teszünk jobbat a Hazánknak?

  A nagyapám a Donnál volt. Ő hazajött. Nem mesélt szép dolgokat, az biztos...”
 • 12. a volt anonym 2008. június 03. 17:15
  „Gyóni Géza: Csak egy éjszakára.../vers idézet /
  Csak egy éjszakára küldjétek el őket:
  Hosszú csahos nyelvvel hazaszeretőkeket.
  Csak egy éjszakára:
  Vakító csillagnak mikor támad fénye,
  Lássák meg arcukat a San- folyó tükrébe,
  Amikor magyar vért gőzölve hömpölyget,
  Hogy sírva sikoltsák:Istenem,ne többet.
  2.
  Küldjétek el őket csak egy éjszakára,
  Hogy emlékezzenek az anyjuk kínjára.
  Csak egy éjszakára:”
 • 11. a volt anonym 2008. június 03. 17:04
  „Szabó S. Háborúban és békében elhunytak,Trianon,Horthy...
  Micsoda nagy szavak!Emlékeztek nagy hűhóval,minden vezért régről összeszedve. Nem a ti édesapátok halt meg a 2. világháborúban a dónkanyarban,ugye ?Mer akkor más is eszetekbe jutna!”
 • 10. Bocca Seniors SC 2008. június 03. 16:50
  „Drága Magyar Testvéreim! (A továbbiakban mint: DMT).

  MInek megemlékezni pont Trianonról? Ott dorgáltak el bennünket jogilag, a háború végén. Ennyi. Szörnyű trauma, érvágás, fájdalom de nem lehetne mondjuk inkább a HÁBORÚBA LÉPÉS napjáról megemlékezni, és azt a napot, azt a borzasztó ballépést, azt a nagy nemzeti hülyeséget egy életre megjegyezni minden DMT-nek?”
 • 9. Szabó Sámuel 2008. június 03. 15:24
  „Tisztelt Makóiak!
  Drága Magyar Testvéreim!

  2008. június 4-én 20 órakor Makón a Korona előtt, az első világháború áldozatainak szobránál gyertyagyújtás lesz a trianoni békekötés 88. évfordulója alkalmából.

  Gyertyát gyújtunk a háborúban és az azt követő békében elhunytak emlékére, koszorúzunk, meghallgatjuk a Himnuszt.

  Emlékezünk, beszélgetünk, tervezzük a jövőt.

  Minden érdeklődőt várunk,

  Szabó Sámuel
  elnök
  MDF Makói Szervezete”
 • 8. pinochet 2008. június 03. 15:12
  „Lutetia!
  Horthy börtönbe záratta Szálasit, ennyit arról hogy nem bánt el a nyilasokkal. Igaz, Rákosit is mellé záratta a Csillagba, ezért a balosok mai napig gyalázzák a Kormányzót. 1944. október 15-én Horthy nem önként adta át a hatalmat, hanem a németek és nyilasok nyomására.”
 • 7. Lutetia 2008. június 03. 15:04
  „Én arra is kíváncsi volnék, hogy hogyan értette O.V. azt a bizonyos dolgot Horthyval és a nyilasokkal. Ha nem csalnak az ismereteim, H. egyáltalán nem bánt el a nyilasokkal, hanem éppenhogy ők vették át puccsal a hatalmat H-tól. Csak nem valami ilyesmit vizionál O.V., ha már egyszer Horthy helyébe képzeli magát?? :(((”
 • 6. trainman 2008. június 03. 14:59
  „Kedves egy szegedi!Olvastam elég sokat a témáról,de erre nem emlékszem,hogy a Jobbik megtagadta volna a Magyar Gárdát.Lehet,elkerülte a figyelmem.Az a per is csak egy cirkusz,ennyi erővel az In-Kalt is fellehetne oszlatni,vagy az összes Airsoftos egyesületet!Ráadásul a Magyar Gárda soha senkit nem bántott,és nem fegyveres testület.Kicsit eltértünk a cikk eredeti témájától.de ez előfordul!Vesszen Trianon!”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három hónapig ágyban marad Tormási Gyula

Szeged - Hónapokig ágyhoz köti súlyos gerincsérülése Tormási Gyulát, aki vasárnap zuhant le Szeged lovának hátáról a Nemzeti Vágtán. A rutinos zsoké egyelőre nem okol senkit, szakmai körökben viszont kritizálják a pesti Hősök terén kialakított ad hoc pálya adottságait. Tovább olvasom