Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

A mórahalmi patika új helyre költözött

Megnyílt tegnap új helyén Mórahalom egyetlen gyógyszertára, az Ezüstkehely patika. Kialakítását a gyógyszerésznő és a városvezetés vitája előzte meg.
Szép, korszerű, de nem az enyém, csupán bérlem – mondja Némethné Engi Etelka. Fotó: Karnok Csaba
Tegnaptól új helyre, a gyógyfürdővel szembe költözött Mórahalom egyetlen gyógyszertára, az Ezüstkehely patika. Mint arról korábban beszámoltunk, a patika eredeti helyén nem maradhatott, mivel az önkormányzat a gyógyszertárral kötött – idén augusztusig érvényes – szerződését nem kívánta meghosszabbítani. A város fejlesztési terveinek megfelelően az Ezüstkehelynek költöznie kellett, mivel az épületre szükség van az új Humán Szolgáltató Központhoz.

Ebben viszont csak az orvosi rendelők kapnak helyet. A gyógyszerész, Némethné Engi Etelka és a városvezetés nem tudott megállapodni arról, hogy hová költözzön az Ezüstkehely. A gyógyszerész a rendelők közelében szerette volna kialakítani a patikát, az önkormányzat viszont közölte, nincs a közelben megvásárolható ingatlan. Elmondták azt is, a patika magánvállalkozás, melyet nem kötelessége támogatni a városnak, de megígérték, hogy mindenben segítenek Némethnének.

Az új patika épületét most bérli az Ezüstkehely, a házban korábban élelmiszerbolt működött.
– Pénteken még nyitva voltunk a régi helyünkön, hétfő reggel pedig már itt, a Szegedi úton várjuk az ügyfeleket – mondta Némethné tegnap. A modern, fémvázas gyógyszertárolóval ellátott, tágas patikában még beszélgetősarkot is kialakítottak, hogy a beteg négyszemközt kérdezhesse a gyógyszerészt.

Némethné Engi Etelka bár elégedett az új, korszerű gyógyszertárral, nem mondott le eredeti terveiről, és később saját telken, saját ingatlanban alakítana ki patikát.

Nógrádi Zoltán, a város polgármestere elmondta, örül annak, hogy szép, rendezett és kulturált körülmények között tudja fogadni új helyén a patika a betegeket. Hozzátette, szerencsére a gyógyszerész és az önkormányzat között békésen rendeződött a hónapokon át tartó vita.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törvényesített forradalom: Pozsony mérsékelte Pest radikalizmusát

Szeged - Jókai így sóhajtott fel: Pestről képtelenség befolyásolni a hatalmat, mivel a király, a… Tovább olvasom