Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

A Szegedi Tudományegyetem bérel irodákat a Szeviép-székházban - Szabó Bálint: Nem a kártalanítást szolgálja az épület

A Szeviép-ügy egyik vádlottjától bérel irodákat a becsődölt építőipari cég egykori székházában a Szegedi Tudományegyetem - állítja a károsultakat képviselő jogász. Szabó Bálint a székház előtt azt is elmondta, a Kúriához fordul: vigyék el a Szegedi Járásbíróságtól a károsultak tárgyalásának ügyét.
Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője a Szeviép korábbi székháza előtt tartott pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, a cég ellen folyó állami kártalanítási programban átlépték a 2 milliárd forintot – ennyit fizettek ki ugyanis eddig a kis- és középvállalkozóknak. A napokban 17 szegedi vállalkozó kapta meg a pénzét. Elsősorban olyanok, akik az első kormányrendelet értelmében nem voltak jogosultak a kártalanításra, és akiknek jellemzően 1–2 millió forintjuk ragadt bent. Többek között Tari Jenő is, a Csavarker Plusz Kft. tulajdonosa, aki nyolc évet várt arra, hogy az általa értékesített gépek ellenértékét megkapja.

A károsultakat képviselő jogász kifejtette, szerinte elfogadhatatlan, hogy a székház ahelyett hogy fedezetül szolgálna a károk megtérítésére, a mai napig hasznosítás alatt áll, ráadásul június óta az SZTE gazdasági, műszaki és közbeszerzési főigazgatósága bérli. Szabó felszólította a szegedi egyetem vezetését, hozza nyilvánosságra az erre vonatkozó szerződést. Szerinte több száz millió forint vándorolhat az épület tulajdonosának zsebébe állami intézménytől.

A károsultak képviselője hozzáfűzte: nem a Szeviép-székház előtt kellene állnia, hanem a járásbíróságon, ahol pénteken folytatódott volna a tárgyalás, azonban egy nappal a kitűzött időpont előtt értesítést kaptak a károsultak, hogy elmarad, mert nem készült el a szakértői vélemény. – Arra kértük a bíróságokat felügyelő Kúriát és az Országos Bírói Hivatalt, hogy rendeljen el soron kívüli vizsgálatot, vigyék el Szegedről a tárgyalást – mondta a jogász.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsúfoltságra panaszkodnak a 4-es utasai

Zsúfoltságra panaszkodnak a 4-es utasai
Reggelente a Tarjánból induló 4-es villamos járataira alig férnek fel az utasok. Lapunknak azt panaszolták, hogy fél nyolckor és tíz perccel később is egykocsis, kis járműre kellett felpréselődniük. Tovább olvasom