Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

A tánc miatt váltották le az örmény önkormányzatot Szegeden

Szeged - Választás volt, el kell fogadni a vereséget. Az örményboom pedig nem furcsa. Az országos örmény önkormányzat korábbi elnöke a szegedi helyzetről.
Nem politikáról, és nem pénzről szól a kisebbségi önkormányzat a szegedi örmény önkormányzat új vezetője szerint. Horváthné Menyhárt Jolán közölte: szervezetük, a Kilikia Kulturális Egyesület tud valamit, amit végre megmutathatnak. Ő maga azért most vállal közéleti szerepet, mert most kapott felkérést.

Megírtuk, ezen a választáson közel háromszor annyi magát örménynek valló szegedi kérte felvételét a választói névjegyzékbe, mint 4 éve. Az örmény önkormányzatot korábban adó Dél-Magyarországi Örmény Kulturális Egyesület akkor felhívta a figyelmet, hogy hatalomátvétel készül, aminek valódi célja szerintük az országos örmény önkormányzatba való bekerülés lehet.

– Tudomásul kell venni a vereséget. Ez egy választás volt. Az eredmény azon múlt, hogy ki tudta több emberét elvinni és bedobatni a szavazólapot – fogalmazott Avanesian Alex, az Arménia Népe Kulturális Egyesület elnöke, aki korábban az országos örmény önkormányzat elnöke is volt. Érvelésével nem lehet vitatkozni, a törvény szerint a kisebbségi önkormányzati választáson bárki szavazhat, aki határidőre nyilatkozik az adott kisebbséghez tartozásáról és választójoga van.

A kérdésre, hogy mi magyarázza, hogy négy éve 53-an kérték felvételüket a kisebbségi választói jegyzékbe, most pedig már 139-en, Avanesian Alex elmondta: ebben semmi furcsa nincs, az országnak ezen a részén sokféle származású ember él, máshol egyébként csökkent az örmény választói névjegyzékbe jelentkezők száma.

Kampányt a kisebbségek nem folytatnak, a jelentkezők feltételezhetően egy egyesülethez, szervezethez tartoznak és annak a tagjaira szavaznak – magyarázta az Arménia Népe Kulturális Egyesület elnöke, aki érdeklődésünkre elmondta: a Kilikia 8 településen adja az önkormányzatot.

Horváthné Menyhárt Jolán hangsúlyozta: nem akar ellenségeskedni a Dél-Magyarországi Örmény Kulturális Egyesülettel. A Kilikia célja az örmény kultúrát érthetővé tenni a magyar társadalom részére. Konkrétan Szegeden az autentikus örmény néptáncot szeretnék tanítani és népszerűsíteni, ehhez Jerevánból hívnak majd oktatókat. vagyis Horváthné Menyhárt Jolán szerint a tánc indokolta , hogy elindultak a választáson.

Örmény néptánc. Minden emiatt történt.

Olvasóink írták

 • 13. 1956éva 2010. október 20. 06:19
  „Az örményeknek valójában sosem volt egy erős képviselete!! Akik megvetik az újságírókat, s akik nem ismerik el a jogosultságukat, s nem tartják a kapcsolatot , azok így járnak , mint a Kövér vezette Örmény Önkormányzat.”
 • 12. szilléri 2010. október 19. 18:59
  „sakk-matt ????????????”
 • 11. Zugliget 2010. október 19. 11:01
  „Haha, a "tánc" miatt... röhejes egy indoklás!
  Itt nem balos-jobbos egymásnak feszülésről van szó, hanem a régi, erdélyi örmény betelepülők leszármazottai és az utóbbi években/évtizedekben Örményországból érkezett friss, főként gazdasági menekültek közötti ellentétekről. Utóbbiakat tömöríti a Kilikia. Hosszú évek óta megy közöttük a harc az önkormányzatokért, vagyis a befolyásért. Most Szegedet is megszerezték Avenesian Alexék. Ennyi.”
 • 10. .suhym. 2010. október 19. 09:35
  „7. hozzászólás Evelyn_26 2010.10.18. 22:02

  Most pedig megválasztotta a nép többsége.
  Tudod, hazánkban 1990. óta többpártrendszer van, azóta választunk és nem csak szavazunk.
  Sajnos, hazánk egy részének 20 év is kevés volt a fentiek tudomásiul vételéhez!”
 • 9. JungHeinrich 2010. október 19. 06:59
  „A Nemzeti Egyuttmukodesi Nyilatkozat :-DDD”
 • 8. Ferrer 2010. október 18. 23:37
  „Van-e az etnobiznisznél szánalmasabb dolog?”
 • 7. Evelyn_26 2010. október 18. 22:02
  „Nahát!, miről beszélsz? Orbán szakítja szét az országot és csak azóta, hogy 2002-ben búcsút intett neki a nép többsége nem egészen egy évtizedre.”
 • 6. Nahát! 2010. október 18. 20:26
  „Sajnos az örményeknél is megvan ami korábban magyaroknál:
  jobbos-balos ellentét a balosok nyomulásával. Ők most tartanak itt.

  Természetesen ezt leplezik. Mint ahogy Gyurcsány is szakértő volt, nem politikai nyomuló.
  Hogy finoman fogalmazzak.

  Ez az Alex áttette a székhelyét a számukra bukott Budapestről a baloldal mentsvárának képzelt Szegedre.”
 • 5. zero 2010. október 18. 19:21
  „3 igaz hát Bejelentés alapján mondhatja valaki hogy milyen nemzetiségű .”
 • 4. Mignon 2010. október 18. 18:14
  „Sok tancnak szedüles a vege.”
 • 3. történész 2010. október 18. 17:13
  „Most akkor tényleg csak papír örmények vannak...Igaz,hogy amikor 400 cigót akartak álláshoz juttatni a közigazgatásban ott is volt egy fickó aki cigónak vallotta magát nem cigány létére és állást is kapott.”
 • 2. JungHeinrich 2010. október 18. 16:59
  „...ezek az örmeny szeparatistak azert költöznek Szegedre,mert ki akarjak szakajtani e födet is maguknak.tenyleg nem artana kicsit megnezni azokat skandinav örmenyeket :-) Igaz more?”
 • 1. dodó 2010. október 18. 15:45
  „Érdekes lenne az új "örmény" önkormányzat etnikai (nem nemzetiségi!) összetételét megismerni, miután a "románról" már olvashattunk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy buldog tépte a sándorfalvi férfit

Négy bulldog támadt meg egy 51 éves sándorfalvi férfit - súlyos sérülésekkel vitték kórházba. Tovább olvasom