Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 26°C Még több cikk.

A városiasodás újabb szintjére léptek: Kisteleken a fejlesztések évére készülnek

Kistelek - Lassan beérik a hosszú előkészítő munka gyümölcse Kisteleken, megkezdődnek, illetve folytatódnak az intézményi bővítések és fejlesztések. Nagy Sándor polgármester szerint mégis az a legfontosabb, hogy pezseg a közösségi élet, és olyan események is történnek, amelyek a valódi városiasodást jelenítik meg.

Mivel építész végzettségű, közvetlen környezetében, így otthonában és a városban is mindig épít valamit Nagy Sándor.

A városvezető lapunknak elmondta, a nagy faluból mára valódi kisvárossá váltak, így olyan dolgokra is hangsúlyt fektetnek, amelyek az emberek komfortérzetét javítják, vagy éppen a múlt tiszteletéről tanúskodnak. Ez utóbbira jó példa a tavaly augusztus 20-án felavatott Mária Terézia-mellszobor. – Az uralkodó rendelete nyomán jött létre Kistelek, és születésének háromszázadik évfordulója alkalmából avattuk a szobrot – mondta.

A mögöttünk álló évvel elégedett a polgármester, hiszen számos pályázatuk nyert. – Zöld Város Programot valósítunk meg, korszerűsítjük a főutcánkat és az oktatási intézményeinket, bővítjük a piacot, rendbe tesszük a temető környékét, továbbá a könyvtár és a bölcsőde fejlesztése is megtörténik – sorolta.
Nagy Sándor büszke Kistelek Zöld Város Programjára. Fotó: Kuklis István
Nagy Sándor büszke Kistelek Zöld Város Programjára. Fotó: Kuklis István

Az épített környezet megújulása mellett a helyi közösség összetartó erejét emelte ki lapunknak. Népszerűek gasztronómiai fesztiváljaik, amelyek sora 2017-ben is bővült, s amellyel a halász- és a vadásztársadalmat célozták meg. Nagy Sándor úgy összegzett, az egyik legfontosabb a jó közösség, hogy tudnak egymásra számítani az emberek, mert ettől lélegzik a település.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkolás - itt a sárga, hol a zöld? Zónahatárvita a Felső-Tisza parton

Parkolás - itt a sárga, hol a zöld? Zónahatárvita a Felső-Tisza parton
Tavaly mutatkozott be az új szegedi parkolási rendszer, amely mára kinőtte gyermekbetegségeit, ám a zónahatárokon megállni még mindig problémás. Tovább olvasom