Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Akár napi 28 zsák szemét a szatymazi pihenőnél

Szatymaz - Az országon átvonuló külföldiek az M5-ös autópálya pihenőiben és parkolóiban is nyomot hagynak maguk után. A szatymazi megállóban ottjártunkkor éppen összeszedték a szemetet, de megtudtuk: egy nagyobb kamionos dömping után 28 zsákra való PET-palack, papírszemét és ételmaradék gyűlik össze.
A májustól szeptember elejéig tartó vendégmunkásdömpinget ha akarnánk, sem tudnánk szem elől téveszteni: szeméthegyek mutatják, merre jártak. Az M5-ös autópálya szatymazi pihenőjében is eldobált műanyag palack, papírszemét, ételmaradék tömegét szedik össze nap mint nap az ott dolgozók. Elárulták, tegnap például hét zsák hulladékot szedtek fel, de hétvégén napi 28 zsák szemét is keletkezik. Folyamatosan tisztítani kell a környezetet.

– A külföldiek közül is inkább a bolgár, a török és a román kamionsofőrök szemetelnek. De persze magyart is láttam már palackot hajigálni – mondta Kozák Sándor kamionsofőr, a szatymazi pihenő benzinkútjánál. Az 51 éves férfi gyakran közlekedik az M5-ös autópálya ezen szakaszán. Csak negyedórára állt meg, ki sem szállt az autóból. Vele ellentétben egy hétfős bolgár társaság egy-két órát időzött a töltőállomás parkolójában. A kisbusz 21 éves sofőrje, Galina elmondta, Belgiumba utaznak. Megálltak ebédelni és nyújtózni.

Zsákszámra szedik a szemetet a szatymazi pihenőnél
– Naponta minimum 50 – bolgár, román, szlovák, török és német rendszámú – kamion fordul meg nálunk. Tankolnak, és utána vagy továbbmennek, vagy itt éjszakáznak. Esténként teljesen megtelik a parkoló – mesélt a hétköznapokról Veres Tibor, a szatymazi pihenő benzinkútjának 26 éves munkatársa.

Olvasóink írták

  • 2. túrista? 2008. szeptember 11. 11:35
    „jo bacsi!
    Ékezet.Azt a rengeteg szemetet kezelni is kell,és a kamionos nem túrista,hanem átmenő forgalom. A kamionos és a többi egy szuszra átmegy az országon,max vesz egy kávét valahol. Én a szöregi útnál lakom és ne tudd meg mit hagynak maguk után. a száz zsák szemetet vidd haza és örülj a miliárdoknak,amiből te nem fogsz érezni semmit.”
  • 1. jo bacsi 2008. szeptember 11. 09:32
    „ha nem teteszik a szemet akkor bevetelre se szamitsatok ezektol az atmeno soforoktol. milliardokat koltenek evente MO-n. Inkabb azert kellene imadkoznotok hogy napi 100 zsak szemet legyen mert az azt jelentene hopgy van turizmus MO-n. Mindegy hogy kamionos vagy autos a turizmus az turizmus es hasznot hoz az orszagnak. Ha egyszer az auto palya megepul nagylakikg akkor ugy is meghal minden a mostani ut mellett epp ugy mint a regi 5-os is halott epp olyan lesz a mostani fo-ut is majd. addig oruljetek mig van”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehézfiúk szabadon

Szeged - A büntetőeljárásról szóló törvény értelmében három évnél hosszabb ideig senki nem tartható… Tovább olvasom